Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor a futás jó, vagy nem?

Most akkor a futás jó, vagy nem?

Figyelt kérdés
Annyi mindent lehet olvasni, valahol azt írják, csak egészségmegőrzésre jó, fogyni nem lehet, máshol azt, hogy a legjobb mozgásforma fogyókúrához. Most akkor mi az igaz? Köszi!
2012. ápr. 28. 22:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szégyen a futás, de hasznos!

Mind a kettő igaz. A futás jó csak egészségmegőrzésre is és egészségmegőrzés+fogyáshoz is.

Az, hogy éppen melyikről van szó, az a kalóriabeviteltől függ.

A futás a kajával bevitt energia egy részét elégeti, a maradék pedig leginkább izomszövetté alakul.

Ha több energiát égetsz el a futással, mint amennyit megeszel, akkor a plusz mennyiség a zsírszövetedből fog lemenni.

2012. ápr. 28. 22:22
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem magával a futással van bajom, hanem régen fájt tőle a térdem, majd meg fulladtam. Lehet, csak a nagy súlyfelesleg miatt, most viszont már csak 6-8 kg-t szeretnék fogyni, szóval talán most bírni fogom. :) Bicajozni is tervezek majd mellette, bár azt nem intenzíven, csak mondjuk busz és autó helyett.
2012. ápr. 28. 22:22
 13/17 A kérdező kommentje:
* meg majdnem megfulladtam, na :) Jól összehoztam azért...
2012. ápr. 28. 22:23
 14/17 Smartguy86 ***** válasza:

A fulladás az edzetlenség miatt volt + a túlsúlytól.

Ha még fogyni akarsz, akkor főleg nem javasolt az ilyen meg-megszakított futás. Akkor a minél egyenletesebb futás kell, lehetőleg fenntartva a pulzusszámot (nem túl magasan, de nem is túl alacsonyan).

2012. ápr. 28. 22:28
 15/17 anonim ***** válasza:

Smartguy86!

Lehet így is, de ez semmivel sem jobb, mint a váltakozó, sőt.

2012. ápr. 28. 22:31
 16/17 anonim ***** válasza:
szerintem a futás az egyik legjobb zsírégető és kalóriaégető mozgás
2012. ápr. 29. 09:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Még lenne egy kérdésem. Ha reggel, felkelés után, olyan fél7-7 körül mennék el, az jó? Csak mert mostanában elég meleg lesz napközben, délután, na meg nyáron is, én meg melegben még akkor is fulladok, ha pl csak napozok.
2012. ápr. 29. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!