Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Titeket mi ösztönöz a fogyásba...

Titeket mi ösztönöz a fogyásban? És ha fogytán az akaraterő, honnan merítetek erőt a folytatáshoz?

Figyelt kérdés

Én azért kezdtem diétázni, hogy a férjem büszke lehessen rám, egyrészt hogy sikerült lefogynom, másrészt hogy csinos a felesége:)És természetesen szeretném, hogy a gyermekeim is büszkék legyenek rám.Emlékszem, én gyakran "szégyeltem"édesanyám hatalmas túlsúlyát.

Na de ennek ellenére gyakran meginog az elhatározásom és elgyengülök.

2012. okt. 9. 10:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem a siker ösztönöz, mikor látom a mérlegen, hogy mentek le kilók.
2012. okt. 9. 11:16
 2/19 anonim ***** válasza:
31%

Nem tudom milyen módon fogysz.. de olyan nagyon nagy akaraterő nem kell hozzá.

Hússal és zöldségekkel jóllakik az ember. Szinte bármikor, jóleső mennyiségben. Nem vásárolunk olyan ételt, amit nem akarunk megenni. Finom ételeket eszünk, ami nem csak az orvosok szerint egészséges (mint a gabonák, tejtermékek) hanem valóban azok, nem lesznek a gyerekek cukorbetegek, esélyük sincs elhízni.

Ennél több már nem is táplálkozás témába esik, ezen felül már csak az egészségmegőrző edzések (Taiji, Jóga, Qigong, Pilates..) vannak, és teljes a Zélet :)

2012. okt. 9. 12:22
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ketteske: de, kell az akaraterő! ÉS nagy, nem kicsi.

Ami engem ösztönöz, jó kedvre derít:

- kevesebbet mutató mérleg

- kisebb számú ruhák

- esetleg jobban fog kívánni a férjem

- könnyebb lesz az ágytorna

- könnyebb lesz évek múlva teherbe esni

- sokkal kedvesebbek lesznek velem az emberek

- előbbiből adódóan nagyobb esélyem lesz, hogy munkát kapjak

- kevesebbet kell költeni ruhára

- ha már ruha: bizonyos testalkattal zsákban is szép az ember, nem úgy kövéren

2012. okt. 9. 12:31
 4/19 anonim ***** válasza:
19%

Oké, kell az akaraterő. Végül is ennek hiányában nem kelnénk fel reggel. De akkor péksütikét és tejecskét sem ennénk, tehát pont annyi akaraterő kell hozzá igazából, mint az elhízáshoz. A különbség, hogy tudatosan lehet szabályozni, mit akarsz megenni.

Alkalmanként meg 1-1 akármi általában nem zavar be.

Tanúsítom, hogy sok akaraterő kellett hozzá, de a hétvégén nem csak felkeltem és edzettem, de még csokit is vettem, ilyen népszerű márkákat. Hát ennyi erővel bárki ehet egészségesen is, még olcsóbban is kijön :)

2012. okt. 9. 12:37
 5/19 anonim ***** válasza:
Engem a mérleg, a centik csökkenése, a csinos ruhák, a hájam látványa, a tetkóimról való ábrándozás, tart "életben". :)
2012. okt. 9. 12:40
 6/19 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok: nem beszélve arról, hogy akik régen láttak, mit fognak szólni hozzá! Lesz nagy döbbenés, sajnos voltak bunkó ismerőseim is, na azoknak is jól bemutatok ezzel. :D
2012. okt. 9. 12:41
 7/19 anonim ***** válasza:
22%

Vajon egészséges más emberek miatt, "megmutatom hogy.." okok miatt fogyni?

Ha bennünk nincs meg az igény fogyásra és/vagy egészségre, előbb utóbb bele fogunk fáradni a kifelé mutogatásba..

2012. okt. 9. 12:43
 8/19 anonim ***** válasza:

Jó neked, hogy belefér a péksüti!

Én reggelire 2 db abonettet eszem 2db felvágottal, zöldséggel. Ha kell, tízóraizok joghurtot zabpehellyel. Ebédre és vacsira változatosan fél tenyérnyi mennyiséget (főtt hús+nyers zöldség, vagy főzelék). Uzsira alma 10-15 vékony szeletre vágva, hogy sokáig tartson, vagy 1 dl tej. Folyton korog a gyomrom, és brutálisan hiányoznak az ízek. :( Azért ehhez kell az akaraterő, és nem csak megy magától.

2012. okt. 9. 12:46
 9/19 anonim ***** válasza:
23%

Utolsó, mert nem gyengén rosszul csinálod.

Tej, abonett? Mik ezek? Biztos hogy nem az ember ideális táplálékai.. Persze hogy korog a gyomrod, beteges, a tejben lévő marha inzulin leviszi a vércukorszinted (emellett minden megevett szénhidrátot zsírba raktároz) és éhes leszel. Reggel fehérjével, zsírokkal kéne segíteni az emésztés beindulását, erre miket írtál.. abonettet kis felvágottal. Reggelire teremté az úr a tojást, ezt nem hallottuk még? Pedig most írtam :)

Jaj.. így megértem, hogy nehéz. De veszélyes is, mert kevés evéssel, tejevéssel a betegségek nem fognak elkerülni, és ha témánál maradunk a fogyás is elég sikertelen lesz. Izomvesztés, tápanyaghiány.. Nem tudom mennyi idő lehetsz, de ez így veszélyes.

2012. okt. 9. 12:50
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem iszom/eszem SZINTE SOHA tejet, tejterméket, csak a fogyókúra miatt teszem bele a joghurtot (amit egyébként gyűlölök az émelyítő íze miatt).

Egy tojás 80 kalória, ahhoz biztosan kell enni valamit, és nem fogom ezzel elszúrni a napon, mert az abonettes reggelim így 75 kcal hússal, zöldséggel. Azért van egy icipici különbség!

2012. okt. 9. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!