Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki a fogyókúr...

Hogyan kezdjek neki a fogyókúrának?

Figyelt kérdés
Nos már nem most először kezdenék neki, de mindig abbamarad. Nincs bennem elég kitartás, nem motívál igazán semmi.. Gyűlölöm magam és az evésbe menekülök. Eddig mindig a magam szabálya szerint csináltam, de most úgy döntöttem segítséget kérek, mert ez igy nem állapot :/ Segitsetek, hogy kezdjek neki?!? Milyen mozgás tipust ajánlatok, és mennyit? Szeretnék rászokni a futàsra is később, de még nem bírok, befulladok hamar :/ nem 2-3 kilóról lenne szó..:(
2012. jún. 12. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem sok konkrétumot írtál, így nehéz bármit is tanácsolni.

Mindenesetre: a futásra ÍGY szokhatsz rá:

[link]

A súlyos asztmám ellenére haladok vele. Nem olyan ütemben, mint ahogy javasolják, de haladok.

2012. jún. 12. 22:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Milyen konkrétumra lennél kíváncsi? Mindenféle "szerek" nélkül szeretném csinálni.
2012. jún. 12. 22:44
 3/6 A kérdező kommentje:

ja és ez a futásos dolog jònak néz ki :)

te pedig ügyes vagy. :)

2012. jún. 12. 22:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Nincs is szükség szerekre. :)

A fogyás egyszerű matematika. A szervezetednek szüksége van bizonyos mennyiségű kalóriára. Ha ennél kevesebbet viszel be, és ráadásul mozgással plusz kalóriákat égetsz, akkor fogyni fogsz.

Itt kiszámíthatod, hogy milyen kalóriabevitel mellett fogynál (vigyázz, állítsd át fontról kilóra):

[link]

Olvasd el ezt is, hogy tisztában légy a fogyás elméletével (mit hogyan, mikor és miként működik):

[link]

Motiváció nélkül viszont nem fog menni!

Írj egy PRO / KONTRA listát!

Mit nyersz vele, ha lefogysz?

Egészségesebb élet, nagyobb kitartás, csinosabb ruhák (még nem tudom, hogy nő vagy férfi vagy :) )...

Ahhoz hogy ne csalódj, tudnod kell, hogy az egészséges fogyás üteme: max. 1 kiló/hét!

Ennél csak az első héten, vagy extra túlsúly esetén (de akkor is csak a fogyás elején) fogyhatsz többet, különben a bőröd lógni fog!

Ajánlanék pár olvasnivalót, hátha segítenek meghozni a kedvedet:

[link] - a bloggazda stílusa és a nőkhöz való hozzáállása kritikán aluli, de a képekkel dokumentált sikertörténetek motiválhatnak.

Erről az oldal pedig arra példa, hogy nem kell feltétlenül száműzni az édes ízeket, ésszel nassolva is lehet fogyni:

[link]

2012. jún. 12. 23:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ő arra gondolt hogy hány kg és milyen magas vagy, mennyit szeretnél fogyni, hány éves vagy, mit sportolsz, szoktál e, férfi vagy nő vagy? Így nehéz javasolni akármit, ha pl 100 kg felett vagy gyaloglás vagy séta, ha pl 70 akkor már akár futás is.
2012. jún. 13. 00:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, segítségeket.

Készítettem magamnak egy edzés tervet, megpróbálom minden erőmmel betartani, és az evészetemen is állítok jócskán.. Aztán lesz ami lesz.

2012. jún. 13. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!