Mit tegyek, ha a szüleim hátráltatnak a fogyókúrámban?
Már sokadjára kezdek bele egy fogyókúrába, mert eddig soha nem jártam eredménnyel. 16 éves vagyok, és hihetetlenül kövér. Utálom magam, undorító a testem.
Diétázni akarok, és tornázni mellette, de nem sikerül a szüleim miatt.
Hiába mondom, hogy diétázok, mert kövér vagyok, nem segítenek nekem. Elintézik azzal, hogy csak 'növésben vagyok' meg 'erős a csontozatom' meg ilyenek. És folyton veszik a csipszet meg a csokit meg az édességeket. De el sem tudják képzelni hogy ez milyen nekem, mert ők nem kövérek! Az egész családból csak én vagyok az...
Nem hagyják hogy magamra főzzek, mert akkor túl sok kaja lenne itthon és csak megromolna. De az a kaja amit ők csinálnak egyrészt nem diétás, másrészt pedig fogalmam sincs, hogy hány kalória van egy-egy adagban.
De muszáj főtt ételt ennem, mert "nem azért főzték, hogy ne egyem meg".
Így viszont hiába mozgok, nem fogok fogyni!
Mit tehetnék?
"És folyton veszik a csipszet meg a csokit meg az édességeket."
Hát ettől még nem hízol.
Én is eszem édességet, napi szinten mondjuk nem egy tábla csokit egyszerre, meg chipset is eszek, havi 1-2 zacskóval, viszont a kólát meg az édes löttyöket elfelejtettem, megeszek mindent, nem vonok meg magamtól semmit, viszont amit eddig ettem annak csak a felét eszem, napi 4*. És heti 4 alkalommal 1 órát edzek, sportolok! Illetve mellé citromos vizet iszok! Mindig, egész nap! Tudni kell hogy hol a mérték. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszek. Soha nem eszem magam tele!!!
Így a gyomrom is szűkült és nem fogad be annyi kaját mint régen! Sokszor keveset csak! Igyál mindig étkezés közben, illetve előtte is igyál meg egy nagy pohár vizet, így kevesebbet tudsz enni! És javaslom a piros tányért!!
Tudni fogod hogy miért, ha kipróbáltad. Kevesebbet fogsz kívánni! :) Én ezekkel a módszerekkel 1 hónap alatt 5 kilót fogytam, most már csak szinten tartom a súlyom!! :) Sok sikert neked hozzá! :)
Amúgy mégis mennyi ez a hihetetlenül kövér kilókban és mennyi a magasságod? Mert,lehet, hogy csak te látod magadat kövérnek,és a szüleid ezért nem is segítenek benne...
Egyébként nekem is hasonló problémáim voltak,bár engem annyira nem hátráltattak a szülők. A nasizást én úgy oldottam meg, hogy ha megkívántam akkor helyette valami gyümölcsöt,amúgy meg 2 naponta 1-2 kocka csoki még nem veszélyes. Meg mindig foglald el magad valamivel,hogy ne egyél unalomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!