Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell egészen pontosan...

Hogyan kell egészen pontosan a vajon párolt dolgokat elkészíteni? Halat és zöldséget szeretnék párolni így.

Figyelt kérdés
2011. júl. 21. 13:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
felforrósítod a vajat, aztán rárakod a zöldségeket, lefeded, hogy a saját gőzében párolódjon. ha nagyon meg akarja kapni az alját, akkor külön adhatsz hozzá pár kortynyi vizet, amit időnként pótolsz. majd a vége felé leszed a fedőt és elfőzöd a felesleges levet. ajánlatos minél előbb, mikor már épp megpuhult, leszedni a tűről, hogy a vitaminpok bennemaradjanak
2011. júl. 21. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

A zöldséghez képest a halat mikor kell bele tenni? vagy egyben is megfelelő?


Próbáltam már, de nem lett igazán jó. Valaki azt a tanácsot adta, hogy a serpenyőbe együtt tegyem bele a zöldséget és a vajat, mert ha előtte felforrósítom, akkor megég a vaj.


Illetve, hogy lényegesen óvatosabban fűszerezzem, mert jobban kiadja a fűszerek ízét mint a sima gőz feletti párolás.

2011. júl. 21. 13:28
 3/13 A kérdező kommentje:
Ja, és kb. mennyi vaj szükségeltetik?
2011. júl. 21. 13:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

attól függ, milyen zöldség, de pl. répának sok idő kell. halat a végére hagynám, de talán inkább külön csinálnám.

ha nem forrósítod előtte a vajat, akkor beszívják a belevalók, ha forrósítod, akkor gyorsan kérget pirítasz rá, így bent maradnak a vitaminok/ízek. igen, vigyázni kell, hogy maga a vaj ne égjen meg. párolt zöldséghez én is kevés fűszert használnék: sóznám és a halhoz választanék egy zöldfűszert, pl. rozmaringot

2011. júl. 21. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

Ok! Köszi


Lenne még kérdésem: Mi a különbség (szemre) a kérget pirítottam a zöldségre és az odaégettem a vajat között?

Honnan tudom, hogy a vaj mikor égett oda?


Lehet értetlennek tűnök, de mindig (bő) olaj párti voltam. Hagyományos tipikusan magyaros ételek mennek, mint a karika csapás, de valahogy ezektől a diétásoktól még tartok, és nem is nagyon mennek.

2011. júl. 21. 13:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

:)


ugyanaz, mint az olajnál: az is egy idő után el kezd füstölni, büdösödni. a vajjal is ugyanez történik, csak sokkal hamarabb.


diétáznod kell? vagy csak te határoztad el magad?

2011. júl. 21. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Rájöttem, hogy lényegesen könnyebben emészthetőek és más ízűek így az ételek. Eddig is sok zöldséget ettünk de a panírban bő olajban kisütött töknek (imádom ezt is) azért más íze van mint a párolt változatnak.


Szóval akkor a zöldségek alól se sajnáljam nagyon a vajat? az első adagot egy nagy serpenyőbe tett evőkanálnyi vajjal csináltam. Több kell? :)

2011. júl. 21. 13:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
nekem ez pont jónak tűnik. de vaj, vagy margarint (mert nem ugyanaz), ha igazán minőségit akarsz, akkor teavajjal csinálod. Egy közepes serpenyőhöz kb. egy fél-3/4 vajat használnék (50-75 gramm)
2011. júl. 21. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
a margarin után ? jel lett volna
2011. júl. 21. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
RAMA margarin
2011. júl. 21. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!