Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csinalok rosszul, amiert...

Mit csinalok rosszul, amiert nem tudok fogyni?

Figyelt kérdés

Ìgyekszem odafigyelni az evesre. Kenyeret nem eszem, nagyon ritkan zsemlet, reggelire. Krumplit, rizst, tesztat szinten keveset (bar a hetvegen csaladi banzaj volt, ott ettem, bevallom). Edesseget max heti egyszer egy palcikas jegkremet, szerencsere jol birom edesseg meg sos nasik nelkül. Sok gyümölcsöt, zöldseget, amire csak telik. Sok vizet iszom. Alkoholt semmit, kavet sem.

A sporttal is haladok. Mar lassan 3 hete van berletem, heti 3-4szer megyek reggel edzeni, masfel-2 orara, kondis edzes is meg cardio is. (Gondolom nem a reggeli edzes a baj...)

Mit csinalok rosszul? Egy dkg-t se fogytam meg. 166 centi es kb 68-69 kg vagyok. Nem szamolok kaloriat, semmilyen különleges dietat sem követek, neha hibazom is, de annyira igyekszem...:S

21L

2012. aug. 13. 21:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mennyi vizet iszol? Az is lényeges az anyagcsere szempontjából. Ki kéne vizsgáltatnod magad, hogy nem-e tart vissza vizet a szervezeted. A gyümölcsökkel vigyázz, el se hinnéd néhányban mennyi kalória van.

Ajánlom, próbáld meg a kalóriaszámolást, töltsd le a kcalendar nevű programot, az nagy segítség lesz.

2012. aug. 13. 21:16
 2/12 A kérdező kommentje:
Edzes alatt minimum masfel-2, aztan meg a nap folyaman is legalabb 2.
2012. aug. 13. 21:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Krumplit ehetsz, kb. 3-szor, 4-szer kevesebb szénhidrát van benne, mint a rizsben vagy a tésztában.

Egy dkg fogytál? Dobd ki a mérleget és mérőszalagban mérd az eredményt. Lehet, fogytál csak észre sem veszed, a testtömegedet figyeled. Azzal, hogy edzel izmosodhattál is és ha az van akkor biztos, hogy fogysz, mert az izom égeti a legtöbb kalóriát és ha több van ezt annál gyorsabban teszi. A zsírnak és az izomnak nagyon különböző a tömege és a térfogata, szóval meg eshet, hogy karcsúbb lesz az ember, de a súlya nem változik.

Amúgy meg az aerob edzések a zsírégetők, szóval inkább ez lehet a baj. Mert izmosodni 3 hét alatt nem izmosodhattál szénhidrát (kevés) nélkül, mivel ahhoz meg az kell. Szóval ezen kellene változtatnod, amúgy a reggeli edzés kiváló fogyók számára, Kondizást felejtsd el amíg van rajtad felesleg, ha az lement akkor csinálhatod, hogy formás is legyen a tested.

2012. aug. 13. 21:23
 4/12 anonim ***** válasza:
de ez még csak 3 hét volt
2012. aug. 13. 21:24
 5/12 A kérdező kommentje:

Tudom, de masok allandoan azt irjak, hogy 10en akarhany kg-t fogytak 2-3 honap alatt...:S

Na mind1, akkor atallok a cardiora, futas, bicaj, stb. Remelem bevalik. Es köszi a valaszt! :)

2012. aug. 13. 21:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Számolj, ha te nem tudod mennyit eszel akkor mi sem tudunk találgatni hogy elég e vagy sok e. Gyümölcsöt mértékkel egyél, sok cukor van benne. Üdítők, tej, öntetek, szintén cukrosak és zsírosak lehetnek.

Hirtelen ennyi ötletem van, tényleg fogynod kéne ígyis de azért bőven van hova tökéletesíteni.

Teljes kiőrlésű dolgokat egyél tésztát pedig inkább egyáltalán ne.

2012. aug. 13. 21:30
 7/12 anonim ***** válasza:
3assal abban nem értek egyet hogy a kondizást hagyd. szerintem ne hagyd, ha rendesen csinálod az a legnagyobb segítség a fogyáshoz. Hiába nem közvetlen zsírt éget akkor is sok kalóriát elhasznál és hatalmas tápanyag igényt teremt amitől a tested megtanulja az izmokba szállítani a tápanyagokat a zsírraktár helyett.
2012. aug. 13. 21:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Mennyi feherjet eszel? Kardio edzest hagyd. Gyumolcsot most hanyagold.

Aerob edzest csinalj. Hirtelen ennyi

2012. aug. 13. 22:36
 9/12 anonim ***** válasza:
túlzásnak hangzik, de a heti 1 jégkrém is betehet a fogyásnak, pláne ha nem olyan rég kezdted a diétát. szerintem hagyd el egy időre, és a gyümölcsöt se vidd túlzásba, ha eszel, akkor keveset, és csak délelőtt.
2012. aug. 14. 09:10
 10/12 anonim ***** válasza:

A súlyzós edzést semmiképpen se hagyd el!

Szerintem az egyik ok az intenzitás lehet.

Ne mennyiséget, hanem minőséget tartsd szem előtt, azaz ne hosszan, hanem intenzíven eddzél!

Heti 3x40-50 perc súlyzós edzés kellő intenzitással bőven elég.

Mellette 3x30 perc intervallum edzés menjen, de ne azokon a napokon, mikor kondizol.

[link]

Én ezzel az edzéssel (és diétával) 30 kg-ot fogytam félév alatt és 2 éve tartom.

A másik ok meg valószínűleg az "Ìgyekszem odafigyelni az evesre".

Ez nem elég, pontosan meg kell tervezni és ki kell számolni az étrendedet, legalábbis az elején, amíg nem érzel rá a mennyiségekre.

2012. aug. 14. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!