Hogyan kell egészen pontosan a vajon párolt dolgokat elkészíteni? Halat és zöldséget szeretnék párolni így.
A zöldséghez képest a halat mikor kell bele tenni? vagy egyben is megfelelő?
Próbáltam már, de nem lett igazán jó. Valaki azt a tanácsot adta, hogy a serpenyőbe együtt tegyem bele a zöldséget és a vajat, mert ha előtte felforrósítom, akkor megég a vaj.
Illetve, hogy lényegesen óvatosabban fűszerezzem, mert jobban kiadja a fűszerek ízét mint a sima gőz feletti párolás.
attól függ, milyen zöldség, de pl. répának sok idő kell. halat a végére hagynám, de talán inkább külön csinálnám.
ha nem forrósítod előtte a vajat, akkor beszívják a belevalók, ha forrósítod, akkor gyorsan kérget pirítasz rá, így bent maradnak a vitaminok/ízek. igen, vigyázni kell, hogy maga a vaj ne égjen meg. párolt zöldséghez én is kevés fűszert használnék: sóznám és a halhoz választanék egy zöldfűszert, pl. rozmaringot
Ok! Köszi
Lenne még kérdésem: Mi a különbség (szemre) a kérget pirítottam a zöldségre és az odaégettem a vajat között?
Honnan tudom, hogy a vaj mikor égett oda?
Lehet értetlennek tűnök, de mindig (bő) olaj párti voltam. Hagyományos tipikusan magyaros ételek mennek, mint a karika csapás, de valahogy ezektől a diétásoktól még tartok, és nem is nagyon mennek.
:)
ugyanaz, mint az olajnál: az is egy idő után el kezd füstölni, büdösödni. a vajjal is ugyanez történik, csak sokkal hamarabb.
diétáznod kell? vagy csak te határoztad el magad?
Rájöttem, hogy lényegesen könnyebben emészthetőek és más ízűek így az ételek. Eddig is sok zöldséget ettünk de a panírban bő olajban kisütött töknek (imádom ezt is) azért más íze van mint a párolt változatnak.
Szóval akkor a zöldségek alól se sajnáljam nagyon a vajat? az első adagot egy nagy serpenyőbe tett evőkanálnyi vajjal csináltam. Több kell? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!