Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le? 12 éves...

Hogyan fogyjak le? 12 éves vagyok.

Figyelt kérdés
Sziasztok! 12 éves fiú vagyok, a 6. osztály végén járok, és a nyár alatt le szeretnék fogyni, ugyanis 63,4 kiló vagyok. Körülbelül 40-45 kilóra szeretnék fogyni. Ezt hogyan érjem el? Van pár "problémám" a túlsúlyosságomból. Mint pl: Nem merek megszólítani lányokat, tesi órán sem tudok "úgy" teljesíteni stb stb.. Kérlek segítsetek!
2012. jún. 9. 12:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Szóval vacsorázni bármikor vacsorázhatok, csak kb 2 óra múlva feküdjek le aludni?
2012. jún. 9. 14:09
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Igaza van annak, aki orvoshoz küldött. Egy fejlődésben lévő kisfiú ne kezdjen el otthon saját kútfőből diétázni. A leírásodból látszik, mennyire nem értesz hozzá, kárt is tehetsz magadban, ha rosszul csinálod. Növésben vagy, nem mindegy, hogyan étkezel és hogyan illetve mennyit mozogsz. Gyerekeknek csak nagyon indokolt esetben kellene fogyókúrázniuk (betegség, nagyon durva túlsúly stb.), akkor is dietetikus szakorvossal kellene megbeszélni, hogy hogyan, nem pedig önállóan, tudatlanul elkezdeni egy diétát, ami esetleg többet árt, mint használ.
2012. jún. 9. 14:11
 13/20 A kérdező kommentje:
Most ezt nem értem, szóval az "egészséges táplálkozással" azaz azzal, hogy normálisan eszem és nem zabálok össze vissza semmit, és 3-4 órát mozgok, azzal kárt csinálok magamban?
2012. jún. 9. 14:12
 14/20 anonim ***** válasza:
8%

kárt csinálsz magadnak, mert nem biztos, hogy tisztában vagy vele, mi az egészséges étkezés + 15-20 kgnyi túlsúlyod van, ennyivel már egy felnőttnek is orvosi felügyeletre van szüksége fogyáshoz

nem mellesleg 0 mozgásról napi 3-4 óra bringázásra (egyáltalán milyen bringa, milyen intenzitású edzés?)áttérni az eszméletlen drasztikus még egy felnőttnek is, de egy gyereknek pláne

így nem lehet nekiállni, arról nem is beszélve, hogy az étkezésedet a szüleiddel is meg kéne beszélni mert nyilván ők keresik meg a pénzt a kajádra

2012. jún. 9. 15:23
 15/20 A kérdező kommentje:
10kg felesleg van rajtam kb. Az egészséges táplálkozásról annyit már tudok, hogy kisebb adagokban sokszor kell enni, ezért gondoltam hogy naponta 5x. A bicajozásról meg annyit, hogy pl 3-kor elindulunk 1 barátommal, összegyűjtünk még 2 srácot, aztán megyünk amerre látunk, és kb 6-fél7-kor érünk haza..
2012. jún. 9. 15:34
 16/20 A kérdező kommentje:
Ja azt kifelejtettem, hogy amikor elmegyek bicajozni, akk pl lemegyünk valakihez, elhozunk egy labdát, focizunk, aztán elmegyünk fagyizni meg ilyenek.
2012. jún. 9. 15:37
 17/20 anonim ***** válasza:
91%
Azzal hogy egészségesen eszik, tehát sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst, teljes kiőrlésű péksütiket fogyaszt, és sokat iszik, azzal nem fogja tönkretenni magát. Tipikus magyar berögződés, hogy a gyerek akkor fejlődik jól ha mindent kétpofára zabál! Felejtsük már el! Persze nyugodtan ehetsz majd anyukád főztjéből, csak kérd meg hogy kevesebb zsiradékkal főzzön, és ne egyél még pluszba kenyeret mondjuk a gulyásleveshez. Fontos a napi minimum 1 főtt étkezés. Csak sokszor kell enni keveset és változatosan. És ne nasizz. Ja és naponta másfél, 2 liter vízet igyál meg! Sokat segít a méregtelenítésben, magyarán felgyorsítja a fogyást. Azzal tehetsz kárt magadban, ha koplalsz, ergo nem eszel egész nap, max nasizol valamit. Azzal amiket ajánlottak neked, nem tehetsz kárt magadban. Csak legyen elég kitartásod végig csinálni! :)
2012. jún. 9. 15:40
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod utolsó! :) Remélem lesz elég kitartásom, mert én sem érzem így magam jól, és már kezdenek csúfolni az iskolában is.
2012. jún. 9. 15:44
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

hagydmár, ember..mi kárt tehet magában ha sok zöldséget eszik, és eljár focizni-biciklizni a haverokkal?..azt teszi, amit minden gyereknek kellene.

és hogy ne offoljak; elöttem már írták, hogy igyál sok vizet. emellett kérd meg anyukádat, hogy ne vegyen neked meglepiből se csokit/cukrot/nyalókát. szerintem jó tervnek hangzik, amit kitaláltál, de fagyiból állj meg 1 gombócnál! (:

2012. jún. 9. 15:48
 20/20 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm az értelmes válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz, vagyis majdnem mindenkinek. :)
2012. jún. 9. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!