Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Edzés előtt nem lehet enni?

Edzés előtt nem lehet enni?

Figyelt kérdés

Ennek pusztán annyi magyarázata van,hogy rosszabb így edzeni vagy esetleg más?

Egyik ismerősöm szerint, ha kaja után nem várok másfél órát az edzéssel a szervezetem az emésztésre fog koncetrálni nem a zsírégetésre?

Igaz ez?

Mert van,hogy úgy jönne ki az edzésem,hogy kaja után mondjuk fél órával! Én nem vagyok ilyenkor rosszul!

Lehet így?

2012. márc. 7. 20:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet. Csak azért nem tanácsos mert rosszul leszel, de ha nem akkor nem, attól függ mit eszel és mennyit.

Érdekes az ismerősöd elmélete. De először azt tisztázzuk hogy a súlyzós (vagy ahhoz hasonló intenzív izommunkára épülő) edzés egy gramm zsírt nem éget el közvetlenül. Az izmok szénhidrátot használnak. Az edzésnek közvetetten van jelentős szerepe a fogyásban, a megfelelő anyagcsere folyamatok beindításával. Az ismerősöd elmélete azért érdekes mert ha egyszer valamihez energia kell akkor ahhoz energia kell.Ugyanahhoz a mozdulathoz minden körülmények között ugyanannyi energiát használunk. Ez kb olyan mintha azt mondta volna hogy amikor kocsiban ülsz és indexelsz akkor a kocsi nem tud a benzin égetésre figyelni.

2012. márc. 7. 20:30
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az edzés igazából kardio edzés.

Fogyni szeretnék, mert 3 hónapja szültem és sokat híztam.

Viszont sokszor úgy jön ki a baba miatt az edzés,hogy kaja után nemsokkal. Bár én nem vagyok rosszul!

2012. márc. 7. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!