Ha nem tekerek le 45-60 percet egyhuzamban elliptikus trénerrel akkor nem is ér semmit?
20 perc intervallumos edzésnek van értelme.
de ha 20 percig, lényegében meg sem erőlteted magad, annak nincs. mert kalóriát égetsz az alvással is, de azért egy box edzéshez nem hasonlítanám.
kombináld,úgy nem olyan unalmas.
10p ellipszis,10p 4ütemű fekvő,10perc ugrókötél.
ez napi 2x azért elég jó.
előbb utóbb meg úgyis nőni fog az állóképességed ha rendszeres csinálod.
"szenvedés volt a vége már"
ilyen kell legyen egy komoly edzes vege...
10 perc mozgásnak is van értelme, de azért különítsünk el egy 10 perces kettlebelles edzést, illetve 10 perc mondjuk kellemes tempójú elliptikus trainer edzést.
ha 10 percet végigsprinteli, akkor már más a téma, tényleg lesz pozitív hatása.
úgy terveztem, hogy egyik nap 30 percet tornázok (has,kar,csipő,popsi), és 30 perc e.t.-ezek, másik nap pedig 60 perc e.t.-ezek.
Akkor ez igy nem jó mozgásnak? diéta mellé természetesen (kalóriát számolok) és még 4-5 kilót szeretnék fogyni és formásodni. 168/62 vagyok és kb 57-8 szeretnék lenni. 6 kilót már fogytam 3 hónap alatt, de most valamiért megállt a fogyás és hetek óta 62 vagyok :S
Segitsetek akkor, hogy lenne a legjobb, legeredményesebb? már úgy érzem hiába csinálom az egészet :(
a mozgásnak van pozitív szerepe a fogyás szempontjából ,és minél intenzívebb annál jobb. de ezt már acél is elmondta.
viszont létezik egy olyan mozgásforma amit kifejezetten aerob edzésnek hívnak. nem ez égeti ugyan el a legtöbb kalóriát de ez fokozza a zsírégetést leginkább, a kalória és a zsír ugyanis két nagyon különböző dolog.
aerob edzéshez igenis 40-60perc monoton folyamatos mozgás kell, ha tartassz 5perc szünetet vagy gyakorlatokat váltogatsz akkor elvesztette az egész a lényegét. ha bírsz 50percet akkor nem értem mi a probléma. az aerobhoz az is hozzátartozik hogy nem szabad túl magasra vinni a pulzusodat. (kb 130alatt kell maradni) de az is hatásos lehet ha magasabb pulzussal 20-30perc alatt hajtod ki a beled, csak az nem aerob edzés, hanem kardió vagy intervall.
én azért az aerobot szoktam mindenhol ajánlgatni mert a kövér emberek sokszor nem túl edzettek és a kevésbé inteznív mozgás biztonságosabb sőt sokan nem is bírnak futni és a súlyuk miatt nem is való nekik. emelett sok kérdező akinek 45-60percet válaszoltam konditerembe is elmegy vagy legalább tornadvdket csinál mellé és ezek mellett már célszerű az izmoknak kevésbé megterhelő mozgást választani.
a torna mellé sztem már nem kell 30perc e.t.
minden második nap 60 perc és minden második nap torna az szerintem elég. vagy ha a 30 60as megoldást választod akkor minden héten tarts egy pihenőnapot.
az utolsó kilókat nehéz leadni, nem biztos hogy a kalóriaszámolás elég hozzá mert elég primitív módszer.
lehet csak úgy sikerül ha áttérsz a tápanyagok számolására, az étkezésen több múlik.
hehe igeeeen, de az intenzív edzéssel elhasznált "kalóriák" hiányát, és az edzés utáni nagyobb oxigén felvétel alatt felhasznált energiát már elég jó részt zsírból fedezi a szervezet, [link]
több tanulmány is foglalkozik az ilyen esetben jelentkező nagyobb zsírvesztéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!