Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell zöldséget párolni?...

Hogyan kell zöldséget párolni? Rizibizit szeretnék csinálni, és olvastam, h meg kell párolni a borsót. Hogyan kell?

Figyelt kérdés
A teljes folyamatot légyszi, kell-e víz, ha igen mennyi, mennyi ideig pároljam, milyen lángon? És ha kész vagyok a párolással, akkor csak összeöntöm a kész rizzsel és elkeverem?
2011. jan. 9. 20:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%
Mélyhütött borsód van? Azt tedd vízbe, hogy ellepje és 15 percig főzd. Ha üveges borsód van, azt nem kell főzni, csak össze kell keverni a megfőtt rizssel.
2011. jan. 9. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi..a konzerveset nem kell egyeltalán megpárolni, vagy fűszerezni vagy ilyesmi??? totál kezdő vagyokXD
2011. jan. 9. 20:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A konzerv fött borsó, azt csak fel kell melegiteni, fözni nem kell.

A fagyasztottat (meg késöbb a frisset is) vagy egész kevés olajban vagy nagyon kevés vizzel kezded kis lángon párolni (sóval, borssal, esetleg fokhagymával izesitve): ne süljön, hanem a saját levében puhuljon.

Az elsö amit irt, hogy annyi viz, amennyi ellepi, az nem párolás, hanem fözés. A párolásnak az az elönye, hogy a zöldségböl nem fö ki az ize meg a vitaminok, sokkal egészségesebb is meg finomabb is.

2011. jan. 9. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
okés..és mikor párolom egy pici oljaba beleteszem a zöldséget, és rárakoma fedőt ugye?:) és kb 3 perc elég neki vagy mennyi kell?
2011. jan. 9. 21:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, fedö alatt jó párolni. Azt, hogy meddig kell, a legegyszerübben úgy lehet megmondani, ha megkostolod - de általában 5-10 perc mindenképpen elég a borsónak, ha nem öreg.
2011. jan. 10. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

az utolsó tökéletes válasz, valóban csak párolni kell szinte saját levében a mirelitet és a frisset.egy plusz tanács, egy késhegynyi szódabikarbóna mehet rá, és megmarad az élénkzöld eredeti színe.

egészen más, mint a konzerv.

2011. jan. 10. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

ja és igen, a rizst külön főzd meg, nem tudom, hogy zacsis-e vagy hagyományos. de arra ügyelj, hogy szép pergős legyen és végül összekevered a borsóval, lazán, hogy ne törjenek.

ahogy én szoktam:

25 dkg rizst zsíron megfuttatok és másfélszer annyi vízzel felengedem, megsózom. fedő alatt hagyom, míg forr

és felszívta a vizet. egyet keverek rajta és lezárom a gázt.

félrehúzom és dupla konyharuhával letakarom.

25 deka rizshez fél kiló fagyasztott borsót párolok, kevés zsíron, és ahogy már írtam pici szódabikarbónával.

a rizst villával fellazítom és finoman összekeverem a rizzsel. borsozom és frissen vágott /esetleg szárított/

petrezselyemmel megszórom.

2011. jan. 10. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

változatosság képpen, néha szoktam két három sárgarépát is felkockázni, akkor előbb párolódik egy kicsit a répa, utána jön a borsó.

szép színes és nagyon finom.

a mexikói zöldségkeverék is kitűnő rizzsel.

üdv-előző-

2011. jan. 10. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek, ma délre meg is csináltam életem első rizibizijét..jó, nem nagy szám, de nekem az:) és fincsi lett, mindenkinek nyomtam egy zöld kezet:)
2011. jan. 10. 15:09
 10/11 anonim ***** válasza:
86%

gratulálok és ne légy kishitű !! biztosan nagyon finom lett, mindenkinek van "első" alkotása.

bízzál magadban, és , ha véletlenül kudarc ér, akkor sem kell elkeseredni. úgy kell felfogni, hogy tanulópénz...:))

én nemrég 40 évnyi tapasztalattal a hátam mögött úgy szét főztem a rizst, hogy gyorsan lehúztam a vécén, hogy nyoma se maradjon.mire fölkelt a család én már egy újabb,de már szuperül sikerült rizseshússal dicsekedhettem.

konyhai bakik voltak, vannak és lesznek:)))

nagyon sok örömet kívánok Neked a konyha és az élet minden területén.

üdv.

2011. jan. 10. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!