Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet zöldséget párolni...

Hogyan lehet zöldséget párolni mikróban vagy a nagy sütőben?

Figyelt kérdés

Lehet egyáltalán? Hogyan kell? Milyen fokozaton? Mennyi vizet tegyek alá? Milyen edényben ?


Köszönöm


2010. jan. 25. 11:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Én mikrót nem használtam, viszont a sütőben sokszor készítek a kislányomnak ételt. Alaposan megmoom a zöldséget, becsomagolom alufóliába és így sütöm meg. A másik lehetőség, hogy az alufóliát bekened egy pici olajjal, rászórod a darabokra vágott zöldséget, húst stb. aztán egy zacskót formázol a fóliából, vigyázva, hogy sehol ne tudjon kifolyni a lé és így teszed a sütőbe. Az ízek összefőnek és bennük maradnak az ásványi anyagok a hozzávalókban.
2010. jan. 25. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Mikróban ne főzz és ne párolj!


A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek

molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől,

degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket

fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban

elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a

szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák

előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített

ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi"

magát.


környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel:

Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban,

Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú

sütőket!

svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó

személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és

a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a

résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy

biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon

felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet,

negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers

biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve,

hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.


Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek,

és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény

a következő lett:


A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej

és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően

meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték

(vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL

és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt,

nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig

tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy

előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny

baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a

táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai

folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A

mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta,

hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely

betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így

rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."

2010. jan. 25. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Uhh...akkor nagyon sok degenerált ember van......

mert manapság szerintem az emberek nagy része mindent mikróban melegít, vagy főz...én ugyan csak melegíteni szoktam, de ezek szerint ez halálos...

2010. jan. 25. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Jó én is melegítek benne persze, nem megrémíteni akartalak, csak amit nem muszáj azt ne a mikróba csináljuk. :)
2010. jan. 25. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Hogy hasznos választ is adjak, én kevés vízben rövid ideig főzöm a babának a zöldséget, gyümit, majd a levével (vízzel) turmixolom.
2010. jan. 25. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi :) :)


Az a baj, hogy a lábosban a tűzhelyen párolok, rendre odakozmál az alja :( Hiába teszek alá vizet. Ha meg sok a víz akkor gyakorlatilag megfőzöm, tehát semmit nem ér :(

2010. jan. 25. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Sütőzacskót próbáltad már?Én nagyon szeretem.
2010. jan. 25. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!