Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha lefogytam, akkor ezután...

Ha lefogytam, akkor ezután már mindig ugyanazon az étrenden kell maradnom?

Figyelt kérdés

Tehát addig oké, hogy egészséges fogyáshoz diéta, sport, kalóriaszámlálás, tskg-onkénti 2-3 gr fehérje.

DE ha sikerül leadnom, akkor..? Most egész életemben kalóriaszámlálásra, meg csirkemellre és túróra vagyok kötelezve?? Ezt nem értem.. A gyümölcsökkel, zöldségekkel semmi bajom, mert lehet őket váltogatni, de mondjuk pizzát soha életemben már ne egyek(pl házi készítésűt, t.k.liszttel, csupa egészséges feltéttel, kcal-hoz igazítva..) vagy bármi más... sütemény.. Mi lesz Karácsonykor? Diéta? Diétás menü? És azt mégis hogyan?? Diétás zserbó amiből ha megeszek 2-t akkor elcsesztem az egész napomat?

No meg életemben nem ettem ennyi húst mint fél év alatt..

Ha húsundorom lesz akkor.. ??

Kicsit kétségbe vagyok esve...

Előre is köszi az okos válaszokat!:)

2012. szept. 12. 17:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
En azt gondolom, hogy a zsiros etelekhez, disznohushoz sok feher kenyerhez, kolahoz stb... nem erdemes visszaterni. Alapvetoen a sulyod megtartasahoz eleg az, ha szamolod a kaloriat, es nem eszel tobbet annal mint amire szuksege van a szervezetednek. Vegulis ez az egyetlen szabaly, a tobbi mar masodlagos. Tehat ehetsz pizzat idonkent, ettol meg nem kell tullepni a napi szukseges energiat. Figyelj az adagokra, es hogy ne egyel ilyesmit gyakran, es a minosegre, hogy mit eszel.
2012. szept. 12. 17:38
 2/13 A kérdező kommentje:

Na jó, de pl. Karácsonykor mit csináljak?

És ez a kcal számlálás is... sztem kicsit beteges hosszútávon..

Nem hinném hogy mindenki így csinálja aki csinos.. sokuknak fogalmuk sincs arról mi a fehérje, a szénhidrát, meg a kalória.. tök sötétek ilyen téren..

+ sokuk csak nevet mikor megkérdezed, hogy mitől ilyen csinos évek óta, mit csinál??

Válasz:"Ha-ha ha!:) Semmit!"

Én: de mozogsz valamit, vagy mi?

Válasz: " dehogy is! eszek mikor eszembe jut, pizzát is meg ilyeneket.."

(mondja ezt a gebe, aki mellett épp egy felbontott mézes-csokis puszedlicsomag hever... és egész nap ül..

Magyarázd meg kérlek!:)

2012. szept. 12. 17:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Én diéta mellett is van hogy bemegyek egy pékségbe és veszek pár csokis tekercset. A karácsony miatt sem aggódom, mert egyszer-egyszer nem történik semmi ha túllépem a kalóriát vagy több mindent engedek meg magamnak. De én egyébként se számolom a kalóriát. Azt nézem, hogy ebéd kivételével KB 200-300 kcalon belül legyek, az ebéd meg ne legyen olajban sült és ha lehetséges akkor husi legyen. Meg van, hogy a vacsorát már nem veszem figyelembe mit eszek, mert jólesik, vagy mert unom a tojást meg a zabkását. Emellett meg sok mozgás. Nem azt mondom, hogy így is fénysebességgel haladnak le a kilók, de nem is hízok. Hetente-két hetente lemegy egy kiló azért
2012. szept. 12. 18:02
 4/13 Szentinel válasza:
Szia.ugyebár az aranyszabály azt mondja hogy több legyen az elégetett kalória mint a bevitt tehát ha eleget mozogsz akkor biztosan nem fogsz visszahízni,de persze figyelj oda hogy mikor és mit eszel este i ehetsz nyugodtam de ne feküdj le mindjárt hanem picit próbálj fenntlenni,mert ha elalszol akkor leáll az anyagcseréd és szépen de lassan visszahízol.Hússal is csinnyál bánj mert nem csak arra van szükséged hanem minöségi szénhidrátokra is mi főzelékben durumtésztában is van elég.Mozogj eleget és lazíthatsz egy kicsit a diétán.
2012. szept. 12. 18:15
 5/13 A kérdező kommentje:

Nekem most pont az a pont van, hogy lassan vége lesz a leadni való kilóknak, tehát pár hét és oké. Amit tudtam is előre, hogy kb fél év lesz, de most nagy bajban vagyok, mert hogy fogom megtartani? Ha nem eszek elég fehérjét, akkor hiába mozgok, izomveszteségem és zsírosodásom lehet.

Vagyis a visszájára fordul a befektetett energia.

Én nem értem, most akkor tényleg mindennap marad a 15-20 dkg husi ebédre, mindig ugyanúgy elkészítve? + a többi max. adag fehérje? Vagy ha nem eszem meg akkor feleslegesen tornázok majd, mert nincs ami ellássa az izmokat?

A gond az, hogy egy fogyókúrának, vagy nevezzük ahogy.. pl:kalóriadeficites izomépítő diétának látod a végét az eredmények során(pl 1 kg-hoz kell 3-4 hét..stb..) meg hogy csak addig kell ilyen sok fehérjét enni,amíg... de utána mi lesz?

Egyébként is csak egészséges alapanyagokat használok évek óta, mégis mindig felszalad pár kiló, amitől feszülnek vagy rám sem jönnek a cuccaim, a kilók meg nyögvenyelősen akarnak csak lemenni..

Azt is tudom, hogy képtelen vagyok ezeket a kajákat még előreláthatólag éveken keresztül így enni..

2012. szept. 12. 18:24
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem csak a natúr csirkemell létezik, diéta alatt is lehet változatosan étkezni.

Hüvelyesek, tofu, különböző halak... a köretekkel is millióféleképpen lehet variálni, a fűszereket még csak nem is említettem.

Vannak kifejezetten "diétás-fogyókúrás gasztroblogok", keress rá!

A "jó" diétára nem unsz rá. És ki lehet alakítani ilyet. Ekkor beszélünk életmódváltásról.

A régi étkezési szokásaidat se kell teljesen elvetned. Csak annyit kell tenni, hogy ami régen napi szokás volt, az sokkal ritkább legyen.

Magyarul ne halmozd az "élvezeteket".

Ha éppen pizzára fáj a fogad, csak rajta! De ne egy egészet, csak 1-2 szeletet, és ne heti hétszer, hanem havi egyszer. Stb., stb....

Karácsony is csak egyszer van egy évben, ha a többi napon nem dőzsölsz, akkor az a néhány nap lazítás belefér. Csak akkor se kipukkadásig.

Én áprilistól júniusig "fogyóztam". Addig szigorúan tartottam, azóta lazítottam rajta. Újra fogyasztok olyan ételeket, amiket a diéta alatt nem (pizza, fagyi, gyros),

DE figyelek a fent leírtakra, kísérletezek a receptekkel, egyre változatosabban étkezek az alapelvek betartása mellett. Nem számolom a kalóriákat, csak úgy nagyjából. (A diéta alatt megtanultam, hogy mi mennyi, már szemre is megy, nem kell mérleg).

Nem jött vissza egy kiló sem.

Kitartást! Hajrá! ;)

2012. szept. 12. 19:16
 7/13 anonim ***** válasza:
A szamolas lehet maceras, vagy beteges ahogy te irtad, bar szerintem nekem ennyit meger, hogy az ellenorzesem alatt tartsam a dolgokat. Egy ido utan az ember mar ranezesre is tudja a kajak taperteket. Ha neked ez igy bonyolult, akkor mozogj sokat, es egyel mersekelten. Csak szerintem az emberi termeszet olyan, hogy szereti magat atverni :D aztan meg mondja hogy: jajj en nem is ettem sokat, es hiztam. S ennel meg a szamolas is jobb. hihi
2012. szept. 12. 19:54
 8/13 anonim ***** válasza:
Ja egyszer- egyszer ha tobbet eszel, attol meg nem hizol meg. Annyi tan meg kell is. Karacsonykor is odafigyelek, bar nekem nincs nagy rokonsagom meg csaladom sem, igy persze sokkal konnyebb.
2012. szept. 12. 19:55
 9/13 anonim ***** válasza:

pont ebben a helyzetben vagyok, lassan lemegy a feleslegem és nagyon elkeseredtem, amikor lassan rájöttem ,hogy amíg nem akarok felhízni, addig maradnak bizony a jól megszokott diétás kaják... ez elég lehangoló, de valamit valamiért. én is úgy érzem, ahogy te, hogy nem bírnám ezt évekig csinálni, szóval fogalmam sincs, mi lesz... de lassan lelkibeteg vagyok már az állandó korlátozástól meg számolgatástól :( szerintem csináld amíg van motiváció, és amíg megéri, hogy csinos és egészséges legyél. emellett segíthet, ha újabb célokat tűzöl ki, pl izmosodás.

20l

2012. szept. 12. 21:07
 10/13 A kérdező kommentje:

Izmos vagyok mindenhol, egyedül a belső combomon van még egy kis zsír, de az majd... nem érdekel igazán, mert még van pár hét, aztán az is lemegy.

Diétás gasztroblog? :)

Ilyenről nem is hallottam! Na majd utánanézek, meg keresgélek, hátha!:)

Az igazság az, hogy elég jól mennek a konyhai dolgok, és igazából az a nehéz, hogy ellenálljak olyanoknak, amitől pl tudom, hogy sokkal jobb lenne, vagy attól lesz különlegesen finom...

A francba vele, tudtam az elején, hogy nem olyan hülyeségekkel kell lefogyni, hogy sok fehérje meg ilyenek hanem a mindennapos normális ételekből kell a 70%-át megenni, és napi szinten 1 órát mozogni, tornázni, futni.

Mert ezt tudom tartani.. a napi 150 gr fehérjét, meg az azzal járó folyamatos számolgatást, meg ugyanolyan kaját fél éve azt NEM.

Kb 6 éve "diétázom" folyamatosan, csak néha sokk a kcal számolgatás, és elegem lesz belőle.. a környezetemben senki de senki nem foglalkozik ilyen dolgokkal hogy mi egészséges és mi nem, meg mi hány kcal, hány gr fehérje, milyen szénhidrát... a legtöbben kolbászt, meg májkrémet vajkrémet meg fehérkenyeret, meg tudjátok ilyeneket esznek.. az én agyam meg egyre jobban forr, hogy nekem ezt nem lehet, nem csak most hanem jobb ha soha.. na ettől aztán "jól beintek magamnak", hogy a francba én is azt akarom enni amit ők.. és sz*rni bele az egészbe..

Látjátok, enyhén szólva be vagyok pánikolva..

Szeretnék szecsuánit enni. Nem sajátot, hanem megvenni a boltit és azt enni.

2012. szept. 12. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!