Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi dextróz mehet edzés után?

Mennyi dextróz mehet edzés után?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, és meg szeretném kérdezni, hogy egy kemény edzés után hány g szőlcukor mehet a fehérjeturmix mellé?

Több helyen is olvastam hogy tskg/g, de ez az esetemben 78 g lenne. Nem túl sok ez? Nem leszek cukor beteg ennyi cukortól?

2012. márc. 5. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Körülbelül annyi. Én pl nagyon nehezen hízok és 120g szénhidrátot is megiszok (fele dextróz fele waxy maize) edzés után. (70kiló vagyok)

Ez a cukorbetegség kérdés engem is foglalkoztat, de több dologgal a nyugtatom magam.

Fél liter kólában vagy üdítőben is van 50-70g cukor. De van egy jelentős különbség, az átlagember simán túlzásba viszi a cukorfogyasztást és úgy nyomja az egekbe a vércukorszintjét hogy a szervezet nem kér belőle. Edzés után viszont kiabálnak a sejtek a cukorért. És a menetközbe kialakuló cukorbetegség az az amikor a sejtek makacs módon nem kérnek a cukorból. Cukorbetegség kialakulása ellen az edzés a legjobb. Ezenkívül a 100+ kilós testépítők még hozzám képest is extrém mennyiségű cukrot megisznak akár évtizedekig mégsem hallani hogy cukorbetegek lennének. De a legbiztonságosabb ha kevés cukrot iszol ,csak 40-50grammot, aztán fél óra mulva jön egy étkezés.

2012. márc. 6. 10:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ! :)

Tehát jó lesz úgy hogy heti 4 edzésem van, és mindegyik után iszok egy adag fehérjét és úgy 50 gramm szőlőcukrot? Utána pedig egy szénhidrát gazdag étkezés?

2012. márc. 6. 17:33
 3/4 anonim ***** válasza:

pontosan

esetleges 3. lehetőség egy masszív tömegnövelő turmix ,amiben akár 150g szénhidrát is van de az több féle felszívódású.

Viszont aki hajlamos hízásra annak ez annyira nem ajánlott, és sokan mondják azt is hogy a tömegnövelők ár érték arányban nem jók, amiben lehet valami.

2012. márc. 6. 19:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer a választ!
2012. márc. 6. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!