Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ezzel a módszerrel megváltozha...

Ezzel a módszerrel megváltozhat az életem?

Figyelt kérdés

Egy 106 kilogrammos, és 180 centis, 16 éves lány vagyok. Tegnap szembesültem a valós súlyommal, és teljesen kiborultam. Minden barátom nyaral, bulizik, pasizik, én pedig itthon szenvedek a tükörképemmel.

Elhatároztam magamat. Az első cél, hogy a kerek 100 kg-ot elérjem.

Azt gondoltam ki, hogy csökkentem a kaját, a lehető legjobban. A legkevesebbet eszem, ami tőlem egyenlőre telik.

Reggel eszem a legtöbbet, akkor még szénhidrátot is, mondjuk egy zsömle vagy egy szelet kenyér... sajttal, zöldséggel, tojással, ilyesmi.

Ebédre nyilván csak azt tudom enni, amit anyukám főz, de ezek egészséges és vitamindús ételek általában. Ebből fele adagot fogyasztok, mint eddig. Ebéd után nem eszek már szénhidrátot. Uzsonnára pl. zöldség sajttal, csirkemell salátával. A vacsora pedig valami gyümölcs, vagy joghurt. Csak akkor vacsorázom, ha nagyon éhes vagyok. Ha nem, akkor ezt elhagyom, de mindenképpen lefekvés előtt 3-4 órával eszem.

Mikor egyek édességet? Természetesen nem minden nap, de amikor heti egyszer rámjön és egy picit megengedek magamnak, azt mikor a legideálisabb beiktatni?

Ezen kívül esténként eljárok futni. Kb. 4-5 km az, amit bírok.

Arra lennék kíváncsi, hogy mi a jobb. Ha nagynehezen végigvonszolom magam és többet bírok, vagy ha kevesebbet futok, de ütemesen, magasra emelt lábbal, rugózva...?

Beiktatok heti 2X1 órás tornát, ami a Vital tv-n megy fél négy körül.

És heti 2-3 órát biciklizek a környéken.

Havonta egyszer kétszer elmegyek szaunázni is.

Mit gondoltok, ezzel van esélyem? Mit csináljak másképp? Nagyon szeretném, ha sikerülne.

A válaszaitokat előre is köszönöm :)

2009. júl. 6. 12:32
1 2
 1/12 anonim válasza:

a sport az kell abban igazad van

viszon a kaja csökkentésével okosan

egyik ismerősöm is úgy fogyott 25 kilót de nagyon ramatyul néz ki

sport, egészséges étrend (nehogy bármilyen ogyasztó tablettát bevegyél mert tönkreteszi a májadat)

és sok sikert kívánok hozzá

2009. júl. 6. 12:38
 2/12 anonim ***** válasza:

szia! szerintem ideális, hogy nem tűzöl ki elérhetetlen célokat. (pl egy hónap alatt 50kg)

Fogynod muszáj, és nem csak a pasik és a nyár miatt. az egészséged is ezt kivánja. az étrend nagyopn jó, tartsd magad ehhez és bőven elég lesz koplalás nélkül!

Ha nagyon megkívánod ehetsz, természetesen mértékkel édességet is, de kizárólag délelőtt! Akkor még bőven van időd ledolgozni a plusz kalóriákat.

A futás hibátlan kezdésnek, de ne a maradtonra törekedj! Ha az elején nem megy csak 1-2km az is tökéletes! Hetente emelheted majd az adagot, hiszen fiatal vagy, ilyenkor még jól terhelhető egy szervezet.

H amár nem kapsz levegőt, szúr az oldalad, fájnak a lábaid, nincs értelme tovább futni.

A cél hogy jól érezd magad sport közben, ne törődj a km-ekkel!

A torna is nagyon jó, ha van kedved bármilyen fittness kazit is vehetsz/letölthetsz. Én egy éve Rubint Rékázom, mindennap 1órát. Fogytam vele eddig 10kg, de most leálltam és csak aterhestornát csinálom, mert jön a baba., Ha megszületett folytatom!

Nagyon sok kitartást és sikert neked! Méeg egy jó tanács! Bármilyen nagy is a késztetés ne állj mindennap mérlegre! A heti egy bőven elég, bár akár havonta is elég szembesülni az eredménnyel. H aügyes vagy és végig csinálod, aug-ra 100 alatt lezsel!

Sok sikert megint!

2009. júl. 6. 12:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Eszem ágában sincs bármiféle tablettát bevenni, többet árt, mint használ... inkább maradok 106 kg, jobban nem teszem tönkre magamat.

Mit jelent, hogy ramatyul néz ki az ismerősöd?

2009. júl. 6. 12:46
 4/12 anonim ***** válasza:

Dícséretes, főleg ha végigcsinálod! :) A sporttal azért vigyázz. Ha eddig nem sportoltál, ne erőltesd meg magad hirtelen, mert többet ártasz vele magadnak, mint amennyit használna. Igencsak megterhelheti a szíved.

Valamilyen méregtelenítő teát is innék a helyedben, esetleg valamilyen zsírégető táplálékkiegészítőt. (Csak olyat, ami természetes alapanyagú, tehát nem kemikália)

2009. júl. 6. 12:50
 5/12 anonim válasza:

azt jelenti, hogy falhehér, olyan nagynak néz ki a feje a testéhez képest

attól lehet hogy nem evett semmit és konditerembe járt közbe és az izmait is ledolgozta mivel a szervezete nem tudott más forrásból dolgozni edzés közben

2009. júl. 6. 12:57
 6/12 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

igen, értem. annál azért most is jobban nézek ki, mert bár most kicsit elkeseredtem, attól ezt nem mutatom...

egy életerős, vidám, jó színben lévő, fiatal, duci lány.

csak az utolsó jelző nem kéne.

2009. júl. 6. 13:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát bizony nem egészségesek a fogyasztó szerek, de bizony a Te esetedben már extrém sújtöbbletről van szó.

Egy extrém diéta szintén nem egészséges, sőt a futás se ilyen testsúlyal. gondolj bele mit kapnak az ízületeid futás közbe. Főleg betonon.

Futógépek jobbak ilyen szempontból, de csak a fitnessteremben lévőket ajánlom. Azon is a tempós gyaloglást enyhe dőlésszöggel beállítva.

Fogyasztószerekről pár szó:

Sajnos félreértelmezik sokan. Nem a tablettától kell várni, hogy lefogyaszt. De:

Egy alacsony, vagy közel 0 szénhidrát tartalmú diétánál egyszerűen lehetetlen a kitűzött edzésprogramot végrehajtani. Összeesik, elájul,meghal, kész...

Nézzétek meg a testépítőket verseny előtti diétán, olyanok mint a zombik, alacsony intenzítással tudnak csak edzeni, még az agyműködés is akadozik, egy értelmes mondatot nem tudnak összerakni, a parkolóban fél óráig keresik a kocsijukat. (megtörtént velem is :-))

Ez a szénhidrátok megvonása miatt van, egyszerüen incs üzemanyag a mozgáshoz. (itt a ketogén diéta a kivétel, de azt csak profi sportolóknak ajánlom, nagyon durva és sok odafigyelést, szakértelmet kíván)

És itt jönnek képbe az un. thermogén zsírégetők, amik hőt termelnek és ezáltal a zsírból nyernek energiát, amivel lehetővé vállik az edzés. Ezek "pörgetik" az embert, kémiailag nem állnak távol az amfetamintól, de van növényi változat is, például a Ma-huang, de a koffein is enyhén thermogén. (persze nem 1 presszókávéra gondolok, hanem koncentrált formában)

És igen, veszélyesek is, de nem azért, mert egészségtelenek, hanem mert nem tudják használni rendesen őket. Azt hiszik, hogy kiváltja a diétát, a mozgást.

Pedig csak segíti azt.

Továbbiakban Google: "ephedrin"

Kaja:

mindíg kell vacsorázni, lefekvés előtt. Jól tudod, ilyenkor tilos a szénhidrát. Cukros, édes dolgokat lehet enni közvetlen edzés után, még jól is jön a szénhidrát visszatöltésben. De a csoki, meg a sütike nem jó, mert nemcsak -sőt főleg nem a szénhidráttartalma jelentős, hanem a transz-zsír tartalom ,ami aztán igazán hizlal. Ezért felejtős az un. "diabetikus" "cukor nélküli" édesség is. (beszarás, de láttam ilyen cukrászdát is)

A kalória csökkentésénél pedig fokozatosan járj el, nem egyik napról a másikra kell felére csökkenteni.

2-3 hónap alatt le lehet vinni a szénhidrátot akár 50 grammra/nap. De akkor a fehérjét relatív magasan kell tartanod, úgy 200 grammon, vagy ennek egy részét (ha van rá pénzed) BCAA aminosav -készítménnyel kiváltani.

Ez így kevesebb kalória, viszont izomvesztés ellen védve vagy.

Ja, a gyümölcsöt este felejtsd el, de nincs különösebben rá szükség napközben sem. Helyette rostdús zöldség, nyersen, fehérjével, eszenciális zsírokkal. (omega3, omega6)

Pl: halolaj kapszula, lenmagolaj. Ezen kívül fontos a nagy dózisú multivitamin, c-vitamin pótlás, és sok ásványvíz fogyasztása.

+ nem ártana kivizsgáltatni valami normálisabb orvosnál, hogy mi az oka az elhízásnak, mert amiket itt irnak, az csak általánosságban igaz.

Sok sikert!

2009. júl. 6. 13:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem kövesd az update rendszert és csak 1es kódú ételeket egyél 2 hónapig, valamint a femina.hu oldalon lehet Schubert Norbinak Írni a szakértői oldalon, és már aznap válaszol is. Kérj tőle tanácsot.
2009. júl. 6. 13:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Nagyon jó esélyekkel indulsz így(:

De vigyázz,ne éhezz,mert az sem tesz jót!!A mozgás pont elég,idővel mikor jobban bírod,hosszabbíthatod is a távot(:

Sok gyümölcs-zöldség,sok sokfajta salátát lehet belőlük csinálni,és desszertként,csinálhatsz fagyit is!Én pl a bolti jégkrém helyett magam csinálok fagyit.Leturmixolom a gyümölcsöt teszek bele pár kortynyi vizet.Néha teszek bele egy kis aromát,vagy kókuszreszeléket:))Nagyon finom:D És nincs tele mindenféle szeméttel.

Egyébként még + egy tanács a kenyérfélékből a lehető legkevesebbet egyél,esetleg térj át a a barna kenyérre.

Sok sikert!És kitartást!:)

2009. júl. 6. 13:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatásokat, nagyon jól esik.

Orvosnál ettől függetlenül jártam, magasak a pajzsmirigy értékeim. Annyit mondott kamaszkorban normális.

Egyébként a folyamatos nasizás és lustaság eredménye az egész. Pici koromtól elkényeztetett a nagyi, aztán pedig már saját magam alakítottam így. Észre sem vettem túlságosan a kilókat...

2009. júl. 6. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!