Hogyan lehet zöldséget párolni mikróban vagy a nagy sütőben?
Lehet egyáltalán? Hogyan kell? Milyen fokozaton? Mennyi vizet tegyek alá? Milyen edényben ?
Köszönöm
Mikróban ne főzz és ne párolj!
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek
molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől,
degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket
fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban
elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a
szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák
előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített
ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi"
magát.
környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel:
Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban,
Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú
sütőket!
svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó
személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és
a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a
résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy
biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon
felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet,
negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers
biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve,
hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek,
és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény
a következő lett:
A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej
és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően
meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték
(vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL
és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt,
nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig
tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy
előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny
baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a
táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai
folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A
mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta,
hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely
betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így
rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."
Uhh...akkor nagyon sok degenerált ember van......
mert manapság szerintem az emberek nagy része mindent mikróban melegít, vagy főz...én ugyan csak melegíteni szoktam, de ezek szerint ez halálos...
Köszi :) :)
Az a baj, hogy a lábosban a tűzhelyen párolok, rendre odakozmál az alja :( Hiába teszek alá vizet. Ha meg sok a víz akkor gyakorlatilag megfőzöm, tehát semmit nem ér :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!