Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 17 éves vagyok, 165 cm és 74...

17 éves vagyok, 165 cm és 74 kg. Kövérnek számítok? Hogyan fogyhatnék le?

Figyelt kérdés

2012. jún. 8. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Itt kiszámolod, hogy mennyi kalóriára van szükséged naponta:

[link]

Ezt nagyobbrészt zöldség/gyümölcsökböl fedezd, akkor nem leszel éhes. Mindent ehetsz, de aminek sok a kalóriája, abból csak keveset, hogy beleférj a napi adagba. Emellett kezdj el sportolni, akkor egyrészt az alakod is javul, másrészt többet is ehetsz naponta.

2012. jún. 8. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:
22%

Nem számítasz kövérnek, de nem vagy az a vékony sem :)

Egyszerű az egész: sportolj rengeteget! Itt a nyár, használd ki! Esténként járj el futni, nem kell órákat, ha már 10 percet futsz, az is elég, csak arra ügyelj, hogy a szived végig gyorsan verjen, amíg futsz.

Menj el úszni, biciklizni, ugrókötelezz, ezek mind jól megmozgatnak, izmosodni is fogsz tőlük, ez segít az alakformálásban :)

Csinálj meg napi 2-3száz felülést és lábizomerősítő gyakorlatokat.

Este 6 után ne egyél semmit, max vizet igyál, de kaja nincs!

Figyelj oda az étkezésre, napi 3x egyél keveset (nagyjából egy-két maroknyit) és zöld almát egyél, az segít a zsírégetésben.:) És ne feledkezz meg a napi 2,5 liter folyadékról sem, vizet igyál, de ne ízesítettet, és ne gyümölcsleveket, mert azokban van cukor, nem is kevés.

Ezen kívül kerüld a csokit, fagyit, jégkását, sütiket, és mindent amiben van cukor.

2012. jún. 8. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem számitasz annak,bár én 5kg-al vagyok több tőlef,ugyanezzel a magassággal s mégis mindenki lemond csak,fogyni meg nem sikerül sehogy sem:S
2012. jún. 8. 15:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Jaj hagyjatok mar ezt a baromsagot a 6 utan nem evessel!!!

A lenyeg: napi 4-5 etkezes, reggel jo minosegu szenhidrat( nalam pl zabpehely), tizorai pl valami gyumolcs, natur joghurt. Ebed: csirkemell, pulykamell, kevesebb koret hozza, rengeteg zoldseg!

Gyumolcsot ehetsz uzsonnara is, de azert vigyazz, magas a cukortartalmuk!

Vacsorara lassan felszivodo feherje, minimalis szenhidrattartalommal: turo, tojas, hus koret nelkul.

Lefekves elott 2-3 oraval egyel utoljara.

Heti 3-4 alkalommal jarj el futni, biciklizni, ellipszis trener(aerob). Valamint heti 2-3 alkalommal sulyzos edzest is iktatnek be, hogy ne legyel "lottyedt":)

Ennyi a titok:)

En ugyan nem fogyozom, csak probalok egeszsegesen elni.

Enis ember vagyok, van amikor megeszem a sutit, csokit, amit kivanok, tedd meg, ettol nem leszel rossz ember:)

Mertekkel!!;)

Ja es: napi 2-3 folyadek minimum(viz, nem kola, szprajt meg ilyenek!!!!)

2012. jún. 8. 15:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Sajnos kövérnek számítasz, és nem az anorexiásokhoz viszonyítva. Ez a túlsúly az egészségedet is veszélyezteti. Természetesen nem leszel beteg holnap 11.23-kor, de ha folytatódik a tendencia, akkor hosszú távon igen.

Nőkénél az ideális testsúly közepe (orvos mondta nekem) magasság cm-ben mínusz 110, férfiaknál 100. +/- néhány kg.

Az ideális testsúlyod így kb. 50-60 kg lenne, a 65 még belefér. A 74 elég sok egy 17 évesnek, ha lány. Ha fiú vagy, akkor még belefér, de mivel a 165 nem túl sok, ezért gondolom, lány vagy.

Mit mutat a tükör? Ekkora felesleget nem igaz, hogy nem látsz. Most kell megálljt parancsolni magadnak, mert ha így folytatod, sokkal nehezebb lesz leadni a felesleget, mint most.

Koplalni ne próbálj, mert attól csak hízni lehet. Reggelire egyél egy szelet kenyeret, ezen kívül került a lisztes dolgokat. Valamit a cukrosat és a zsírosat is. Húst, zöldséget (kivéve krumpli, valamint a rizs és a kukorica nem zöldség!) és gyümölcsöt (kivéve banán) nyugodtan ehetsz. Rizst lehet enni - kb. harmadát annak, amit megennél.

Emellett nyáron legalább heti 5*1 óra sport, de nem sakk és nem jóga. Intenzív mozgás, év közben 3*1, a semmit nem érő tesiórán felül.

Ha 2 hónap alatt nincs látható eredmény, akkor orvos, kivizsgálás.

2012. jún. 8. 16:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Igaz 18 éves, de szintén 165/74

kepfeltoltes.hu/view/100516/100_1501-_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Csak viszonyításként.

A kövérség meg az eü. problémák nem ez a kategória.

A néhány kg felesleg meg az elhízottság között van különbség.

De 2 szám alapján se lehet sokat mondani, mert nem egyformák a felépítések.

De 1 biztos:

Ez a kövér, nem a kérdező:

[link]

2012. jún. 9. 09:46
 7/8 anonim ***** válasza:

én 160/73 vagyok, de én sem tartom magam olyan húúú de kövérnek. tény, hogy van rajtam, de a kövérség szerintem nem itt kezdődik...

amúgy kérdésre a válasz: eddig fogytam 10-13kg-t egy elég kemény diétával (2 kétszersült, szeletelt barna kenyérből, 1 tojás, tejföl és sok-sok zöldség, napi 2X), most a maradékot (kb.15öt) szeretném leadni, de mozgás+diétával.

Köv. héten kezdem el az insanityt, plusz figyelek mit eszem

2012. jún. 10. 01:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2012. jún. 10. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!