Ez étkezési zavar vagy csak az akaraterő hiánya?
Elég jó válaszokat kaptál.
Én ugyanilyen voltam kamaszkoromban, hétköznap nem volt gond, de hétvégén állandóan ettem. Az indok: unatkoztam. És amíg volt mit majszolgatnom addig nem unatkoztam. Szóval lelki eredetű. Néhányszor kell csak legyőzni magadban ezt a késztetést, és utána már nem okoz gondot.
Persze ez csak egy lehetőség, lehet hogy tényleg az a gond, hogy valamilyen tápanyagot/kat nagyon hiányol a szervezeted. Attól függ mit eszel hétvégén, ha chipset, csokit és egyéb hasonló szemetet, akkor az első verzióm lesz a helytálló.
köszi a válaszokat.
Van abban valami, hogy unatkozom hétvégén, mert ha belegondolok mindig akkor eszem ha egyedül vagyok és igen szemét kajákat, csokit, chipset.
De hogy ki tudjuk zárni az egyoldalú táplálkozást leírom kb mit szokatam enni.
Hétköznap
reggeli: szendvics tk kenyérből vmilyen felvágottal ami épp van itthon, sajttal, zöldséggel, narancslével, tejeskávéval és teával
tízórai és uzsi: gyümölcs (alma, narancs vagy kiwi, nyáron, tavasszal persze nagyobb a választék)
ebéd: pulyka vagy csirkehús krumplival, vagy zöldségekkel vagy salival és kenyérrel vagy főzelékkel
vacsi: leves vagy valami egyszerű kaja, tojásos ételek, szendvics, túrókrém, virsli zöldségekkel
utóvacsi: sajt, sajt és sajt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!