Ha nem tekerek le 45-60 percet egyhuzamban elliptikus trénerrel akkor nem is ér semmit?
"csak a zsírt égeted. kalóriát viszont ugyananyit használsz el mindkét esetben.
a másik energiaforrás az imzokban lévő szénhidrát és alapból ez fogyik mozgáskor nem pedig a zsír, ezért kell trükközni."
Tényleg nem kekeckedésből, komolyan kérdezem. Ha kalóriát ugyan annyit használok, akkor nem mindegy, hogy miből? Ha az izmokban lévő szénhidrátot használom fel, azt ugyan úgy be kell pótolnia szervezetemnek nem? És honnan tudja, ha nem a zsírraktárakból?
hát mondjuk konkrétan a zsírból nem fog glikogént visszatölteni, de akkor is hiány lesz a szervezetben, tehát ami zsír elég, az nem fog kajáláskor sem mind visszapótlódni.
és itt jön a deficites táplálkozás.
Megcsináltam az intervallumos edzést 25 percig.kiszakadt a szivem :D ez jó jel?
és kb hány kalóriát égethettem el? mert az ell.tréner azt irja ki hogy 80... az nem túl sok sajnos... :S
tényleg csak ennyi?
Andizsuzsi
Majdnem mindegy hogy miből. Zsírból viszont nem lesz szénhidrát soha.
Ha jól táplálkozol és rendszeresen használod az izmokból a glükogént akkor a meglévő zsír csak egy bizonyos ütemben fogyik. Ezt lehet aerob edzéssel fokozni,jelentős mértékben, de én is arra hajlok hogy nem az aerob az elsődleges. Csak mellette szól az az érv hogy könnyebb és biztonságosabb edzetlen embereknek. Ha valaki csak 1féle eddzést tud válalni és nem túl kövér hozzá akkor az inkább legyen a magasabb pulzussal végzett kardió vagy intervall, de az egy kombinált megoldás és a legjobb a többféle eddzés.
Ezt az egészet már csak azzal lehetne bonyolitani ha a súlyzóseddzést is belekeverném a dologba, az csappantja meg ugyanis a legdurvábban a glükogén készletet az izmokban.
Kedves 25-ös. Nem úgy gondoltam, hogy a vérben lévő szénhidrátot pótlom vissza a zsírból, hanem ha azt elhasználtam, és kalória deficitben vagyok, akkor muszáj azt zsírból kiegészíteni.
A következőre jutottam mindabból, amit mondtatok, illetve olvastam: nézegethetek őzeket futás közben, ha intervallumos futást csinálok, pl. 100 m sprint, 100 m séta, és ez jobb, mintha 40 percet futnék "beszélgetős" tempóban. Igaz, hogy ez alatt az idő alatt zsírt nem égetek (utálom ezt a kifejezést, szinte hallom, ahogy serceg), viszont hosszú távon a fogyást mégis jobban elősegíti. Így van?
Ja :)
Viszont az izmok szénhidrátkészlete sosem ürül ki teljesen és ha kiürülne sem tudnánk zsírt használni helyette, a gyors izomrostok szerintem egyszerűen nem működnének. Hamarabb bontjuk le a saját izomzatunkat és készítünk a fehérjéből szénhidrátot minthogy a szénhidrát elfoggyon.
Ezért is káros a koplalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!