Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Reggel éhgyomorra futás...

Reggel éhgyomorra futás hatékonyabb. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Olvastam itt több helyen hogy azt írták ha éhgyomorra futunk akkor közvetlen a zsírból vesz el a szervezet. Tehát hatékonyabb a zsírégetés. Ez mennyire igaz?

2012. ápr. 25. 12:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindig fogy glikogén is. Ha tényleg minden energia a zsírból jönne, talán nem is bírnál futni, mert abból lassabban nyerhető energia.
2012. ápr. 25. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

semennyire.

vércukrod, meg a májadból a tartalék elég aztán annyi.

Aztán 6x annyira leszel éhes.

2012. ápr. 25. 13:10
 3/7 anonim válasza:
54%

Cáfolnám az utolsó válaszadót!

Én minden reggel éhgyomorra úsztam egy ideig, és meg is látszott, sokat leadtam. A délutáni edzés nekem nem volt alkalmas, reggelizni nem tudtam sose 7 előtt, szóval nekem ez csak kényszermegoldás volt.

De a májadat vagy akármi másodat nem hinném, hogy tönkretenné. Éhesebb nem leszel tőle, én legalábbis ugyanúgy étkeztem, persze sportoláshoz megfelelően nagyobb mennyiségű szénhidrátot vittem be.

2012. ápr. 25. 13:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy tönkreteszi, hanem azt, hogy elhazsnálja belőle az atp-t. szóval a tartalékot.

A test először a vérből égeti el a cukrot, aztán a bélből felszívja a maradék tápanyagot,ha már ezis kimerült akkor a májból az atp-t alakítja cukorrá de amint ez beindul már jelez az agynak és jön az éhségérzet, ha máj kimerült akkor jöhet a zsír bontása.

2012. ápr. 25. 14:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vesz el a zsírból, ha nincs több energia, az izmokban és a májban.

Tegyük fel, hogy egyik nap délután edzel, futsz, este kihagyod a vacsit, mert nem érsz haza időben, vagy valahol máshol vagy. Na ha utána reggel elmennél futni közvetlen a zsírból menne szerintem, mert futottál előző délután (tehát energiát használtál fel) és nem is vacsiztál (nem volt energiapótlás este). Így ha másnap reggel éhgyomorra futsz (amit NEM tanácsolok mert leeshet a vércukrod és elájulhatsz!!) akkor tényleg zsírból megy.

Először az izmokból és a májból ürül ki a glikogén. Utána nyúl a szervezet a zsírhoz.

Ha eszel akkor ez van:

1. felhasználja energiaként amit épp megettél edzés előtt

2. májból, izmokból jön a glikogén

3. zsírból jön az energia

Ha nem eszel edzés előtt, akkor értelemszerűen kimarad az 1. lépés, tehát tényleg hatékonyabb lesz!

De vigyázz, nehogy elájulj, leessen a vércukrod!

2012. ápr. 25. 14:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Futottam már éhgyomorra és az utolsó 10-20 perc az igen megterhelő volt számomra. Szóval lehet eszek előtte 1 órával valami apróbb szénhidrátot és csak utána állok neki futni.
2012. ápr. 25. 14:37
 7/7 anonim ***** válasza:

én nem látom értelmét.

éhesen kevesebb az energia,hamarabb fáradsz,kevesebb ideig bírod,ezért kevesebb kalt égetsz el.

2012. ápr. 26. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!