Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Megárthat a túl sok edzés?

Megárthat a túl sok edzés?

Figyelt kérdés

Tudom, hülye kérdés, de 2 héttel ezelőtt még csak max. heti 2-3x mentem kondiba, 02.25. óta viszont 2 nap kivételével minden nap step-aerobicoztam vagy kondiban voltam. Egy edzés 1 óra szokott lenni. Kevesebbet is eszek, azon vagyok, hogy egészségesen fogyjak le, de valahogy átestem a ló túloldalára. Ma 2x is edzettem, reggel 1 óra kondi és este 1 óra step-aerobic. Túl sok lett az energiám és túlpörgök, furcsa érzés, nem vagyok biztos benne, hogy ez normális. :S

Meg annó olvastam, hogy nem szabad minden nap edzeni, kell pihenőnapokat is tartani. 1 héten 1 nap pihenő elég? Ráadásul nem szeretnék izmos lenni, bár az nem olyan könnyű, ezen kevésbé aggódok :)

2012. márc. 7. 20:59
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ráadásul állandóan szomjas vagyok, régen 1 liter vizet alig gyűrtem le, ma már a 3 liter sem elég... :S
2012. márc. 7. 21:09
 2/14 anonim válasza:
100%
uhhh, tényleg lassítanod kéne egy kicsit S:
2012. márc. 7. 21:18
 3/14 A kérdező kommentje:
nemtudom. Ez tényleg gáz? + 2 napja biciklivel járok melózni, igaz, az csak 10-15 perc.
2012. márc. 7. 21:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mit jelent nálad a kondi, de ha intenzíven megedzel egy vagy több izomcsoportot, az kb egy óra. Namost ezután 5-7 nap a teljes regenerálódás. Tök fölösleges minden nap hasazni, mert nem fejlődsz gyorsabban, mintha heti egyszer intenzíven rágyúrnál. Ha nagyon fel vagy pörögve az nem baj, csak ne szedj semmit ami még jobban felspirázhat, és arra figyelj hogy minél több izomcsoportot mozgass, végezz szokatlan gyakorlatokat!
2012. márc. 7. 21:38
 5/14 A kérdező kommentje:
Isten ments, nem szedek én semmit. Amúgy kondi nagyrészt kardio - lépcsőzőgép + futópad - és súlyzó, de nem túl nagy súllyal.
2012. márc. 7. 21:41
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

Ez nem sok.

Hiszen írod, hogy nem edzel nagy súlyokkal.

A step-aerobic meg nem sokra jó. Pici lötyögés.

2012. márc. 7. 22:05
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ja, látom közbe írtad, hogy a kondi nem súlyzózás főleg, hanem inkább kardió. Ez teljesen rendben van, de ez nem sok, ha mindennap is csinálod, ennyi abszolút nem árt.

Sokan munkakörükből kifolyólag kardióznak, lépcsőznek ennyit, még többet is.

2012. márc. 7. 22:08
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát pedig csorog rólam a víz mint állat. No, akkor mit tanácsolsz?
2012. márc. 7. 22:08
 9/14 A kérdező kommentje:
Egyébként minek edzenék nagy súlyokkal, fogyni szeretnék, nem kigyúrni magam :)
2012. márc. 7. 22:15
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Jól csinálod, így fogyni fogsz. Csak túlzásnak nem túlzás, emiatt egy percig sem kell aggódnod..
2012. márc. 7. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!