Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha nem tekerek le 45-60...

Ha nem tekerek le 45-60 percet egyhuzamban elliptikus trénerrel akkor nem is ér semmit?

Figyelt kérdés
Szóval, én egész nap ráérek, időm mint a tenger és időnként felpattannék rá 10-20 percekre de egyhuzamban lehúzni 1 órát még nem birok! ma próbáltam, 50 percet tudtam megcsinálni, de az már nem esett jól, szenvedés volt a vége már. viszont többször kevesebb időket lazán megcsinálnék és még élvezném is.... szóval? igy nem jó? végülis a kalóriát elégetem nem? vagy rosszul gondolom?
2012. jan. 31. 22:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

itt tök komoly sportemberek írják neked a legkomolyabb dolgokat. nem értünk 100%-ban egyet mindenben, fogadd meg az egyikünk tanácsát, hidd el nem járhatsz rosszul, és edz. fél év múlva esetleg próbáld ki a másik módot. nem tök mindegy amúgy? nem testépítő vagy, hogy le kell menned 10% testzsír alá, nincs precíz étrended, innentől úgysem az elképzelhető leghatékonyabb lesz a fogyásod, mindegy mit mozogsz.

egyébként 2 variáció volt. rövid ideig eddz, de akkor azt csináld intervallumosan, vagy csináld hosszabb ideig, lazán, de végig megállás nélkül. ennyi.

2012. febr. 1. 10:38
 12/29 A kérdező kommentje:

ok. köszönöm a válaszokat :)

igyekszem jól csinálni!

2012. febr. 1. 10:43
 13/29 anonim ***** válasza:
jó lesz az! :)
2012. febr. 1. 10:46
 14/29 A kérdező kommentje:

várj kezdem már kapizsgálni! (vagy mégsrem? :D)

van az aerob és anaerob (intervallumos??)

és van csak aerob. és az az intervallumos a jobb zsirégető...

2012. febr. 1. 10:58
 15/29 anonim ***** válasza:

bizonyos tekintetben.

aerob (lassú) edzés alatt van a testnek ideje zsírt égetni. mert ezek lassabb és oxigén igényes folyamatok.

a másikkal inkább az össz. energia fogyasztás lesz nagyobb, és az edzés utáni részt is figyelembe véve látszik hogy egy hatékonyabb edzés. neked. nekem nem, mert nekem csak energia pocsékolás, de így működnek a dolgok.

2012. febr. 1. 11:08
 16/29 A kérdező kommentje:

ok.

Akkor még egy utolsó kérdés!

Ha úgy csinálnám, hogy:

1ik nap 30 perc torna (ez amit magamnak állítottam össze ilyen dvd-kből has,csípő,popsi,kar), plusz 25-30 perc intervallumos (de ezt nem egymás után, hanem mondjuk a torna megy délelőtt, az intervall. meg délután

másik nap pedig egy 50-60 perces lassú tempó elliptikus t.

(majd növelem az időt fokozatosan)

és ezt minden nap váltogatnám, 1 nap meg pihenő!

Ez így jó lesz? vagy hülyeséget beszélek már megint? :D

2012. febr. 1. 11:21
 17/29 Andizsuzsi ***** válasza:

"aerob edzéshez igenis 40-60perc monoton folyamatos mozgás kell, ha tartassz 5perc szünetet vagy gyakorlatokat váltogatsz akkor elvesztette az egész a lényegét"

Na most akkor engem is világosítsatok fel, elvesztettem a fonalat. Ha elmegek egy jót futni, de félúton meglátok egy csapat őzet legelészni a réten, és megállok pár percre gyönyörködni bennük, akkor elbazilikáztam az egészet? Na azért nemá'!

2012. febr. 1. 11:23
 18/29 anonim ***** válasza:

kérdező igen sztem úgy tökéletes

andizsuzsi, ha megállsz annyi időre hogy lemegy a pulzusod akkor mikor újra kezded a testnek megint idő kell hogy rááljon a zsír felhasználására, ami egyesek szerint alapból csak 40perc alatt teljesedik ki. tehát 2x30 perc laza mozgás alatt alig égetsz zsírt, még 1x60percnek a második felében már csak a zsírt égeted. kalóriát viszont ugyananyit használsz el mindkét esetben.

a másik energiaforrás az imzokban lévő szénhidrát és alapból ez fogyik mozgáskor nem pedig a zsír, ezért kell trükközni.

2012. febr. 1. 12:45
 19/29 anonim ***** válasza:

magyarul Andizsu, ne etesd meg nyugodtan az őzikéket.

Kérdező: ez így nagyon sportos és egészséges lenne!

2012. febr. 1. 12:55
 20/29 A kérdező kommentje:
Hu az jo! Nagyon szepen koszonom a valaszokat mindenkinek! Remelem nyarig lesz eredmenye!
2012. febr. 1. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!