Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 13 éves vagyok és 108 kiló!...

13 éves vagyok és 108 kiló! Mit csináljak, nehezemre esik a menés. és nem igazás sportolok! Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
2009. aug. 10. 00:30
1 2
 1/11 anonim válasza:
90%
hi, hogy érted el ezt a súlyt? én is ennyi vok de kb ilyen 50-60 között remélem ez majd segít valamit [link]
2009. aug. 10. 00:40
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Kérd meg a szüleidet, hogy sürgősen vigyenek el orvoshoz!!!

A túlsúlyod nem csak a lábadat, hanem a szívedet is megterheli, egész életedben beteg lehetsz, ha most gyorsan nem segítenek neked.

Tudnak neked gyógyszerekkel is segíteni, vannak étvágycsökkentő készítmények (nem lesz éhségérzeted, a gyomrod mégis tele lesz!), fogyasztószerek...

Diétásan kell majd étkezned, ez is nagyon sokat fog segíteni!

Ha már minden nap elmész kocogni, az is sokat jelent majd...

Lehet kapni szobabiciklit (ha szégyellsz kimenni futni), ezzel naponta 2x is edzhetnél.

Ha nagyon akarod, akkor 1-2 év múlva te is olyan csinos lehetsz, mint a többi korodbeli, meglátod mennyivel könnyebben tudsz majd mozogni.

2009. aug. 10. 01:24
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó: ehh, hihetetlen vagy. Hogy tudsz elküldeni egy 108 kilós gyereket futni? A gyaloglástól is tönkremegy a térde nemhogy a futástól.

Diétázz és sporoltj valamit amit szeretsz, pl az úszás az egyik legjobb. Nem terheli a testet de fogyaszt. Orvost és gyógyszereket 13 évesen nem vonnám be...

2009. aug. 10. 02:58
 4/11 anonim ***** válasza:
82%

02:58-nak

Ide figyelj, te kretén!

NEM TUDSZ OLVASNI???... 8-[

Kocogást írtam és szobabiciklit!!!! (Pont azért, mert tudom, hogy a túlsúlya miatt nehezen bírhatja a lába a terhet.)

Amúgy meg éppen, hogy az lenne a legjobb, ha orvoshoz és dietetikushoz (szakemberhez!) vinnék minél előbb, akik szakszerűen állnának neki a fogyókúrának, nem pedig a szomszéd Bözsi néni vagy néhány fórumos beíró tanácsai szerint.

13 évesen még inkább indokolt az orvos felügyelete, mert fejlődésben van a teste, ami egy felnőttnek hatásos lehet, az egy gyereknek lehet ártalmas is!

(Nem fogyókúrázhat akárhogy, ha a napi vitamin és ásványi sókat nem kapja meg a szervezete!)

Egy 13 éves gyerek magától honnan a fenéből tudna DIÉTÁZNI, amikor otthon elé teszik a családi ebédet, vacsorát?... (Vásároljon és főzzön magának? vagy hogy gondoltad?)

A Kérdezőnek a szüleivel kell felkeresnie az orvost és a dietetikust, hogy teljesen átszervezzék az egész otthoni étkezését!

2009. aug. 10. 04:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm 8.végén 14 évesen 110 kiló volt.Bemérgedt és komolyan elhatározta ,hogy futkosás nélkül de le fog fogyni.Valahol hallott a 2 dl-es tejesbögre módszerről,és kő keményen csinálni kezdte. Már 20 kiló lement neki.A módszere lényege,hogy egy evés az legfeljebb egy bögre.Őnála egy reggeli például :teletépi kiflivel a bögrét és fölönti kakaóval.Egy ebéd:babgulyás annyi amennyi a bögrébe fér.Vacsora:2dl rizseshusi.Gyümit meg zöldséget azt nem méricskéli,azt csak úgy eszi.Mi eleinte nevettük őt ,de most már én is néha így eszek.
2009. aug. 10. 06:31
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Se futni, se kocogni nem szabad ekkora túlsúllyal. A biciklizés még mehet, de nekem leginkább az úszást ajánlották, és a konditermet (120 fölött vagyok).
2009. aug. 10. 07:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
06.31-nek.Ezt a "bögre" módszert már én is hallottam,de nem nagyon hittem benne,hogy le lehet fogyni úgy,hogy nem sportol az ember csak így eszik bármit..Tényleg beválik? mert akkor kipróbálom én is.Nekem 20 kg kéne leadnom,és én el is mentem vele dokihoz.Nekem is az úszást ajánlották,meg egyéb torna gyakorlatokat amit otthon is tud az ember csinálni.Igaz én nem szeretek táncolni,de az orvos szerint a tánc is sokat segíthet...
2009. aug. 10. 08:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Orvoshoz tényleg jó lenne elmennetek,mert ő tudna neked hasznos tanácsokat adni,hogy miket egyél és hogy mit sportolj.Szerintem is forduljatok orvoshoz,majd ő segít.És eleinte csak sétálj,aztán ha azt megszoktad lehet tempós séta,majd kocogás.
2009. aug. 10. 08:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

06:31 vok megint.

Tesóm azért nem ment ki az utcára sétálni meg futni,mert mi falun lakunk,és itt kiröhögték volna.Azt találta ki,hogy nem sportol,hanem kevesebbet eszik.És akkor jött a bögrés módszer.Én nem beszéllek rá,de nyugodtan kipróbálhatod,mert mit veszíthetsz ? Pár kilót ? És ha nem tetszik ,bármikor abba is hagyhatod.

2009. aug. 10. 09:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 17 vagyok és ma 94 kg (107 voltam májusban).

Azért szerintem kocogni nagy akaraterővel elmehet, nekem legalábbis nem ártott. Ha elfárad, sétára vált, elvégre tornaórán is kell.

Tényleg jobb lenne, ha elmennél dietetikushoz, vagy legalább a neten keresnél egyet.

Ha a fent írt mozgásforma kényelmetlen, nehéz, akkor ajánlom a Norbi duci tréninget, azt hiszem 3 része is van, és direkt túlsúlyosoknak lett kitalálva.

Ami nekem nagyon bejött, az az aerobzóna és az 1000 kcal-os kick box szintén Norbitól.

Szólj a szüleidnek, hogy sürgősen változtassatok.

Ha tovább hízol, vagy tartod a súlyod, nem feltétlenül leszel beteg (én pl olyan egészséges vagyok, voltam, mint a makk, teljes kivizsgáláson, vérvételen, cukor és koleszterinmérésen, minden értékem teljesen rendben volt), de sokkal nagyobb rá az esélyed.

Könnyebb fiatalon fogyni, bár akkor is iszonyú nehéz, de legalább ott tartassz, hogy van időd mozogni, és nem egy irodában ülsz reggeltől estig.

Hamarosan eljön a fiúzási korszak, és ők nem szeretik a súlyosan elhízott lányokat sajnos.

Első körben azt ajánlanám, hogy próbáld kevesebbre csökkenteni a szénhidrátot, a csokit, chipset, popcornt felejsd el, cola helyett vegyél inkább light-ot, igyál sok teát, vizet, napi legalább 2-3 l meglegyen. Egyél naponta többször, akár 4-szer, 5-ször is (egy sulis napjaiba annyi fér bele szerintem), reggeli otthon, tízórai a suliban, ebéd ahol szoktál, esetleg valami uzsonna 3 körül, és vacsi 6 körül, de legkésőbb lefekvés előtt 2 és fél órával.

Ha az étkezések közti szünetben éhes vagy, igyál valamit, sokszor a szomjúságot is éhségnek mutatja a szervezet, vagy rágózz.

Tedd rendszeressé az étkezésed, és lehetőleg a vacsi light-osabb legyen, pl valami fehér husi zöldséggel, vagy valamilyen sajáta, joghurt, de semmiképp ne kenyér.

Iktasd ki a nasit, az a legnagyobb ellenséged.

Tarsd szem előtt, hogy az egészséges fogyás heti max 1 kg, így ha mondjuk 68 kg-ot szeretnél elérni, az 1 év alatt simán megvan. Jövőre már büszkén mehetsz strandra, és nem kell tartanod az emberek véleményétől...

Sok szerencsét, és ne add fel! Nagyon nehéz, de agyban kell először eldőlnie. Esetleg vegyél egy ruhát, ami 1-2 számmal kisebb, az majd inspirál. Ne csak a kilókat nézd, hanem a centiket is, mert az mutatja a látványt, ruhaméretet, ami kívülre is látszik, és ha a kilók le is állnak, a centik nem szoktak.

Ne mérd magad minden nap, maximum hetente, és akkor nem ér nagy csalódás:)

2009. aug. 10. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!