Napi 4*11 perc lépcsőzésnek (intervallumos, fogjuk rá, bár nem tudom, hogy mennyire az) van értelme?
Így csinálom:
3 p bemelegítés - séta a lépcsőn
30 mp futás a lépcsőn - 60 mp séta a lépcsőn-ebből 3 kört csinálok + még1x 30 mp futás a lépcsőn
3 p levezetés - séta a lépcsőn
Nincs.
Ha nincs 25-30perced egybefüggően akkor hagyd az egészet. Ha meg van akkor minek variálni.
És azt tudod hogy miért jó? :)
Mert jobban le tudod vele gyilkolni az izmaid mintha állandó intenzítással csinálnád. Mert minél jobban megterheled az izmokat annál jobban megcsappan a szénhidrát készletük és annál nagyobb mértékben keletkeznek mikrosérülések, amit a test kénytelen visszaépíteni. A visszaépítés során szokja meg a test hogy a tápanyagokat ne a zsírraktárakba tegye, végletekig leegyszerüsítve. De 5perc alatt nem lehet megterhelni annyira az izmokat hogy ez az egész lejátszódjon. Intervall edzés annak való akinek van hozzá valamennyi állóképessége, mert sokaknál a szív és a tüdő kevésbé bírja mint az izmok. Egy darabig csak arra jó hogy az állóképességedet fejleszd vele, az is elég fontos egyébként de a fogyáshoz közvetlen nincs köze.
Nemhogy napi 4szer de még csak minden nap sem szabad intervall edzést végezni mert komoly stressz a szervezetnek.Arról a verziórol beszélek amikor közbe 3szor meghalsz. 5perc az ugyanúgy nem intervall edzés mint ahogy 5perc séta sem aerob edzés és egy nehéz súlyt a szoba másikfelébe átvinni sem súlyzós eddzés, akkor sem ha alig birod el.
"Arról a verziórol beszélek amikor közbe 3szor meghalsz."
Ez egész pontosan mit takar?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Csak arra utaltam hogy az intervall edzés eléggé kemény tud lenni :D
A fokozatosságra figyelni kell, de onnantól válik igazán hatásossá ha meghajtod magad rendesen.
Kössz!
A szavaidból azt vettem ki, hogy ennek amit én csinálok nincs sok köze az igazi intervallum edzésekhez, de én ezzel is eléggé kifárasztom magam, hidd el, lévén, hogy eléggé edzetlen vagyok. De most úgy vagyok vele, hogy jobb a semminél. Úgyis van egy kalóriadeficites étrendem, innentől kezdve a fogyás meg ugye folyamatos, ezekkel a lépcsőzgetésekkel pedig igyis-úgyis égetek el valamennyi kalóriát, ha már zsírégetésre úgysem hatékonyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!