Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A kuszkusz az diétás? Lehet...

A kuszkusz az diétás? Lehet fogyasztani köretként bátrabban, mint a rizst, vagy a burgonyát,

Figyelt kérdés
2012. okt. 26. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos nem diétás, magas a kalória és szénhidráttartalma.
2012. okt. 26. 23:04
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Már megint keverjük a "diétást" a "fogyókúrással". Nem ugyanaz a kettő. A diéta a célodnak megfelelően összeállított étrendet jelent. Ha én tömegnövelő diétát követek, akkor egyszerű szénhidrátot is fogyaszthatok például edzés után, sőt ektomorfoknak kötelező és diétás, mert elő van írva a cél eléréséhez. Egyébként még ha fogyókúrával azonos jelentése lenne sem lenne igaz, hogy amiben sok a szénhidrát, az nem diétás. Létezik magas szénhidrátos szálkásító diéta is. Bár ez az átlag fogyókúrázóknak ismeretlen fogalom.

DIÉTA = TERVSZERŰ ÉTREND EGY BIZONYOS CÉLÉRT

FOGYÓKÚRA = IDEIGLENES "MEGOLDÁS" EGY ÖRÖK PROBLÉMÁRA, AZ ELHÍZÁSRA

2012. okt. 27. 00:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Diétázom, de nem fogyókúrázom, ugyanis magas az inzulin szintem. Tehát a dietetikus és endokrinologus szerint diétáznom kell, de nem kell fogyókúráznom!

Köszönöm,a válaszokat!

2012. okt. 27. 02:16
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Akkor így tedd fel a kérdést! Több száz diéta van és nem mindegyikben lehet fogyasztani a kuszkuszt. Nincs olyan, hogy "A Diéta", hanem csak "egy diéta (a sokból)" van.

A kuszkusznak egyébként közepes a GI-je, viszont magas a GL-je, tehát nem a legjobb választás. Az édesburgonya (nem sima burgonya) jobb lenne. Keress táblázatokat a neten.

2012. okt. 27. 11:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Az édesburgonyáról én is hallottam, hogy jobb, csak sajnos 1000ft/kg. Milyen jó lenne, ha lehetővé tennék végre, hogy azok az élelmiszerek, amik nem betegítenek meg, elérhető áron legyenek kaphatók. Bár gondolom a gyógyszeripart is el kell tartani...

Egyébként én is párolt zöldségeket szoktam használni köretként, van elég sok dolog ami variálható, szezonzöldségekben lehet találni olcsóbb megoldásokat. 2éve nem eszek gabonát, rizst, krumplit.

2012. okt. 27. 11:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, de ez is csak Magyarországon van így. Éltem Angliában és ott átszámolva átlagárfolyammal olyan 500 Ft körül volt 1 kg. Jól látod, pont a fele az itthoni árnak. Le vagyunk húzva, ezért vesszük a sz*r kajákat, ezért betegedünk meg, ezért hízunk el és ezért lehet még jobban lehúzni minket a gyógyszerekkel, fogyókúrás szeméttel és a többi és a többi. Csak a vak nem látja, hogy ez így van tervezve, mert ez biznisz. Én inkább eszek feleannyit, de megveszem a normális minőségű ételeket. Első az egészség, utána a többi. Többet ér 1 kg édesburgonya, mint 10 kg fehér kenyér vagy bármelyik szemét.
2012. okt. 27. 11:30
 7/7 A kérdező kommentje:

Biztos igazad van, de azt tudom, hogy mióta ezeket a light-os kajákat kell ennem, mint pl. a teljes kiőrlésű kenyér, nem tudok jóllakni. Egyszerűen mindig éhes vagyok. Ha csak zöldséget eszek na attól még talán, de azt meg nem tudom olyan változatosan elkészíteni.

Na mindegy, köszönöm a válaszokat

2012. okt. 27. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!