Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Segítség! Meghánytattam...

Segítség! Meghánytattam magam, most emiatt is rosszul érzem magam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy ideje fogyókúrázom, de megállt a fogyás 4 kiló után. Ideges lettem, mert tényleg keveset eszem, ami kevés, az is egészségesnek mondható. Ma ettem étcsokit, és bűntudatom van minden egyes falat után. Ma reggeli után annyira rosszul éreztem magam, hogy kiadtam amit megettem. Életemben nem csináltam ilyet, nem tudom, most miért tettem, amikor mindig én kampányoltam a bulímia ellen (- egy ismerősöm már átesett ezen.) Ez ugye még véletlen sem annak a kezdete? Nincs e fejemben, hogy még egyszer megtenném.

2012. okt. 11. 13:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy pszichológus azért nem ártana, mert elég sok minden miatt van bűntudatod. Csak nem megfelelési kényszer?
2012. okt. 11. 13:30
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem, igazából nem az, csak én soha nem voltam az a nádszálkisasszony, és már nagyon szeretnék eredményeket is látni. Edzek is, de minden mintha hasztalan volna...

Megy a zöld kéz a válaszokra, köszi neked is!

2012. okt. 11. 13:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha saját magad felé irányul, az is megfelelési kényszer, és ebben nem nagyon számít hogy hány kiló vagy. Szerintem gondold át a céljaidat, és tűzz ki olyat, amit reálisan el tudsz érni és amivel később élni is tudsz. Lehet, hogy hányással és éhezéssel elérsz egy bizonyos eredményt, de azt nem fogod tudni tartani, csak további hányással és éhezéssel. Állíts össze egy élhető diétát, kombináld megfelelő mennyiségű tornával és az lesz a helyes megoldás. Ha nem tudod elérni a kívánt súlyt, akkor ne erőltesd a dolgot.
2012. okt. 11. 13:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget... igyekszem valami ilyesmi megoldást találni!
2012. okt. 11. 13:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

pedig ez a bulémia kezdete...

és egy étcsoki miatt (ha az jó minőségű volt) nem is szabadna hogy bűntudatod legyen, mert egészséges!

"inél magasabb az étcsoki kakaótartalma, annál egészségesebb. Mivel a kakaó a szervezet számára értékes flavonoidokat tartalmaz, amik segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Egy kutatásban a tudósok kifejtették, hogy a keserű csokoládé a trombózis esélyét is csökkenti, valamint a szívinfarktus kockázata is alacsonyabb. A jótékony hatás pedig annál inkább érvényesül, minél kevesebb tej van a csokiban, ugyanis ez megakadályozza a védőanyagok vérbejutását. Tehát ezek a jótékony hatások nem vonatkoznak a tejcsokira sem, és arra az esetre sem, ha étcsoki fogyasztás előtt vagy után tejterméket fogyasztunk.

Csoki, mint snack

Tudtad?

Sokak bánatára a csokoládé nem alkalmazható afrodiziákumként (vágyfokozóként), mert a kakaó tartalmazza ugyan a "boldogsághormon” nevű endorfint, azonban csupán kis mennyiségben. Ez a mennyiség nem elegendő ahhoz, hogy a csokit tényleges vágyfokozóként könyvelhessük el, sokkal inkább a szerelem az, ami kiválthat ilyen kémiai reakciókat.

Az étcsokoládé nem csak egészségesebb, hanem egy dán tanulmány szerint jobban is laktat, s abban is segít, hogy a következő étkezéskor kevesebb kalóriát fogyasszunk.

A kutatások során 16, súlyproblémával nem küzdő férfi - akik mindannyian mind a tej- mind az étcsokoládé híveinek vallották magukat -, egy 12 óráig tartó, étkezés nélküli időszak után 100 gramm tej-, vagy ugyanennyi étcsokit evett. Ezután két és fél órával jóllakhattak.

Az eredmény szerint étcsokit fogyasztók 15 százalékkal kevesebbel is beérték, mint a korábban tejcsokis társaik. Ezekből az adatokból vonták le azokat a fent már említett következtetéseket, miszerint az étcsoki jobban laktat és segít a tudatos kalóriafogyasztásban is."

2012. okt. 11. 13:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a bulímia kezdete, hanem már maga a bulímia.

És már az maga nem egészséges, hogy keveset eszel, ne hidd, hogy a csoki nélkül annyira jól csinálod.

Fordulj pszichológushoz.

2012. okt. 11. 14:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is csak eggyel kezdődött, és undorodtam a gondolattól is, hogy még egyszer megtegyem..

Aztán EDNOS lett belőle. Tedd rendbe az önbizalmad amíg nem késő!

2012. okt. 11. 14:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített itt a válaszaival! :)
2012. okt. 11. 14:51
 9/10 Penszy ***** válasza:
78%
ne keseredj el azért ,mert nem mozdul a mérleg nyelve,nem egyik napról a másikra fogod elérni a kívánt testsúlyt ,kitartás!nekem sikerült,neked is fog!
2012. okt. 11. 15:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :,)
2012. okt. 11. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!