Elképzelhető hogy nem fogok fogyni, csak izmosodni az erősítéstől?
Szoktam mondani, inkompetensek kíméljenek..
Miért káros a ketózis? Számos népcsoport csak zsíron és húson él, minimális növényen vagy növényen de nem ch gazdag növényen. És? Azt hiszed betegeg? Itt vannak a betegek, ahol nyomatják a lisztet, cukrot, tejet..
2.TD pont a szénhidrát, tej, glutén fogyasztástól alakul ki..
A zsír lehet nem táplálja a bélflórát, természeti népeknél mégis egyensúlyban van, na? :P
A sóval lehet behülyítettek, pedig az ember fantasztikusan kiválasztja a feleseleges sót, nem kell a kamu. Ezt csak "sómítosz"-nak szoktuk hívni. Fantasztikus eredményei lettek, mióta csökkentik az ajánlott sófogyasztást..
Olvasd el a fruktóz májra gyakorolt fantasztikus hatásait, mielőtt ennyire reklámozni kezded, hogy mindenki zabáljon fruktózt. A zsír a vérben tartózkodik, ezt honnan álmodtad?:D
Senki nem beszélt arról, hogy zöldségeket nem kell enni, nem tudom, az mióta nem számít növénynek.
A bélflórát valóban a szénhidrát táplálja, köztük egy csomó olyan gombát, amik elszaporodása a szervezetben az immunrendszer gyengüléséhez vezet.
A fruktóz nagyon nem jó a szervezetnek, magyarázhatod akárhogy.
Optimális kalóriabevitel 80%-a szénhidrátból?
És ha valaki nem termel növényt, sőt -20 °C az átlaghő, és csak fókát tud enni, akkor mivan?
Megmondom, hóásás közben azon fog röhögni, hogy a legnagyobb jómódban Európa szívében hogyan halnak meg a magyarok szívbetegségben, hogyan költik a pénzüket gyógyszerekre, orvosokra..
Tápkiegeket nem tudom hogy sikerült belekeverned. Salátát kell enni, ez alap. Meg gyümölcsöt.. oké. Van tanulmány arról mennyit csökkent az elmúlt évtizedekben (asszem '85 és 96 között?) a zöldségek, gyümölcsök értékes tápanyag tartalma. De mindegy, én is növény párti vagyok. Meg állat párti is :D jó sok fokhagymával!
Kínai tanulmány..
Még a Taoista kínaiak is tudják (mondjuk ők tény, heti 1x esznek húst vagy van hogy annyit sem) nem esznek glutént, búzát..
Ismerik az áteresztő bél szindróma hatásait, 1000 éve is ismerték, mikroszkóp nélkül..
Úgy nem tudunk enni és élni mint ők, mert más életforma. Ők vagy a szellemi felemelkedést gyakorolják, vagy belső harcművészeteket. Mindkettő más, más táplálkozás kell hozzá, mint neked aki egész nap melózol, utána még leesel edzeni, utána kezdődik a robot előlről..
szóval hús (hal desznó kutya macska) éljen! ch szegény zöldségek előr! :))
Jó zsíros tökmag toljátok, orvost pedig küldjétek el nyaralni!! :)
A fruktóz nem jó a szervezetnek - abban az esetben, ha zsíros húsos étrenddel társul.
A zsír a vérben tartózkodik. A bélrendszerből a tápanyag nagy része a vérbe kerül, majd onnan a megfelelő raktározóhormonok a sejtekbe irányítják. Van te hogy gondoltad, hogyan történik a zsír disztribúciója?
A cukor épp annyi ideig tartózkodik a belekben és a vérben (ismét hangsúlyozom: zsírszegény étrend esetén), amíg a megfelelő hormon célba nem juttatja. Nyilván, ha valami akadályozza ezt (mondjuk a ZSÍR), akkor a gombák szaporodni kezdenek.
A gyümölcsök tápanyagtartalmát javítanunk kell, a gabonát meg el kell felejteni. Ez teljesen igaz.
Ez esetben már ott tartunk, hogy zöldséget, gyümölcsöt eszünk, zsírt keveset gabonát te is kivonnád.
Ez már majdnem paleo elv egyébként, és ha utána nézünk annak, hogy mennyire rossz a cukrok inzulinszint emelése, mennyire fölösleges, milyen összefüggésben van az elhízással, cukorbetegséggel (2. típus), metabolikus szindrómával, tehát néhány statisztikát, tanulmányt átnézünk, a csak húsevő eszkimókat is belevesszük, akkor hamar még alakul a véleményed (vagy nem) és lényegében a paleolit táplálkozás végkövetkeztetéseinél leszünk.
Jó hétvégét, nem tudok maradni vitázni.. majd hétfőn :)
Abban van a bibi, hogy a tanulmányok nagy része a "normál" étrenddel összefüggésben vizsgálja a cukrot és az inzulint. Más szóval zsír plusz cukor alapú étrenden. Még egyszer: a zsír feldolgozása nagyon lassú. Nagyon sokáig a vérben kering, mire végül felhasználódik vagy elraktározódik. Ezzel ellentétben a szőlőcukor szinte azonnal kiürül a vérből, amennyiben az mentes a zsírtól. Tehát az inzulin is csak minimális ideig marad a vérben. (A fruktóz meg szintén szőlőcukorrá alakul, ha nincs zavaró tényező.)
Az állati zsíroknak tart a legtovább, míg megemésztődnek. Akár egy napig is eltarthat, és nem is boldogul minddel a szervezet. Mivel ugye elég gyakran megéhezünk, ezt a zsíros állapotot folyamatosan fenntartja az, aki zsíros dolgokat eszik. Cukor pedig akaratlanul is kerül a vérbe - zöldségből, fehérjéből stb. Miközben a szervezet a zsír feldolgozásán fáradozik, a cukrot addig nem tudja rendesen a helyére küldeni. Az inzulinszint tartósan magassá válhat. Látván a szervezet, hogy még mindig magas a vércukor, és az inzulinból is kezd kifogyni, adrenalint kezd termelni! Ez pedig mégjobban lefáraszt stb.
Ritka az olyan tanulmány, ami a hagyományos ételektől elszakadva vizsgálja a dolgokat. Mert a sós, fűszeres ételek olyanok, mint a drog, irtó nehéz tőlük megszabadulni. Érdemes a két könyvet elolvasni, sok mindenre fényt derítenek.
Nagyon örülök, hogy ilyen hangvételben, komolyan is lehet beszélni valakivel a GYIK-en!
Tanulmányozni fogom a könyveket, és megfontolom amiket írtál, köszönöm!
Ha el tudsz jönni Téged is várlak csütörtökön Pesten egy ilyen témájú vitára, a Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!