Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy abbahagyhassa...

Mit tegyek, hogy abbahagyhassam a fogyókúrát? Mit tegyek, hogy tudatosuljon bennem, hogy lefogytam?

Figyelt kérdés

179 cm és 64 kg vagyok.

31 kg-ot fogytam.

Mindenki szerint már nagyon csinos vagyok, de én még mindig nem vagyok elégedett, még mindig fogyni akarok.

Már sokszor azt érzem, hogy 2 falat ételtől is híztam vagy 3 kg-ot, ezért keveset eszek nagyon, de igaz, hogy azt viszont jókat. (zabpehely, tojás, soványhús, egyebek)

A diétám elején ittam tejet, meg ettem gyümölcsöt is, de annyi rosszat olvastam itt róluk, hogy abbahagytam ezeket is, mert félek tőlük.

Ti hogyan tudtatok átállni súlytartásra?

Hogy sikerült újra enni?

Nem akarok hízni sem.

2012. aug. 12. 11:21
 1/5 Smartguy86 ***** válasza:

Sporttal mi a helyzet? Anélkül nehéz dolgod lesz, mert még attól is hízhatsz a tápanyaghiányos állapotod miatt, amire ránézel...

Így nem lehet diétázni! A diétát tervszerűen kell csinálni, nem pedig rettegve/szenvedve.

Olvass:

[link]

ui: olyan nincs, hogy abbahagyod a fogyókúrát. A fogyás nem kúra hanem életmód!!! Be kell állni egy adott étkezési szokásra és edzéstervre, és azt kell folytatni életed hátralévő részében. Olyan nincs, hogy leállsz. A súlyodat meg ne méregesd minden nap, mert 1-2 kilót mindig ingadozik! Havonta elég a súlytartást ellenőrizni. Jó diéta és rendes sport mellett nem hízol többet heti 0,5 kilónál még akkor sem, ha néha bűnözöl. Izmosodj! Az izom a legjobb fogyasztószer!

2012. aug. 12. 11:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Jaj, igen a sport.

Mindennap mozgok, a fogyókúra kezdetétől.

Általában dvd-re tornázom (ettől formásodtam elég látványosan, mert napi 1 órát csináltam hónapokig, mostmár csak 20-40 perceket szoktam belőe), ez mellett eljárok kocogni, nem rendszeresen, heti 3 alkalommal talán.

És mindenhová gyalog járok, illetve inkább tempós sétának nevezném, mert olvastam, hogy az is hatásos alakformáláshoz, és naponta 30 perc gyaloglás biztos megvan, hétvégente meg sokkal több.

2012. aug. 12. 11:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyszerűen egyél sokkal normálisabban, mint eddig, és háromnaponta mérd magad a mérlegen, meg mérd meg a csípőd körméretét. Amíg nem indulnak meg fölfelé a kilóid meg a feneked (vagy hasad, akármi, ahova hízni szoktál), addig jó vagy, nem kell paráznod.

179/64-ből szerintem már nem kellene tovább fogyni, mert csúnya leszel.

2012. aug. 12. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Az elmondásod alapján ez már nálad mentálisan probléma,nem fizikailag. "Elvette az eszed a fogyókúra",ha szabad így mondani. Vedd komolyan a dicséreteket,élvezd,hogy eljutottál idáig a sok és kitartó munkával, de igyekezz ezt most már máshogyan látni: elérted amit akartál,ha egészségesen táplálkozol és mozogsz,NEM FOGSZ VISSZAHÍZNI. Ha továbbra is fennáll az,hogy még mindig kövérnek látod magad,akkor menj pszichológushoz, az anorexia nem játék.
2012. aug. 12. 12:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérdezz meg egy szakértőt, hogy mennyi kalóriára van szükséged naponta!

Egy darabig számolgasd a kalóriákat, hogy se többet, se kevesebbet ne egyél, mint amire szükséged van. Mikor már ránézésre tudod egy ételről, hogy mennyi az energiatartalma, és abból mennyit ehetsz, akkor már meg tudod saccolni.

Nem kell tragédiának felfogni, ha egy nap kicsit többet ettél (pl. családi ünnepkor), a következő 3 napban kicsit kevesebbet eszel vacsorára, és eljársz többet futni.

Hetente legalább egyszer állj mérlegre, és ha többet mutat, akkor iktass be pár leves- vagy gyümölcsnapot, de ne feledd, hogy elsőre akkor is a víz távozik, és ha másnap már azt mutatja a mérleg, hogy fogytál, az csalóka.

2012. aug. 12. 13:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!