Hogyan kell zöldséget párolni?
Nincs pároló edényem. :(
Mennyi az a kévés víz vagy zsiradék?
És hány percig tart a "művelet"?
Köszönöm szépen!
A lábosban párolod a zöldséget víz fölött, nem lesz jó íze, nem tudom, miért.
Ha veszel elektromos párolót (10 ezer alatt NEM kapni használhatót!), abban igen.
Ha "normál" módon akarod párolni, akkor kevés olajon (fél kb borsóhoz kb. 2 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj), közepes lángon folyamatosan kevergeted, míg meg nem puhul. Nekem a borsónak sem elég pár perc, annyi idő alatt át sem melegszik (én fagyasztottat használok). Egy 20 perc biztosan kell neki, de kóstolgatni kell.
Karfiolt ezzel a módszerrel nem párolnék, mert a kevergetéstől összetörik. Azt enyhén sós vízben főzném addig, amíg meg nem puhul (de ne főzd sz*rá, max. 10 perc).
Az első oldal legalján, az az 5000 Ft-os háromrészes párolóm van. Meg vagyok vele elégedve. A közvetlenül víz fölé kerülő részbe rakom a párolandó husit sózva, fűszerezve, a fölötte levőbe a párolandó zöldségfélét vagy éppen krumplit, szintén fűszerezve.
Tapasztalatom, hogy intenzívebben kell fűszerezni, mintha vízben, földő alatt, hagyományos módon párolod, de az alapanyag eredeti íze, zamata is jobban megmarad a kajában.
7-es vagyok!
Ilyen a nokedli-szaggatóm.
Ha viszonylag kevesebb mennyiséget akarok zöldségből párolni akkor ezt veszem elő és nem a 7-esnél felpakolt pároló-edényemet.
Kisebb lábasba rakok vizet, ezt a nokedliszaggatót a tetejére, rá a pár db. párolni-valót. A 3 részes pároló-garnitúr üvegtetője pedig pont a méret, azzal be tudod borítani.
Nagyon jó, és elég pl. rakott krumplihoz, petrezselymes krumplihoz párolni ebben a krumplit, nem kell az egész nagy pároló-garnitúrát előkotornod a szekrényből.
8-as vagyok!
Elfelejtettem írni, hogy ezt a nokedli-szaggatót piacon vettem 800-ért, de üzletben is láttam egy ezresért. Ennyit azért megér, ha már párolni is akarsz benne! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!