Itt mindenki ásványvizet iszik, vagy fogyókúra alatt a csapvíz is elmegy?
23:07-es:
Ez pl egy megbízható szűrő: pi magos
"1. Kiszűri az aktív klór 99,9%-át
2. A kőolajszármazékok (pl. benzol) 95%át
3. A műtrágya maradványok 95%át
4. A klór-alapú szerves vegyületek (kloroform) 90%-át
5. Baktériumok (coli típusú) 100%-át
6. Nehézfémek több mint 95%-át
7. Az arzén 100%-át
8. A fenolok 99%-át
9. A hormonok és gyógyszermaradványok több mint 95%-át"
Igen, vannak a vízben nehézfémek és nem tudom már hány száz kutatás van arról hogy a hormonokat pl a vizelettel ürülő gyógyszermaradványokat nem tudják teljesen kiszűrni.
Azok az ásványvizek amiknek az ásványi anyag tartalma 1000 mg/l feletti az kúraszerűen javasolt fogyasztásra napi 2-3 pohárral max. Ez nem fedezi a szükséges folyadékmennyiséget, a mai emberek eléggé dehidratáltak.
Persze ma már a többség ásványvizet iszik de ez csak a 70-es években terjedt el.
A legideálisabb a forrásvíz üvegben véve (műanyagból is oldódnak ki hormonok), vagy tisztított víz, ha valaki összegyűjti rá.
Nem aggodalmat akartam kelteni csak próbáltam tisztán leírni. Egy átlag ember annyi adalékanyagos, gyorskajás cuccot eszik hogy a vízminőséggel kapcsolatos problémák elhanyagolhatóak.
Én pl forrásvizet nem nagyon találtam még boltokban, az üveges víz amúgy is drágább, víztisztítóm sincs még, szóval én sem iszok mindig ilyeneket, csak tájékoztatni akartam. Tehát kedves kérdező: Nyugodtan igyál csapvizet (bár van néhány hely az országban ahol tényleg ihatatlan), mert sokkal többet árt a nem elegendő folyadék bevitel. Főleg diéta alatt. Próbálj sok lédús gyümölcsöt enni, teákat stb. pl most itt a dinnye szezon, az amúgy sem hízlal.
Amúgy meg pl a pi magos szűrők nem tisztítás után feltöltik a vizet hasznos ásványi anyagokkal: "speciális többszintű szűrési eljárás alkalmazásával megtisztítja a vizet, majd szilikát kőzetek segítségével az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagokkal gazdagítja"
Természetes anyagokkal. És ez ugye fontos. Ugyanis sokan nem tudják, hogy egy átlagos ásványvizet általában szintetikus ásványi anyagokkal is dúsítják, (sőt néha csapvízzel töltötték fel). Ezeket a szervezet nem tudja hasznosítani, lerakódnak az erekben stb (ez is elég köztudott már).
Nem is ez a lényeg, hanem hogy igyál nyugodtan. A szmogot sem tudod kikerülni mégis kell lélegezned. Azt hiszem egy átlag ember napi 2 liter körül iszik, ami elég kevés. (4 liter az már jobb lenne, főleg pl diétánál)
Amit még tudok ajánlani az ez:
( [link]
350 ft/5 liter, ami azt jelenti, hogy olcsóbb mint egy ásványvíz vagy ugyanannyi, literenkénti ára. Ha találsz valahol ilyet a környékeden..
De nem parázz a csapvíztől, ha csak az van, sokkal rosszabb ha nem iszol eleget, aztán majd később ha lesz lehetőséged akkor szerzel mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!