Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Hogy fogyjak...

Mit csináljak? Hogy fogyjak le? Többi lent.

Figyelt kérdés
153 cm, 64 kg, 12 éves vagyok. Már annyira zavar a kb. 15kg, vagy még több súlyfelesleg, hogy legszívesebben már az iskolába se merném betenni a lábamat.. mert hát a többiek ezt élvezik, hogy "csúfolhatnak"..Minden nap szoktam szoba biciklizni kb. 1 órát, csak teljes kiőrlésű kenyeret eszek, chips-et kb. félévente egy zacsival, amit elfelezek a tesómmal.. Sokkal kevesebbet eszek, mint az osztálytársaim.. mégis 20 kilóval több vagyok. Lehet ez a stressztől is? Ovis koromban átlagos súlyú voltam, se túl kövér, se túl vékony. (de ha választani kéne inkább a vékony kategóriába tartoztam) De aztán a szüleim egyre többet veszekedtek, és nem túl verekedés, veszekedés mentesen elváltak. Azóta egy 54 m2-es lakásban élünk, anyu, nővérem, és én. 2 szobás, egyikbe nővérem és én, másikba anyu lakik - és ez egyben a nappali is. 1 db hordható nadrágom van, amit a saját zsebpénzemből vettem.. Anyu 2 évig kint dolgozott Skóciában, amikor én 9-10 éves voltam. Ekkor 2 évig apuval laktunk. Már nagyon hiányzott, de kellett a pénz...most, 2012-ben, egy ismerősünk kisboltjában dolgozok (kb. havi 40ezerért) És a nagymamám fizeti a rezsinket.. legszívesebben elbőgném magam. De akkor LEGALÁBB ne lennék ilyen nagyon kövér.. már lassan úgy tekintek magamra, mint egy szörnyetegre. Remélem ez a kissé hosszú indoklás segített a válaszírásban. Milyen diétát javasoltok? A combom a legkövérebb, az képviseli a legtöbb súlyt a testemből. Onnan hogy lehet fogyni? Napi hány órát szoba biciklizzek? Valami olcsó diétát ha tudnátok javasolni... légyszi.
2012. febr. 29. 14:19
 1/4 *gin* ***** válasza:

Hát, nem egyszerű a helyzeted, az biztos. Le tudnád írni, hogy kb. mit eszel és iszol egy átlagos napon?

Esetleg beszélhetsz a suliban a védőnővel, ha elmondod neki ezt a történetet, biztosan talál valami megoldást számodra, nyugodtan fordulj hozzá bizalommal. Ha tényleg a stressz miatt van, akkor pedig az iskolapszichológus segíthet. Nem kell, hogy a többiek megtudják, menj órák után, amikor már mindenki hazament :)

Átérzem a helyzetedet, kislány koromban én is így éltem (igaz én vékony voltam, de a ruhák, válás, kis lakás, minden megvolt), és emlékszem rá, hogy nagyon nehéz volt, főleg, hogy az osztálytársaim nagyrészt pénzes szülők gyerekei voltak, akik minden lehetőséget megragadtak a csúfolásra (nem kell ehhez ducinak lenni - elég, ha nem divatosak a cuccaid, vagy nem jársz a büfébe enni, vagy mondjuk túl nagy az orrod, stb...).

Ezen a részén egyetlen egy dologgal tudsz segíteni, és én is ennek köszönhetem, hogy mára (21 vagyok) egyedül élek és tartom el magam, és szép ruháim vannak, meg tudok egészségesen étkezni: hogy nagyon sokat tanultam és jó egyetemre jutottam be.

Úgyhogy csak ügyesen! Mindenhonnan van kiút, hogy ha küzd érte az ember lánya :)

2012. febr. 29. 14:29
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod. :) Nálunk is mindenki anyja/apja nagyon gazdag, szóval igen, elég nehéz. Amit naponta enni szoktam? Háát.. Reggelire semmit. tízóraira egy nem túl nagy szendvicset. általában 6 órám van. Ennek fél kettőkor van vége, és mivel nem a menzán eszek, ezért hazajövök. Általában semmit nem szoktam enni ebédre, max egy szendvicset, mert anyunak nincs ideje főzni. Vacsira eszek főtt kaját, ez változó. általában elég sokszor van krumpli, és tészta, de egy héten egyszer van hús is. inni mindig szoktam, ha nem vagyok szomjas akkor is, mert tudom hogy az elősegíti a fogyást. Sokszor hallottam, hogy az alvás is közrejátszik ebben a fogyásos dologban. Ált. 7 órát alszok, mert a szomszédaink borzalmasak, fölöttünk és mellettünk. És még 1szer köszi a válaszod!
2012. febr. 29. 14:44
 3/4 anonim válasza:

Szia!

Én is duci voltam, most sem vagyok egy nádszál,de igyekszem figyelni magamra.Én 14éves koromban kezdtem el futni.Esténként, akkor nem láttak sokan:P, igy adtam le 5-6kilót ugy,hogy vissza sem jött,azóta is ugyanannyi vagyok.Mellette sajnos én nem tudok lemondani semmi finomságról

Viszont ahogy írtad, viszonylag több tésztát,krumplit eszel, hát ezek nem használnak, főleg ha vacsorára eszed.Napi 5xi étkezést javasolnak, de ez suli/meló mellett nehéz betartani.Ezért kellene inkább reggelire sokat enni, vacsira-este 5-6 után pedig már semmit nem enni(max gyümi, zöldség).Ott van még a hullahoppozás, ugrókötelezés is,égeti a kalóriákat.De nem szabad kőkemény,éhezős fogyiba kezdened.Lehet nősz 180centire,miből nyúlsz meg?:)

Azért sok sikert neked:)

21/L

2012. febr. 29. 15:03
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszod! Igyekezni fogok!^^
2012. febr. 29. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!