Akinek nincs pénze étrendet tartani hogyan fogyókúrázik?
Undorító az amit a tükörben látok. Lassan kihízom az összes ruhám,pénzem meg nincs újra. Hiába futok és koplalok nem fogyok semmit.
Ha nem eszek két napig,harmadik nap olyan éhes vagyok hogy egy lovat is megtudnék enni.
Húst már vagy 1,5 éve nem ettem. Párizsit eszek kenyérrel,nokedlit,tésztákat,krumplit,zsíros kenyeret. Másra nem tellik
Nem tudom hol éltek. Én a dél-Alföldön, felénk az árak:
Csirke nem 748.- Ft/kg, hanem 1260.- és 1460.- Ft/kg, attól függ, hol veszed. A rizs 360.- és nem 200.- A paprika még 250.- Ft/db, érted, darabja! A zöldség, s.répa-gyökér 400.- Ft/kg. A tojás ára megmarad 55-60 Ft
Lehet, hogy ezeknek a zöldségeknek 80 %-a itt termett, de ha kevesebb a bolt, kevesebb a konkurencia. Nem a termelő, a kereskedő gazdagodik a magasabb árakon!
Ne azt csináld, hogy két napig semmi, aztán bekajálsz, hanem minden nap normálisan egyél, de KIS ADAGOT. Emellett mozogj sokat, járj sétálni, kirándulni.
Szerintem, ha mondjuk csinálsz egy főtt húst, amit csak savanyúsággal eszel, az nem drágább, mint tisztából csinálni valami ételt szósszal, vagy nem tudom, hogyan szoktad. Persze nem kell mindig ezt enni, de legalább néha.
Általában üresen eszem a tésztát,vagy esetleg csinálok rá vmi kis szaft félét h ne legyen olyan száraz.
A tésztákat azért veszem meg,mert kitart ugy hogy egész hónapban van kajám. Azért nem vettem már évek óta húst,mert az csak 1 max ha nagyon spórolok vele 3 étkezésig elég. És egy kis hús árából rengeteg olyan dolgot tudok venni,ami miatt nem kell aggódnóm hogy mit egyek a következő héten.
Hát nem tudom, mi ketten vagyunk, és úgy elég egy darab főtt hús legalább három napig (és az nem is romlik meg). Sokszor tovább is. Ezért gondoltam, hogy talán jó ötlet, de ha nem, hát nem.
Sajnos így nehéz tanácsot adni, mert alapból mindent kizársz. :(
Megkérdezhetem (ha nem akarsz, ne válaszolj), hogy hogyhogy nem marad a fizetésedből ételre az utalványon felül?
Az első pár kommentet elolvastam, kérdező, ők még soha nem jártak boltban szerintem, és nem is éltek pár ezer Ft-ból soha.
Igen, DRÁGA a zöldség és a gyümölcs, és IGEN, a piacon is drága (sőt, még drágább, mint a multiban, a különbség annyi, hogy a multikban egész évben éretlent és rosszat veszel, a piacon meg legalább nyáron tudsz jót venni).
Meg aki a sonkával jön... Nem tudom, miről beszél, a valódi sonka kilója 7000 Ft-nál kezdődik (ebben van csak hús és só), max. a "csirkemellsonka" olcsóbb, de mivel a csirkének NINCS sonkája, nyugodj meg, hogy semmivel nem jobb, mint a párizsi. Attól, hogy ráírják, hogy 4% zsírtartalom, még nem lesz egészséges, csak el kéne olvasni az összetevőket.
Gondolom, abba sem gondoltak bele, hogy 1 kg kenyér árán lehetne venni 1 kg almát, csak a különbség az, hogy a kenyér laktat, az alma nem, a kettőre együtt meg nem telik.
Az igazság az, kérdező, hogy pénz nélkül nem lehet lefogyni. Úgy lehetne, ha tudnál olyan keveset enni, hogy meglegyen a kalóriadeficit, de a felsorolt kajákkal emellett már éhezel.
Próbálj többet mozogni, ennyire kevés pénzből többet nem lehet kihozni.
Gyakorló háziasszony, aki jár bevásárolni, és odafigyel arra, hogy mit vesz meg...
Egyetértek a 16-ossal. Ezt próbáltam elmondani a 11-esként. Az sem mindegy, hogy ki hol él, és mit mennyiért tud megvenni. Aki kevésből kell, hogy éljen, annak bizony legolcsóbb a zsíros-kenyér, mert azzal legalább lesz annyi energiája, hogy dolgozni tudjon.
Egyébként én is úgy tudom, hogy a szervezet olyankor spájzol, ha nem kap rendszeresen kaját, kalóriát, mert úgy gondolja, hogy raktároznia kell. Ha rendszeresen, és egy-egy alkalommal inkább kevesebbet eszel, akkor a szervezet átáll egy idő után arra, hogy amire nincs szüksége, azt tovább-engedi.
Ha mást nem, iktass be a napi programodba, naponkénti rendszerességgel intenzív gyaloglást, vagy futást, ha van kerékpárod, menj el naponta néhány km-t tekerj le. Szóval, dolgoztasd meg a szervezetet (=zsírégetés), és sűrűbben, de rendszeres időközönként egyél, ha többet nem, pár falatot.
Így egy kicsit más a helyzet. 5000 Ft/hó még annak is kevés kajára, aki nem a fogyás szempontjából akar bevásárolni. :S
Máson esetleg nem tudnál spórolni, hogy valamivel több jusson rá? Bár, gondolom, megteszed a tőled telhetőt.
Az biztos, hogy a koplalást nem lehet hosszútávon tartani, ráadásul a műszakolás is megviseli az embert, hát még, ha nem is eszik rendszeresen.
5 ezerből nehéz fogyózni, de azért lehet. 160 Ft jut egy napra. Ebből pont tudsz venni egy fej káposztát, csinálj káposztanapot, amikor ezt eszed. Vagy nyersen, vagy ha nem szereted, akkor kicsi zsíron futtasd meg, fűszerezd, aztán önts alá vizet és úgy párold puhára.
Egy fej káposztával két napig el lehet lenni. De inkább úgy csináld, hogy egy nap megeszed a fél fej káposztát nyersen, a következő nap csinálj borsófőzeléket: teszkóban 200 Ft az üveges borsó, kell hozzá egy kis pohár tejföl, megfőzöd, behabarod. Ebből egy adag 150 Ft körül van. Reggelire, vacsorára egyél vajas pirítóst. Harmadik nap a káposztafej másik felét, azt már mindenképp főzve, negyedik nap megint a borsófőzelék. Így mindennel együtt beleférsz a napi keretbe, sőt talán kicsit még alatta is maradsz. És máris ettél zöldséget.
A másik dolog, próbáld meg valahogy a bevételed növelni. Miért keresel ennyire keveset? Mire megy el a kereseted? Ha van lakásod, akkor add ki az egyik szobát. Vagy add ki az egész lakást, és te vegyél ki csak egy szobát máshol. Így plusz 20-30 ezer forintra tehetsz szert havonta.
Ha albérletezel, keress olcsóbb albérletet. A munkád mellett keress valamilyen másodállást. Ha van kerted, próbálj meg kertészkedni. Miért nem tettél évek óta semmit, hogy ez jobb legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!