Ha megeszek 200 kalóriát egy nap, akkor ha elmegyek edzőterembe és a futópad szerint 200 kalóriát elégettem, akkor az mit jelent? :S
NEM jó.
60 perc EGYBEFÜGGŐ edzés kell, folyamatos 130-as pulzussal. Ez lehet gyaloglás, tekerés, ha lesz kondíciód akkor futhatsz is, a lényeg hogy ne állj meg.
A fő kérdésre válaszolva: most komolyan azt gondolod, hogy a gép által mutatott, átlagok alapján nagyjából kikalkulált kalória érték pontosan annyi lesz, mint amennyit a szervezeted valóban eléget? Az csak egy hozzávetőleges érték, nem is érdemes rá alapozni.
Én nem bírok 60 percet folyamatosan futni vagy biciklizni! 10perc futás után úgy szállok le a futópadról, hogy majd' összeesek. Ez régebb óta is így van, nem csak amióta nem eszem annyit. Futni is csak futópadon tudok, kint nem tudnék a levegőn, suliban 1 percig sem bírom! :S
köszönöm a válaszokat amúgy!
Akkor ne fuss, csak sétálj. Vagy biciklizz. De 60 percig folyamatosan.
És próbálj meg renszeresen sokszor enni keveset. Egy almát pl. a sültkrumpli helyett. A reggeli csoki helyett egy szendvicset. Ilyesmik.
Rosszul táplálkozol és rosszul edzel. Ezért nem fogysz.
Tudom mit szeretnél most olvasni itt, hogy igen, ezzel lemegy majd a feneked, de sajnos nem, sőt!
200 kalóriát? már ne haragudj, de ezt most remélem nem komolyan írtad? olyan mértékű izomvesztést fogsz elérni, ezzel, sőt anyagcserelassúlást, ami további zsírgyarapodásra készteti a tested.
Diéta nélkül nem fog menni, ez tény, ezt sajnos el kell fogadnod, csak rajtad áll hogy betartod-e.
Sokaknak igaza volt. Aerob edzés, azaz 60 perc egybefüggő séta, vagy bringa /bringa: sík terepen, lassú, könnyű fokozaton tekerj, 110-130 pulzus között, ez sebességbe 10-15km/h között van/.
Ha meg már futni jársz, akkor két dolgot tehetsz:
Vagy kezdesz egy relatíve kevés idővel, és NEM MINDEN NAP!
pl:
heti 3*10perc futás, kocogás,
Vagy, ami még jó, és így talán fél órát is fogsz bírni, hogy öt perc eröltetett séta, ügyelve a légzésre, majd 5perc futás majd megint séta öt percig, és ez így váltogatva 30 percen át, később, ahogy telnek a hónapok ezt növelheted. Kezdőknél ez néha odáig is fajulhat helyes táplálkozás betartása és elszántság mellett, hogy akár egy évnyi készülés után a full 43 km es maratont is lefutják.
Diétázz rendesen, máskülönben magaddal tolsz ki, a koplalás, helytelen kaja nem fog eredményre vezetni, bármit, és bármennyit is mozogsz.
Én is az úszásra esküszöm és az ésszerű táplálkozásra. Amúgy én is a kalóriákat szoktam számolni, mert nekem az jött be és egyszerűbb, de azért ez mellett arra is rájöttem, hogy nagyon nem mindegy miből jönnek ossze azok a kalóriák és a szénhdirát, cukor meg zsír számlálóknak is igazuk van. Olvass utána egy picit mi is egészséges. Az én kedvenc oldalam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!