Most akkor a futás jó, vagy nem?
Figyelt kérdés
Annyi mindent lehet olvasni, valahol azt írják, csak egészségmegőrzésre jó, fogyni nem lehet, máshol azt, hogy a legjobb mozgásforma fogyókúrához. Most akkor mi az igaz? Köszi!2012. ápr. 28. 22:05
1/17 Smartguy86 válasza:
Hol írják azt, hogy testmozgással nem lehet fogyni? :D Valami fogyókúrás tabletta promo oldalán?
Ez abszurd. A futás az egyik legjobb mozgásforma mert az egész testedet megmozgatja. A karok mozgatása is mozgás. A bicikli pl. csak a lábakat dolgoztatja, ami amúgy is arra van kitalálva, hogy bírja hosszú távon a mozgást.
2/17 anonim válasza:
Sok kalóriát lehet vele égetni. Persze ha futás után eszel három krémest, akkor nem fogsz fogyni. Ha valamiért nem jó a futás, az az ízületek esetleges sérülése. Ami ilyen tekintetben kockázatnövelő az a kemény futófelület, a nagy testsúly, nem megfelelő cipő, széles csípő.
4/17 Smartguy86 válasza:
Marathoni futóknál esetleg lehet káros a futás olyan esetben, ha "sportszív" alakul ki náluk. Ez a szív izomzatának megnövekedésével jár, ami nem jó.
5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Fogytam már 30 kilót, mozgás nélkül, de most már szeretnék valamit elkezdeni. Mivel sosem bírtam fizikailag annyira a futást, kicsit félek. Kezdésnek jó lenne mondjuk úgy, hogy 2 perc futás, 1 perc tempós séta. Vagy 3 perc futás, 2 perc sétával csináljam? Mondjuk úgy 30-40 percig, ahogy elsőre bírom, aztán emelni fokozatosan 1 óra körülig.
2012. ápr. 28. 22:16
6/17 A kérdező kommentje:
Amúgy speciel itt is olvastam már, hogy nem lehet tőle fogyni :D Mondjuk itt is van azért marhaság rendesen...
2012. ápr. 28. 22:16
7/17 anonim válasza:
Én azt mondom hogy a legjobb mozgásforma fogyókúrához, a futás, úszás esetleg a bicajozás. Én ezeket csináltam amikor fogyni akartam futással meg bicajozással kezdtem majd később amikor kész lett a helyi uszoda akkor áttértem az úszásra. Az orvosom meg a tesi tanárom is ezeket tanácsolta és be is vállt.
8/17 Smartguy86 válasza:
Mozgás nélkül fogytál 30 kilót? Hogyan? Nem volt valami jó ötlet, remélem egyet értesz. (főleg ha éheztetéssel csináltad).
Ne nagyon váltogasd a tempót. Inkább kocogj fél órán át, mint fuss 2 percig, aztán sétálj... Az izmaid rendbetételére meg magas fehérjetartalmú kaját ajánlok és rendes súlyzós edzést!
9/17 anonim válasza:
De ha nem szereted, miért nem választasz másik sportot? Amúgy a váltakozó módszer szerintem jó lesz, ha mégis maradsz a futásnál.
10/17 A kérdező kommentje:
Nem éheztetéssel, hanem fehérje turmixszal, és as bőröm sem lóg :) Azóta egyszer sem volt semmi zabarohamom, energikus vagyok, az eü-s eredményeim jobbak, mint valaha! Köszönöm neked is a választ!
2012. ápr. 28. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!