Kezdő vagyok, hogyan kell zöldséget párolni?
Figyelt kérdés
Párolóedényem nincs. Hallottam már olyat, hogy valaki pici olajjal, más csak pici vízzel párol.
Leírnátok, hogy ti hogyan szoktatok? Köszi
2011. jún. 19. 15:18
1/3 anonim válasza:
én pici vajon szoktam elsőnek átpiritani majd felöntöm vízzel és kb k percig főzöm még, ha borsó, kukorica akkor 10 perc
2/3 anonim válasza:
Én pici zsíron forgatom át, kevés vízzel felöntöm, födő alatt puhítom. Nem az órát nézem, hanem kb. 5-10 perc múlva kiveszek belőle egy-két nagyobb, vastagabb darabot és megkóstolom. Ha kell, még öntök rá vizet, és vissza a fedőt. Ha már kész, fedő le, és nagyobb lángon állandó kavarás közben megvárom, míg a vizet elfövi.
3/3 anonim válasza:
Én vízben szoktam.
Fogom a lábast, teszek bele vizet. Ha forr,akkor teszem bele a zöldségeket, és pár percig hagyom csak benne. Cél párolni, nem túlfőzni. A karfiol, brokkoli csak pár percet igényel, a srépa, zöldborsó vagy baba, kicsit többet. Kóstolgasd közben (villával kivenni, levágni, bekapni), és amikor jónak érzed, lezárod a gázt, és kész.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!