Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A teljes kiőrlésű kenyér az...

A teljes kiőrlésű kenyér az ugye azt jelenti, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült. Teljes kiőrlésű a korpás vagy a rozsos kenyér, vagy mindkettő, vagy egyik sem?

Figyelt kérdés
Nem tudok róluk semmit. Ha elmegyek a boltba, három félével találkozok: fehér és ez a kettő. Teljes kiőrlésűvel nem. Mi a különbség a kettő között, melyik az egészségesebb és miért? Melyik tartalmaz kevesebb szénhidrátot? Ha fogyókúrázni szeretnék, melyiket fogyasszam?

2012. szept. 20. 15:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincsenek összetevők feltüntetve?

Általába ami teljes kiőrlésű lisztből készül, azt ráírják, és drágább is.

Ez egyértelműen az: [link]

Ilyenekbe keresd, ott vannak a sima kenyerek mellett!:)

Amire nem írják rá, az nem az. Ha barna akkor pedig malátával vagy korpával van színezve/dúsítva, és nagyrészt búzalisztből van.

Egyébként az oldalon meg tudod nézni azt a fajtát ami érdekel, látod, mindnek le van írva az összetevője.

2012. szept. 20. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem is kell sokat tudni róla.

A teljes kiőrlésű liszt élettani hatásában olyan, mint a finomított liszt.

Magas keményítő tartalmú (tehát a cukorbetegséghez, elhízáshoz, infarktushoz egy nagyon jó alap) glutén és lektin forrás, ami tökéletes ahhoz, hogy 50-70 éves korodra járókerettel is alig totyogó, gyógyszerfüggő roncs légy.

A következő van: a teljes őrlésű lisztben benne van még egy csomó szemét, konkrétan a búza héja, amin penész, permetszer maradványok vannak. Van még benne több rost, ami rontja a tápanyagok felszívódását, vitamin vagy ásványi anyag hiányt okoz.

Ezért mondjuk, hogy a gabona NEM táplálék, a húsok és zöldségek táplálékok, a magvak és gyümölcsök, a nemesített kenyérgabonák NEM.

Ezt jó lenne megérteni és megtanulni, mert nem tudom 3 millió embernek leírni.

2012. szept. 21. 09:55
 3/5 A kérdező kommentje:

TaplalkozasHarcmuves

akkor miért mondja mindenki azt hogyha egészségesen akarunk élni és fogyni akkor hagyjuk el a fehér kenyeret?

2012. szept. 21. 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Mert a gabonák károsak. Azt is mondják, hogy egyél helyette tk lisztet?

Hagyjuk el a kokaint. Helyette senki sem mondja, hogy szúrjál heroint..

A valódi válasz egyébként az a fehér kenyér elhagyására, hogy a "mindenki" idióta emberekből áll, akik nem tudják mit beszélnek, mert olyan orvosokra hallgatnak, akiket a gyógyszergyártók támogatnak, akik akkor kapnak pénzt, ha beteg vagy és erre gyógyszert szedsz...

A fehér kenyér és a barna kenyér között nincs különbség. Egyformán rossz. Vagy most elfogadod ezt, utánaolvasol az inzulin emelő hatásuknak stb. vagy rájössz később.. Én is voltam fiatalabb, nagy rozskenyér-mániás, és lám távol állt a valóság. Rá kell jönni, tanulni kell, tapasztalni. Ennyit tehetsz te is. Illetve kihasználod, hogy téged én már most figyelmeztetlek, és nem dőlsz be a divat tévhiteknek. Te döntésed.

2012. szept. 21. 15:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem meg annak ne dőlj be, aki azt mondja hogy kizárólag húson és zöldségeken meg rizsen lehet élni.

NEM LEHET!! Ez már nem az a világ. És nem vagyunk ősemberek.

Jobb ha teljes kiőrlésűt eszel, mintha semmit, vagy fehéret.

Én most vagyok túl egy 6 hónapos diétán, kizárólag a fent említetteket ettem.

Most ott tartok hogy hányni tudnék a hústól, túrótól, zabpehelytől.

Lehet enni fehér kenyeret is, csak sűrűbben iktass be teljes kiőrlésűt.

Házi sütiket, kenyeret is csinálhatsz teljes kiőrlésű lisztből.

2012. szept. 21. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!