Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Teljes kiörlésű kenyér vagy...

Teljes kiörlésű kenyér vagy pufirizs? Melyik egézségesebb, ti melyiket ajánlanátok fogyozóknak?

Figyelt kérdés

2012. szept. 21. 11:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Egyértelműen az előző, az utóbbi műanyag, fűrészpor ízű sz@r...
2012. szept. 21. 11:50
 2/14 anonim ***** válasza:
47%

TK kenyér: glutén, ló nagy rostok amik felszívást gátolnak, lektinek, sok ch.

Rizs: sok ch, de fokozza a hasnyálmirigy működését, így valamennyit enyhít a dolgon. Ez egy fokkal jobb, vagy kettővel.

De ettől még mindkettő sz.ar. Miért nem eszel húst meg répát, paprikát, hagymát, zellert? Barackot, szilvát, banánt, narancsot..? Szóval ilyen természetes ételeket.

2012. szept. 21. 11:55
 3/14 anonim ***** válasza:
46%
Hehe, tk kenyérhez a héjon lévő permetszermaradványt, a penész fertőzést (amit a héjjal együtt legalább a finomított lisztből kiszűrnek) is írnom kellett volna. Plusz hogy majdnem olyan gyors a keményítő felszívódása mint a fehér lisztből, sőt még tovább is tart az inzulin reakció. Hagyd meg az egereknek inkább, vagy add csirkének, és ha a csirkét eszed meg nem leszel cukorbeteg.
2012. szept. 21. 11:57
 4/14 anonim ***** válasza:
51%

Jaj de nagyon "okos" vagy. Ki mondta, hogy a kérdező nem eszik húst meg zöldséget? Vagy gondolatolvasó lettél a gluténmentes baromságaidtól? Mert akkor én is követlek! Taníts, mester!!!!

Kérdező, egyik sem egészségtelen, a tk. kenyérben több a tápanyag. (A glutén kizárólag a gluténérzékenyeknek okoz problémát, ami egy betegség, és tudnál róla, ha neked az lenne.) A pufirizsben kevesebb a tápanyag és a kalória is.

Én a kenyeret ajánlom reggelire mindenképp, ha este akarsz ilyemit enni, este inkább rizst.

Semmiképp ne mondj le a kenyérről, ha nem tudsz életed végéig lemonani róla. Mert ha csak fogyás céljából mondasz le, akkor ugyan gyorsabban lefogysz, de ha utána ismét eszel kenyeret, vissza is hízol még gyorsabban.

De arra oda kell figyelni, hogy a tk. kenyérben is pont annyi kalória van, mint a fehérben. És súlyra kell nézni, a tk. nehezebb, tehát kisebb darabban van ugyanannyi kalória, mint fehérből.

2012. szept. 21. 12:29
 5/14 anonim ***** válasza:
42%

Minden embernél problémát okoz a glutén. A gluténérzékenység nem betegség, hanem egy megfelelő válasz a testtől egy veszélyes anyagra. Az enyhébb tünetek és a látens tünetek pedig lényegében a teljes lakosságot érintik.

A lektinek okozta szivárgó bél és immun betegségek, ízületi betegségek, rák megint csak sokakat érint.

Tehát akkor egyen kenyeret, ha bármikor is valóban kockáztatná a cukorbetegséget, elzsírosodást, visszafordíthatatlan betegségeket, és ha egész életében olyan csóró lesz, hogy csak kenyérre futja neki.

Egyébként nem vagyok gondolatolvasó, de az intelligencia lentről nézve úgy tűnhet, ne engedd magad félrevezetni előző válaszoló.

2012. szept. 21. 12:33
 6/14 anonim ***** válasza:
46%

Permetszermaradvány: szintén a nagyon okos válaszolótól kérdezem, hogy szerinte a növényeken nincs ilyen? És szerinte a csirkében nincsenek antibiotikum- és hormonmaradványok?

Magyaroroszágon az emberek nagy része, bármennyire is szeretne biozöldséget és kapirgálós csirkét enni, nem teheti meg, mert az erkélyen ezek sajnos nem teremnek meg. És az emberek nagy többsége nem keres annyit, hogy ezeket biominőségben megvehesse. Ezek tények, tehát induljunk ki az ipari csirkéből meg az ipari zöldségekből, és ne legyenek illúzióink.

Nekem speciel napokig tartó migrénem van a bolti csirkétől (és bizonyítottan attól van, nem a gluténtól!!! magyarul: ha a csirkét megvonom, nincs migrén, ha a glutént vonom meg, akkor viszont van). Nyilván azért, mert olyan baromira tiszta és egészséges az a csirke...

2012. szept. 21. 12:33
 7/14 anonim ***** válasza:
33%

A csirke közül választhatsz, illetve ehetsz disznót, marhát, halat (ponty, keszeg, kárász, lazac, tonhal, makréla, pisztráng, angolna -folytassam?) pulykát, szarvast, galambot, vadkant, férgeket, bogarakat, kakast, pávát, gyíkot, macskát, bivalyt, őzet, kecskét (folytassam?)

Ha a csirkétől már baj van, akkor a lisztből miért azt választod, amin biztos hogy több méreganyag (vegyszer, penész) van? :)

Ha pénzre hivatkozol miért a drágább lisztre hivatkozol? :)

A gyógyszerek nem lesznek drágák 10-20-40 év múlva, évtizedeken át szedve? :D

2012. szept. 21. 12:36
 8/14 anonim ***** válasza:
46%

Találkoztam már intelligens emberrel, legfőbb ismérve, hogy minden lehetséges módon titkolja a tudását, mert nincs szüksége megerősítésre, és annak bizonygatására, hogy ő mennyire okos.

Amúgy magyarázd el nekem légy szíves, hogy ha valóban a gabona a fő mumus, és az emberek az utóbbi 10000 évben (de lehet tőlem utóbbi 1000 is, ha úgy jobb) esznek csak gabonát, akkor miért csak a 19. század végén jelentek meg a civilizációs betegségek, és miért csak a 20. sz. végén robbantak? Mi történt közel 9800 évig? Köszike.

2012. szept. 21. 12:38
 9/14 anonim ***** válasza:
55%

Én hol bizonygattam bármit is? Nem keresek önigazolást.. A kisebbségi komplexusra utaltam, amit az okosozásból szűrtem le. Ezen egyedül magad segíthetsz, akár szakemberrel.

A gabonákat nemesítik, sokkal magasabb a mai búzának a fehérje (alfa gliadin, lektin) tartalma, mint a régi fajtákban.

Apropó, ki hazudta hogy csak mostanában vannak civilizációs betegségek? :) Régen is voltak, ma hogy a felvágottakban is cukor van, határozottan gyakoribbak, illetve a nagy glutén terheléssel - hiszen feldolgozott élelmiszerekben is adalék. Ez nem jelenti azt, hogy régebben nem haltak meg gyerekek cukorbajban (1TD) vagy később nem lettek betegek.

No jó hétvégét.

2012. szept. 21. 12:42
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

A fene nagy intelligenciád ellenére úgy látom, súlyos szövegértelmezési problémáid vannak.

Mutasd meg nekem, hogy írtam, hogy én személy szerint tk. lisztet eszem/használok! (A kérdező feltett egy kérdést, arra válaszoltam, de sehol nem írtam magamról.)

De igen, a gyógyszerek drágák lesznek 10-20-30 év múlva, de attól, hogy ezt az emberek tudják, még nem lesz több pénzük MA. Ez a szomorú valóság, és nem lehet elszakadni tőle. (És itt most a nagy többség számára megfizethető, átlagos ételekről beszélek, összehasonlítva a bioval. Rettentő nagy az árkülönbség.)

2012. szept. 21. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!