Mit rontottam el a fogyókúrámban? :' (.
Sziasztok. Először is köszönöm annak aki ezt végigolvassa és megpróbál segíteni.
Augusztus óta fogyókúrázok. Elég nagy életmódváltás következett be az életemben, mert bár nem volt rengeteg súlyfeleslegem (korábban: 161cm/60kg), de elhatároztam, hogy olyan 8 max. 10 kilótól megszabadulok. Kevesebbet ettem mint korábban és mindennap szigorúan futottam egy órát. Az eredmény meglett, augusztus végén 55kg mutatott a mérleg, iszonyatosan megörültem neki. Jövőhéten iskolakezdés, a célom az lett volna, hogy még további 2-3 kilót ledobjak, de ha megmaradt volna az 55 kg, akkor sem lett volna gond. Szeptemberben kicsit visszább vettem a fogyókúrából, de úgy éreztem, hogy ennyi belefér. A korábbi 2-3 evészetből 4 lett, de ebből kb.1 max. 2 alkalom volt olyan amikor tényleg meleg és kicsit "nehezebb" ételt ettem. Mégpedig az ebédnél, de az ebédhez augusztusban is ragaszkodtam, szóval ez mindig is része volt a fogyókúrámnak. A 3. 4. alkalom általában valami gyümölcs volt, vagy főtt tojás... szóval semmi komoly és ezeket is 18 előtt fogyasztottam. Egyszer tartottunk pizza partyt is, ahol én 7 szelet pizzat megettem. Ez volt az első alkalom a fogyókúrában amikor ismét a zsírosabb ételekhez nyúltam, de mindenhol azt írták, hogy néha egy kis bűnözés belefér. Elismerem, kicsit a sportból is visszább vettem, de ez annak köszönhető, hogy ide oda utazgattam e hónapban és nem mindig volt időm mozgásra, de így is max 3 alkalmat hagytam ki a futásból. Olyan is volt amikor 60 perc helyett csak 40 percet tudtam futni, mert épp az eső kapott el. De összességében kevesebbet mozogtam, mint korábban, de a napi 40 perces futást 3 napot leszámítva még így is megmaradt. Összességében elmondhatom, hogy az augusztusi hónapban 1300 kalóriákat ettem, míg a szeptemberi hónapban 1700-1800 körül voltak a táplálkozásaim (de ugye mindennap futottam). Több nap után ma végre rámertem állni a mérlegre, mert bár nem éreztem azt, hogy fogytam volna, de azt sem hogy híztam volna. Nyilván tartani a súlyt nem könnyű, meg én is úgy voltam, hogy mivel a szeptember eddig egy kicsit "lazább" lett, ezért ha maximum 1 kilót visszahíztam az sem gond. Reggel a mérleg SAJNOS 58.0-át mutatott. Értetlenül állok a dolgok előtt, mert azért ez mégis 3 kiló pluszt jelent. A hasam továbbra is laposabb mint korábban, továbbra is nagy rám pár nadrágom, pedig csak két kilóval vagyok kevesebb, mint 2 hónappal ezelőtt. Pont holnap szerettem volna venni magamnak egy olyan nadrágot ami egy kicsit sem lóg és nem kell hozzá öv, hogy minden tekintetben megmaradjon rajtam. Most pedig tessék... ugyanott vagyok majdnem mint ahol elkezdtem. Nagy csalódás ez számomra, mert a szeptemberi hónapot sem lazsáltam végig. Így sem mondhatnám, hogy örömet lelem a mindennapi étkezésbe, mert van aki egész nap csak eszik és semmit nem mozog, mégsem hízik. Korábban reggelente pékárut ettem, ebédre mindig repetáztam, vacsira pedig nyugodtan becsúszott valamilyen melegszendvics, rajta sok sok ketchuppal és sajttal.. ettem fagyit, süteményeket, és innivalónak sem csak ásványvizet vagy csapvizet fogyasztottam, hanem ugyanúgy colat, szörkpöket stb... ja és nem futottam 60 perceket, hanem annyiból álltak a napjaim, hogy lesétáltam a suliba, ami tőlem 5 percre van. De még akkor sem híztam alig 10 nap alatt 3 kilót(!!). Mit rontottam el? Most már nem is merek a kajához nyúlni, komolyan csalódtam ebben az egészben. Amikor reggel mértem magam, akkor kicsit vastagabb pizsamában voltam, mivel esténként már hideg van, de ha levettem volna, szerintem az sem jelentett volna olyan sokat. Elvégre az 55 kilós mérésnél is pizsiben voltam, igaz az vékonyabb anyagból volt. Nem akarom ezt az egészet feladni, de annyira rossz, hogy jövőhéten iskola és én elmondhatom magamról, hogy gyakorlatilag semmit nem fogytam. Nem ez volt a cél. :(
" Értetlenül állok a dolgok előtt, mert azért ez mégis 3 kiló pluszt jelent. A hasam továbbra is laposabb mint korábban, továbbra is nagy rám pár nadrágom"
Akkor nem értem mi a probléma. Miért foglalkozol azzal, hogy a mérleg mit mutat, ha egyszer lapos a hasad és a ruha is jó rád? Ne foglalkozz a mérleggel, inkább sportolj tovább ás táplálkozz rendesen. Ha 60 kg leszel, akkor 60 kilósan leszel fitt, kit érdekel, ha jól nézel ki?
Az 1300 kalóriát rontottad el, de azt nagyon.
Nem tudom, hány éves vagy, én 18-nak vettelek, de számold ki magad a saját értékeiddel, de 18 évvel megmagyarázom.
Napi 2200 kalóriára van szükséged a súlytartáshoz.
Heti fél kg fogyáshoz 1600-ra. (Fél kg a normális, egészséges és megtartható, főleg mert nincs extrém túlsúlyod.)
Te ettél 1300-at, kiéheztetted a szervezetedet (még akkor is, ha te nem voltál éhes, amit nem hiszek). Miután lazítottál, a szervezeted pánikszerű tartalékolásba kezdett, pedig még mindig kevesebbet eszel, mint a szükséges (2200). Ha eleve 1600-1700-at ettél volna, még mindig fogynál.
Hát ezért nem lehet koplalni.
Egy dologban reménykedhetsz: ha éppen most jön/jött meg, lehet benned némi víz, ami a menzesszel magától kimegy.
És egy jó tanács: mindig reggel mérd magad, éhgyomorra, WC után, meztelenül. Különben nem igazán kapsz összehasonlítható értéket.
Az elsőnek: Igen, ez igaz, de azért csak számít az is, hogy mit mutat a mérleg. 3 kiló az 3 kiló. Persze boldog vagyok, mert fittnek érzem magam és a ruhák is jobban állnak rajtam, de azért örülnék neki ha a mérleg is kedvező képet mutatna.
A másodiknak: Igen, lehet benne valami amit írsz. Na most azt tudni kell, hogy 1300-ról azért is emeltem fel a táplálkozásomat 1700-ra, mert mindenhol azt írták (pl orvoslexikon.hu), hogy az én szervezetemnek legalább napi 2000 kalória kell. Viszont az 1700 az már tényleg olyan, hogy "tele" vagyok, szal ennél nem nagyon tudok többet enni. Ha ehhez szoktatnám innentől kezdve a szervezetemet és úgy folytatnám a futást, és a sportot akkor az is beválna? Szal ugye nem muszáj 2000 kalóriának lennie? És a szervezet mennyi idő után szokik hozzá egy bizonyos kalória mennyiséghez? Ezt az 1700 kalóriát kb 10 napja csinálom... oké.. van hogy csak 1600 kalóriát eszek, vagy hogy 1800at, nyilván pontosan kiszámolni nehéz lenne és főleg mindig betartani, de a 2000et nem igen szoktam elérni. De ha kb 1600-1800 körüli kalóriamennyiséget fogyasztok innentől kezdve mindig és úgy sportolok akkor várható ismét fogyás? Kérdés, hogy mikor...
étkezésnél sem kiszámolni - nagyjából kell ezek helyett kb. 1600 kalória és kész. Sőt, inkább úgy fogalmaznék, hogy csökkentsd valamennyivel a kalóriát és sportolással "égess" még el valamennyit, ha többet használsz el, mint amit eszel és amire szükséged van, fogysz.
Ha 2000 kalóriára van szükséged, akkor annyival súlyt tudsz tartani (feltéve, hogy előtte nem koplaltál).
Ennél RENDSZERESEN kevesebbel fogyni fogsz. Nem az számít, hogy ma nem volt időd, ezért egész nap csak 1 salátát ettél, és nem az, hogy holnap szülinapod lesz és megeszel szelet tortát, így 2400 kalóriát viszel be. Az számít, hogy ÁLTALÁBAN 1700 kalórát eszel és elégetsz még 200-at mozgással. Ha többet mozogsz, több kalóriával is fogysz, ha abbahagyod a mozgást, lassul a fogyás, ha ehhez még több kalóriát is eszel, hízhatsz is.
14,39 lemaradt az eleje, nem tudom, hova tűnt. Azt írtam, hogy igaza van annak, aki szerint mindenki anyagcseréje más, de az irányelvek azonosak, ha több kalóriát használsz fel, mint amennyit beviszel, fogysz, nem kell számolgatni. De iránymutatásnak jók a táblázatok.
Aki nem érti, miért akarsz fogyni: 161 cm-hez igenis sok a 60 kiló, főleg ilyen fiatalon. Nem derült ki, hány éves vagy, de mivel sulit emlegettél, 18-20 körül saccollak.
Igazad van abban, hogy ezt most kell elkapni, mert később még nehezebb lesz, és akkor kifejezetten kövér is lehetsz, ha elhagyod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!