Hogyan kell zöldséget párolni? Rizibizit szeretnék csinálni, és olvastam, h meg kell párolni a borsót. Hogyan kell?
A konzerv fött borsó, azt csak fel kell melegiteni, fözni nem kell.
A fagyasztottat (meg késöbb a frisset is) vagy egész kevés olajban vagy nagyon kevés vizzel kezded kis lángon párolni (sóval, borssal, esetleg fokhagymával izesitve): ne süljön, hanem a saját levében puhuljon.
Az elsö amit irt, hogy annyi viz, amennyi ellepi, az nem párolás, hanem fözés. A párolásnak az az elönye, hogy a zöldségböl nem fö ki az ize meg a vitaminok, sokkal egészségesebb is meg finomabb is.
az utolsó tökéletes válasz, valóban csak párolni kell szinte saját levében a mirelitet és a frisset.egy plusz tanács, egy késhegynyi szódabikarbóna mehet rá, és megmarad az élénkzöld eredeti színe.
egészen más, mint a konzerv.
ja és igen, a rizst külön főzd meg, nem tudom, hogy zacsis-e vagy hagyományos. de arra ügyelj, hogy szép pergős legyen és végül összekevered a borsóval, lazán, hogy ne törjenek.
ahogy én szoktam:
25 dkg rizst zsíron megfuttatok és másfélszer annyi vízzel felengedem, megsózom. fedő alatt hagyom, míg forr
és felszívta a vizet. egyet keverek rajta és lezárom a gázt.
félrehúzom és dupla konyharuhával letakarom.
25 deka rizshez fél kiló fagyasztott borsót párolok, kevés zsíron, és ahogy már írtam pici szódabikarbónával.
a rizst villával fellazítom és finoman összekeverem a rizzsel. borsozom és frissen vágott /esetleg szárított/
petrezselyemmel megszórom.
változatosság képpen, néha szoktam két három sárgarépát is felkockázni, akkor előbb párolódik egy kicsit a répa, utána jön a borsó.
szép színes és nagyon finom.
a mexikói zöldségkeverék is kitűnő rizzsel.
üdv-előző-
gratulálok és ne légy kishitű !! biztosan nagyon finom lett, mindenkinek van "első" alkotása.
bízzál magadban, és , ha véletlenül kudarc ér, akkor sem kell elkeseredni. úgy kell felfogni, hogy tanulópénz...:))
én nemrég 40 évnyi tapasztalattal a hátam mögött úgy szét főztem a rizst, hogy gyorsan lehúztam a vécén, hogy nyoma se maradjon.mire fölkelt a család én már egy újabb,de már szuperül sikerült rizseshússal dicsekedhettem.
konyhai bakik voltak, vannak és lesznek:)))
nagyon sok örömet kívánok Neked a konyha és az élet minden területén.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!