Nem értem, a rágónál és a kajánál is?
A TV-ben ment egy műsor az étkezési zavarokról, meg hogy vannak olyanok akik megrágják a kaját, de kiköpik szóval nem bulémia, mert nem hánynak.
Itt van egy kérdés pl. http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__17783-t..
De a rágó is ugyanezt csinálja! Ha kaját rágok -> savat termel a gyomrom
ha rágózom -> savat termel
akkor most rágózni se lehet? ha meg lehet rágózni, akkor meg ezt a köpdösést is meg lehet csinálni.
(most ne menjünk bele az éhező gyermekekbe, stb, meg pazarlásra, mert csak a biológiai dolgokra vagyok kíváncsi)
ha olyan tékezési zavarod van hogy a kaját kiköpdösöd az azért baj mert nem nyeled le, azaz koplalsz.
ha rágózol attól még feltételezhetően fogsz enni is és van is a gyomrodba valami, akkor meg had termelődjön a sav.
2.nak
dehogynem. ezért is nem szabad csak kaja után rágózni, mert ugyanúgy bezavarja az agyat a rágózás, mintha ennél.
a kérdezőnek:
nem értem pontosan mire vagy kíváncsi, egy kérdést találtam, arra a válaszom, pedig hogy de, lehet rágózni :D
a köpdösést is csinálhatod, bár teljesen felesleges.
De miért rágjak finom kajákat, ha utána nem nyelem le? Ez kínzás. Hiszen ha már finom, akkor le is akarod nyelni, mert jó neked, azért ízlik.
Szerintem ebbe bele lehet őrülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!