Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő vagyok, hogyan kell...

Kezdő vagyok, hogyan kell zöldséget párolni?

Figyelt kérdés

Párolóedényem nincs. Hallottam már olyat, hogy valaki pici olajjal, más csak pici vízzel párol.

Leírnátok, hogy ti hogyan szoktatok? Köszi


2011. jún. 19. 15:18
 1/3 anonim ***** válasza:
én pici vajon szoktam elsőnek átpiritani majd felöntöm vízzel és kb k percig főzöm még, ha borsó, kukorica akkor 10 perc
2011. jún. 19. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Én pici zsíron forgatom át, kevés vízzel felöntöm, födő alatt puhítom. Nem az órát nézem, hanem kb. 5-10 perc múlva kiveszek belőle egy-két nagyobb, vastagabb darabot és megkóstolom. Ha kell, még öntök rá vizet, és vissza a fedőt. Ha már kész, fedő le, és nagyobb lángon állandó kavarás közben megvárom, míg a vizet elfövi.
2011. jún. 19. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én vízben szoktam.

Fogom a lábast, teszek bele vizet. Ha forr,akkor teszem bele a zöldségeket, és pár percig hagyom csak benne. Cél párolni, nem túlfőzni. A karfiol, brokkoli csak pár percet igényel, a srépa, zöldborsó vagy baba, kicsit többet. Kóstolgasd közben (villával kivenni, levágni, bekapni), és amikor jónak érzed, lezárod a gázt, és kész.


Üdv!

2011. jún. 19. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!