Ez az étrend tartható hosszútávon?
R.: 5-6 dkg zabpehely, 1-2 dl tej
vagy 2-3 szelet tk kenyér kefírrel, zöldséggel
D.e. : gyümi(1 alma vagy 2-3 kivi vagy 1 körte..)
Ebéd: 15-20 gr fehérje + párolt zöldség vagy vegyes zöldséges főzelék
Du. : kevés gyümi+ 10-15 dkg túró
Vacsi: 15-20 gr fehérje + zöldség, savanyúság
Napi 40-60 perc mozgással(ebből jelenleg 15 perc futás)
(úgy kezdtem, hogy eleinte csak 3 naponta volt energiám mozogni, ez 1 hónapja volt, most itt tartok,ennyi mozgásnál amit fent írok)
De az nem baj, hogy ebédre párolom/főzöm a zöldségeket?
(kicsit nyúlnak érezném magam ha csak nyersen enném ebédre- már próbáltam régebben úgy is, de kell a főtt kaja a szervezetemnek..)
Ha nem undorodsz meg hosszú távon a sok zöldségtől, akkor nem baj. Én próbáltam már, de nekem a 3. nap után a párolt zöldség illatától is felfordult a gyomrom :)
Főzeléknek el tudod készíteni diétásan, ha például a saját zöldségével sűríted úgy, hogy egy részt lepépesítesz belőle.
Áhhh!:) Neem!:) Mivel mindig váltogatom a zöldségek összetételét, sosem tudnám megunni, meg fűszerekben is van pár kedvencem, szinte csorgatom a nyálam miközben főzök!:) Szóval nagyon szeretem őket!:)
Főzeléknek étk.keményítőt használok, meg kb 1 teás kanál lisztet a 2 napi adaghoz, ez így szerintem nem sok.. ?!
Még annyit, hogy az ilyen rizseket, meg tésztát nem eszem egyenlőre(nem is érzem hiányát) de nem lesz ebből gond?
(bocsi az előző az előzőre ment!:)
Igen, szoktam venni cerbona szeleteket, van abból is kedvencem, szoktam azt is reggelire enni, meg egy kis tejet inni utána.( a csokis aljúakat szeretem, a banános-csokisat, áfonyásat, csokis-mogyorósat..:)
Nem merek rizst enni, mert aztán zöldég-hiányom lesz..
Ettem múltkor összesülve tojásfehérjékkel, meg túróval, de zöldséghiányom volt utána..
Szóval amíg nem érzem hiányát, addig nem gond ha nem eszek??
Bajod nem lesz belőle, de a változatos étrend az sokkal jobb mint az amelyikhez hozzászoktál vagy egyhangú.
Akkor próbáld meg hogy a rizst összekevered egy kevés párolt zöldséggel ! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!