Április 1-jén kezd valaki diétába/fogyókúrába?
Eddig csak hárman írtak nekem privit :( Megcsináltam a facebookos profilt, megpróbálom felvenni a kapcsolatot, a 3 személlyel. Ha akar még valaki, csak elfelejtett írni nekem, az tegye meg, még nincs késő. :) Leírom, hogyan gondolom ezt az egészet, hátha még többen kedvet kapnak. Ahogy írták többen is, ez életmódváltás lenne, nem fogyókúra. Az alapja az egésznek, amire épül az, hogy csak akkor együnk, amikor éhesek vagyunk. Ennyire egyszerű. A szervezet tudja, hogy mennyi ételre van szüksége, mégis sokszor nehéz eldöntenünk, hogy a szemünk kívánja csak, vagy valójában éhesek vagyunk? Sokszor a szemünk is átver, és azt hisszük azok vagyunk, de nem. Fel kell ismerni, mikor vagy tényleg az.Ez több hétbe is beletelik.
Másik alappillér a mozgás. Én úgy csinálom, hogy heti kétszer-háromszor mindenféleképpen valami nagyobb, a többi napon otthoni tornák, laza bicaj. Nagyobb alatt azt értem, hogy lemegyek futni, pl. a múltkor már 2,5km-t lefutottam megállásnál nélkül! Tavaly már kétszáz méter után meg kellett állnom kb.. Tehát senki ne keseredjen el, akinek nem megy, csak csinálja szépen rendszeresen, és belejön, ne adja fel senki! De aki jár edzésre vagy aerobikra, az is jó lehet futás helyett. A jó ebben, hogy nincs benne ezt csinálj, azt csinálj, hanem mindenki a saját életéhez tudja igazítani, itt csak alapkritériumokat írok le.
Természetesen az esti zabálásokat kerüljük 8-9 után már ne nagyon együnk, de pl. ha valami nagyon fontos elfoglaltságunk volt, és úgy érünk haza, hogy csak akkor tudunk enni, akkor együnk, hiszen nagyobb kárt okoznánk azzal, ha reggelig kivárnánk.
Le kell mondanunk néhány régi rossz szokásunkról, hiszen nem véletlen vagyunk ilyenek, amilyenek. pl. én régebben 3-4bögre kakaót is ittam egy nap, most, már csak reggel. A csokiról sem mondtam le, simán eszek 2-3naponta egy szeletet, ha mondjuk egy táblát kapok valakitől, nem eszem meg egyszerre, hanem csak a felét, a többit elrakom másnapra. Kajáknál nem szedek púpos tányérral, hanem normális adagot. Ilyen kis apróságok, és meghozzák a sikert. Tegnap bűnöztem, megettem fél tányér borsót, 2 fasírttal, hatalmas tányér tejbe rizst, jó sok fahéjas cukorral, sült husit zsemlével, reggelire meg két szenyát kakaóval+tejes kávé, mégis 76 kg-al ébredtem :)
Mivel az ember mozog, így több ételre van szüksége, mint általában, tehát annyira nem kell megijedni, ha kicsit többet eszel edzés nap után. Ha éhes vagy, akkor éhes vagy! (bár egy picit túlzásba vittem tegnap, lehetett volna sokkal kevesebb rizs, kevesebb cukorral..:D )
No mind1, ha ez nem fordul elő sűrűn, nem hiszem, hogy befolyásolná ezt az egész diétát, hiszen nem sanyargatjuk magunkat, így nincs a szervezetünk készenlétben, hogyha kaját kap, azonnal raktározzon el mindent.
Nagyon fontos dolog, hogy mindig reggelizzünk!! Nagyon sokan itt rontják el, hogy csak 10-11felé esznek először a suliban, munkahelyen. Gondoljatok bele, a reggeli ad energiát egészen ebédig. Kicsit át kell vinni a mennyiségeket, inkább többet reggelire, kevesebbet vacsira, hiszen este már nem igazán kell az energia. (Én reggeli adagom: 1 bögre kakaó(3dl), 1dltejeskávé 1 szendvics(akár kolbászos vajas, vagy mézes margarinos) vagy 1 tál gabonapehely. Ebédre egy normál adag főtt kaja, ami van otthon, mind1 mi az, pörkölttől a milánóiig Vacsi meg amit találok a hűtőben, 1 szendvics, akár az ebédből egy kisebb adag, ha nagyon fincsi volt. Különböző fasírtok, ha tudom köretnek mindig teszek hozzá salátát, a rizs, vagy a krumpli mellé.
Mindig igyatok nagyon sok folyadékot! 2,5-3litert! Lehet tea is, de nagyon kevés cukorral, én olyan 4dl-be teszek egy lapos teáskanállal. Szerintem ezzel egy 10-est simán le lehet tartósan dobni. Nem gyorsan, de tartósan! És közben az izomzatunk is épül valamelyest! :)
hehh én csak most találtam meg ezt a kérdést, de pont április 1én kezdtem a diétámat :) azóta 12kg ment le, és ti hogy álltok?
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!