Reggel éhgyomorra futás hatékonyabb. Ez igaz?
semennyire.
vércukrod, meg a májadból a tartalék elég aztán annyi.
Aztán 6x annyira leszel éhes.
Cáfolnám az utolsó válaszadót!
Én minden reggel éhgyomorra úsztam egy ideig, és meg is látszott, sokat leadtam. A délutáni edzés nekem nem volt alkalmas, reggelizni nem tudtam sose 7 előtt, szóval nekem ez csak kényszermegoldás volt.
De a májadat vagy akármi másodat nem hinném, hogy tönkretenné. Éhesebb nem leszel tőle, én legalábbis ugyanúgy étkeztem, persze sportoláshoz megfelelően nagyobb mennyiségű szénhidrátot vittem be.
Nem azt mondtam, hogy tönkreteszi, hanem azt, hogy elhazsnálja belőle az atp-t. szóval a tartalékot.
A test először a vérből égeti el a cukrot, aztán a bélből felszívja a maradék tápanyagot,ha már ezis kimerült akkor a májból az atp-t alakítja cukorrá de amint ez beindul már jelez az agynak és jön az éhségérzet, ha máj kimerült akkor jöhet a zsír bontása.
Akkor vesz el a zsírból, ha nincs több energia, az izmokban és a májban.
Tegyük fel, hogy egyik nap délután edzel, futsz, este kihagyod a vacsit, mert nem érsz haza időben, vagy valahol máshol vagy. Na ha utána reggel elmennél futni közvetlen a zsírból menne szerintem, mert futottál előző délután (tehát energiát használtál fel) és nem is vacsiztál (nem volt energiapótlás este). Így ha másnap reggel éhgyomorra futsz (amit NEM tanácsolok mert leeshet a vércukrod és elájulhatsz!!) akkor tényleg zsírból megy.
Először az izmokból és a májból ürül ki a glikogén. Utána nyúl a szervezet a zsírhoz.
Ha eszel akkor ez van:
1. felhasználja energiaként amit épp megettél edzés előtt
2. májból, izmokból jön a glikogén
3. zsírból jön az energia
Ha nem eszel edzés előtt, akkor értelemszerűen kimarad az 1. lépés, tehát tényleg hatékonyabb lesz!
De vigyázz, nehogy elájulj, leessen a vércukrod!
én nem látom értelmét.
éhesen kevesebb az energia,hamarabb fáradsz,kevesebb ideig bírod,ezért kevesebb kalt égetsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!