Valahol azt olvastam, hogy fogyás szempontjából hasznosabb a gyors séta, mint a futás. Ez igaz? Ugrókötéllel mi a helyzet?
értem:).
csak ebben a kategóriában max acél-t.harcműves-meg én sportolunk,más nem nem nagyon,ezért ha a sport mozgásban kérdeznéd,több fajta megközelítést,ötletet is kaphatnál,mint a kövér háziasszonyok,meg 90 napozósok tuti tippjeit:D.
"Egyébként fogyás szempontjából a súlyzós és az intervallum edzések a legjobbak."
Ez technikailag igaz. De azt sem szabad elfelejteni, hogy az intervellum edzéseknek a legsérülésveszélyesebbek. Egy kezdőnek nem javasolnám.
Re: döncike
Én abszolút kezdőként kezdtem intervallumozni, nyugodtan lehet, csak rendesen kell bemelegíteni.
Kezdőként nyilván teljesen mást jelent "kényelmes" és a "mindent bele" szakasz.
Saját példámat mondom:
Több mint 3 éve amikor elkezdtem, akkor szobabiciklin a 3-as fokozaton az alap tempóm 8 km/óra volt, a "sprint" meg 20-22 km/óra, utóbbiból mindössze 2 db, 20-20 másodperces szakaszt tudtam elvégezni.
Most már 7-es fokozaton 12-14 km/óra az alap tempóm, 32-36 km/óra a "mindent bele" és simán megcsinálom a 10 db félperces sprint szakaszt.
Szóval azért jó az intervallum, mert mindig a saját edzettségi szinthez lehet igazítani.
Én egyedül az erős, egészséges testet tartom jónak, ezt pedig úgy tűnik jógával, taichivel jobban el lehet érni, fent lehet tartani mint sportokkal, futkosással. De hát, más tapasztalatok, más nézőpontok.
Igen, a versenysportolónak is csak egy nézőpontja van.. és nem hitelesebb a nézete mint az enyém. Véletlenül pont összecseng a kettőnké. A futó viszont sosem fog negatívan nyilatkozni élete értelméről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!