Miért ilyen kövérek a fiatalok?
Az idősebb korosztályban sokkal inkább jellemző az elhízás, mint a fiatalabbaknál.
A számítógépről meg annyit, hogy nézz be egyszer egy informatikai középiskolába, alig fogsz találni az ezer gyerek között egy huszoniksz kövér embert.
Nincs összefüggésben a kettő.
Én informatikus vagyok, a napom felét a számítógép mellett töltöm, ennek ellenére edzek, sportolok és nagyon izmos testfelépítésem van és nem nagyon ismerek kövér informatikust.
Csak hogy a kérdésre is közvetlen választ adjak: azért kövérek az emberek, mert nincsenek tisztában a táplálkozás tudományával. (igen ez egy kib.szott tudomány)
Az iskolákban erre nagyon erősen rá kéne feküdni, az életmódnak egy tantárgynak kéne lennie, ahol az embereket megtanítják az egészséges életmód hogyanjaira, a szervezetük működésére, mert sajnos az az egy-kettő biológia óra amit rááldoznak 4 év alatt semmire sem elég.
Szia!
Szerintem azért van sok kövér gyerek, és fiatal, mert anyut és aput nem érdekli mit eszik a gyerek! Anyu nem főz otthon, nem készít tízórait, mert rohan dolgozni. Reggel futva a zsebébe tömi a pénzt a gyereknek, hogy vegyen valamit. A hétvégi kaja pedig, szombaton nagybevásárlás után irány a hamburgeres, vasárnap meg pizza stb...
Ahol meg kevés a pénz, ott a zsíroskenyér, és a tészta a kaja egyfolytában. Hát nem a legegészségesebb menü az sem.
És ugyanezt elmondhatjuk a sportról is. Anyunak és apunak kéne példát mutatni! Apu focizhatna, biciklizhetne, kosarazhatna stb.. a fiával, ha nem melózna éjjel nappal!
A lényeg, hogy az elhízás , az egészségtelen életmód a romló életszínvonalnak köszönhető. Ahhoz hogy megéljenek a családok, hülyére dolgozzák magukat. Az ilyen apróságokra, hogy mit eszünk, vagy a sportra már nem marad idő!
21:49nek:
én is felnőttként kezdtem a sportot és olyat is csinálok amit előtte nem tudtam volna elképzelni magamról!!
-hastánc,kerékpár,aerobic,görkori stb....sose késő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!