A kuszkusz az diétás? Lehet fogyasztani köretként bátrabban, mint a rizst, vagy a burgonyát,
Már megint keverjük a "diétást" a "fogyókúrással". Nem ugyanaz a kettő. A diéta a célodnak megfelelően összeállított étrendet jelent. Ha én tömegnövelő diétát követek, akkor egyszerű szénhidrátot is fogyaszthatok például edzés után, sőt ektomorfoknak kötelező és diétás, mert elő van írva a cél eléréséhez. Egyébként még ha fogyókúrával azonos jelentése lenne sem lenne igaz, hogy amiben sok a szénhidrát, az nem diétás. Létezik magas szénhidrátos szálkásító diéta is. Bár ez az átlag fogyókúrázóknak ismeretlen fogalom.
DIÉTA = TERVSZERŰ ÉTREND EGY BIZONYOS CÉLÉRT
FOGYÓKÚRA = IDEIGLENES "MEGOLDÁS" EGY ÖRÖK PROBLÉMÁRA, AZ ELHÍZÁSRA
Diétázom, de nem fogyókúrázom, ugyanis magas az inzulin szintem. Tehát a dietetikus és endokrinologus szerint diétáznom kell, de nem kell fogyókúráznom!
Köszönöm,a válaszokat!
Akkor így tedd fel a kérdést! Több száz diéta van és nem mindegyikben lehet fogyasztani a kuszkuszt. Nincs olyan, hogy "A Diéta", hanem csak "egy diéta (a sokból)" van.
A kuszkusznak egyébként közepes a GI-je, viszont magas a GL-je, tehát nem a legjobb választás. Az édesburgonya (nem sima burgonya) jobb lenne. Keress táblázatokat a neten.
Az édesburgonyáról én is hallottam, hogy jobb, csak sajnos 1000ft/kg. Milyen jó lenne, ha lehetővé tennék végre, hogy azok az élelmiszerek, amik nem betegítenek meg, elérhető áron legyenek kaphatók. Bár gondolom a gyógyszeripart is el kell tartani...
Egyébként én is párolt zöldségeket szoktam használni köretként, van elég sok dolog ami variálható, szezonzöldségekben lehet találni olcsóbb megoldásokat. 2éve nem eszek gabonát, rizst, krumplit.
Biztos igazad van, de azt tudom, hogy mióta ezeket a light-os kajákat kell ennem, mint pl. a teljes kiőrlésű kenyér, nem tudok jóllakni. Egyszerűen mindig éhes vagyok. Ha csak zöldséget eszek na attól még talán, de azt meg nem tudom olyan változatosan elkészíteni.
Na mindegy, köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!