Segítség! Meghánytattam magam, most emiatt is rosszul érzem magam, mit tegyek?
Nem, igazából nem az, csak én soha nem voltam az a nádszálkisasszony, és már nagyon szeretnék eredményeket is látni. Edzek is, de minden mintha hasztalan volna...
Megy a zöld kéz a válaszokra, köszi neked is!
pedig ez a bulémia kezdete...
és egy étcsoki miatt (ha az jó minőségű volt) nem is szabadna hogy bűntudatod legyen, mert egészséges!
"inél magasabb az étcsoki kakaótartalma, annál egészségesebb. Mivel a kakaó a szervezet számára értékes flavonoidokat tartalmaz, amik segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
Egy kutatásban a tudósok kifejtették, hogy a keserű csokoládé a trombózis esélyét is csökkenti, valamint a szívinfarktus kockázata is alacsonyabb. A jótékony hatás pedig annál inkább érvényesül, minél kevesebb tej van a csokiban, ugyanis ez megakadályozza a védőanyagok vérbejutását. Tehát ezek a jótékony hatások nem vonatkoznak a tejcsokira sem, és arra az esetre sem, ha étcsoki fogyasztás előtt vagy után tejterméket fogyasztunk.
Csoki, mint snack
Tudtad?
Sokak bánatára a csokoládé nem alkalmazható afrodiziákumként (vágyfokozóként), mert a kakaó tartalmazza ugyan a "boldogsághormon” nevű endorfint, azonban csupán kis mennyiségben. Ez a mennyiség nem elegendő ahhoz, hogy a csokit tényleges vágyfokozóként könyvelhessük el, sokkal inkább a szerelem az, ami kiválthat ilyen kémiai reakciókat.
Az étcsokoládé nem csak egészségesebb, hanem egy dán tanulmány szerint jobban is laktat, s abban is segít, hogy a következő étkezéskor kevesebb kalóriát fogyasszunk.
A kutatások során 16, súlyproblémával nem küzdő férfi - akik mindannyian mind a tej- mind az étcsokoládé híveinek vallották magukat -, egy 12 óráig tartó, étkezés nélküli időszak után 100 gramm tej-, vagy ugyanennyi étcsokit evett. Ezután két és fél órával jóllakhattak.
Az eredmény szerint étcsokit fogyasztók 15 százalékkal kevesebbel is beérték, mint a korábban tejcsokis társaik. Ezekből az adatokból vonták le azokat a fent már említett következtetéseket, miszerint az étcsoki jobban laktat és segít a tudatos kalóriafogyasztásban is."
Ez nem a bulímia kezdete, hanem már maga a bulímia.
És már az maga nem egészséges, hogy keveset eszel, ne hidd, hogy a csoki nélkül annyira jól csinálod.
Fordulj pszichológushoz.
Nekem is csak eggyel kezdődött, és undorodtam a gondolattól is, hogy még egyszer megtegyem..
Aztán EDNOS lett belőle. Tedd rendbe az önbizalmad amíg nem késő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!