Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elég volt, változtatni szeretn...

Elég volt, változtatni szeretnék rajta, hogyan miként tudom ezt ilyen körülmények között megtenni? Tudnál segíteni?

Figyelt kérdés

igazság szerint nem vagyok valami család kedvence gyerek(igazság szerint alig várják hogy magykorúvá váljak és elmenjek otthonról, na de mind1) és nekem nem főznének külön vagy nem is vennének semmilyen élelmiszert sem

két testvérem van azt eszek amit ők, de ők inkább a zsíros-cukros ételeket kedvelik ezért ez van itthon

pl gulyásleves+mákosguba, stb stb

persze van hogy van hús és köret csak az is mind rántva mert ők azt szeretik

igazából nem fogyás hanem egészség szempontjából szeretnék változatni de így hogyan

165/53köszönöm

2012. jún. 20. 16:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudnád megbeszélni a szüleiddel a dolgot? Hátha csak te értesz valamit félre. Miből gondolod, hogy nem szeretnek? Nekem sem volt olyan rég a kamaszkor (20 vagyok) elég lázadó típus voltam, na de azt sohasem gondoltam, h nem szeretnek a szüleim. Ahhoz pszichopatának kell lennie az embernek, hogy a saját gyerekét ne szeresse.
2012. jún. 20. 16:19
 2/11 anonim ***** válasza:
Egyébként ha rántott kaja van, szedd le a rántást. Vagy még jobb, ha mielőtt elkezdi anyukád csinálni, elkérsz 2 szeletet és elkészíted magadnak. Én sütőben szoktam sütőpapíron, úgy, hogy semmi olajat nem használok fel. Elég száraz lesz, de egy kis tzatziki, vagy más öntettel nagyon finom.
2012. jún. 20. 16:21
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Ezzel sokan vannak így, és épp ezért nem kell majmolni az agyonplasztikázott Rubintot meg a férjét, aki ebből él, hogy tukmálja a gagyi cuccait, meg észt osztogat, mert szerintük mindenki megteheti, hogy 8 felé főzzön, meg a drága "egészségesnek" mondott kacatjaikat vegye, mert akkor hú de egészséges lesz.

Elárulom neked, hogy előtted is több generáció nőtt fel akár többek között gulyáslevesen (ezzel amúgysem tudom mi a baj??), meg mákosgubán, csak hát tudod nem egész nap a számítógép előtt ültek, így nem lett belőlük 100 kilós tehén, meg az ebből kifolyólagos betegségek... Nyilván nem kell egész nap zsíros kenyeret zabálni (bár pl az eszkimók egész életükben húst esznek, mégsincs semmi bajuk), de nem kell vergődni egy tányér gulyásleves miatt, meg követelni, hogy neked külön kaja kell, mert pár hülye azt mondja...

2012. jún. 20. 16:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a főtt kajával tényleg nincs semmi baj. Azt meg nem hiszem el, hogy ha kérnél minden nap egy kis gyümölcsöt, vagy zöldséget, azt ne vennék meg. :)
2012. jún. 20. 16:25
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja, nem a főtt étellel van a baj, hanem a plusz csokiból, chipsből, kólából és társaiból. Ha ezeket kiiktatod, MÁRIS sokkal egészségesebben élsz. Cukros üdítő meg a többi helyett meg víz.

Az egészség különben sem ott kezdődik, hogy leszeded a panírt a húsról, hanem ott, hogy nem eszel guargumis meg E-betűs cuccokat, amikkel a készételek vannak tele. Örülj, hogy tudsz főtt ételt enni, amiben nincs benne ez a sok sz.r.

2012. jún. 20. 16:28
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

Utolsó kettővel egyetértek, nekem normális kajákkal is sikerült lefogynom pusztán annyival, hogy odafigyeltem a mennyiségre, meg nyilván nem este tízkor álltam neki enni...

Nem kell túldramatizálni ezt az étkezés-dolgot, itt néha olyanokat olvasok, hogy megáll az eszem... Aki gazdag, és megteheti, annak oké, de mondjuk én még akkor se ennék olyasmiket folyamatosan, amiket ajánlani szoktak.

Tudom, ezért majd kapom a lepontozást, de szerintem - főleg egy fejlődésben lévő szervezetnek - mindenféle ételre szüksége van (normális mennyiségben!!), és nem ilyen "extra fogyasztó Norbi kajákra".

2012. jún. 20. 16:30
 7/11 A kérdező kommentje:

köszönöm

chipset, csokit ilyeneket én nem szoktam megenni, odaadom a tesóimank(meg amúgy sem szoktam nagyon kapni ilyeneket max szülinap ha nem felejtik el stb)

tudom hogy nem szeretnek mert csalódást okoztam nekik mert lány lettem(fiút szerettek volna, mert tesóim is lányok) na midnegy ez már csak úgy melleékes volt

2012. jún. 20. 16:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem Nálad nem az étkezéssel van probléma, hanem azzal, amilyennek a szüleiddel való kapcsolatod látod. Mindenképpen beszéld meg ezt a dolgot velük! Ha szóban nem megy, írj levelet, amiben elmondod az érzéseidet nekik.
2012. jún. 20. 16:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Mivel az előttem szólók már leírták a tutit az evéssel kapcsolatban, ezért bátorkodom annyit írni, hogy szerintem az egészséged érdekében jót tesz, ha kicsit visszavonulsz és meditálsz minden nap egy 10-20 percet:) Önmagadat is megszereted, közelebb kerülsz magadhoz, kiegyensúlyozottabb leszel, javul a kapcsolat másokkal, élettani hatásai is remekek... nem is tudom mindet felsorolni:) Ja, még valami: próbáld az ételeid több, mint felét nyers formában bevinni (neeem, nem a húsra gondolok:D)
2012. jún. 24. 23:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Nincs semmi baj a gulyással, sem a mákosgubáával, csak nem kell bezabálni belőle. Ehetsz bármit, csak mértékkel és mellette mozgj sokat. Garantáltan egészséges leszel.
2012. jún. 25. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!