Hogyan kezdjek neki? Túlsúlyos vagyok sajnos és le kellene fogynom! Hogyan csináljam azt, hogy ne egyek?
Sajnos nagyon sok zsírfelesleg van rajtam és le kellene fogynom. Viszont nem tudom, hogyan álljak neki.
Ez az életmódom: zöldséget eszem meg húst, mert az a kedvencem. Nem eszem cukrot, se lisztet (nem is nagyon szeretem.) Nem szeretem az ízes italokat, így nem iszom alkoholt (max. 3 havonta bort) se kólát meg ilyesmit. Csapvizet szeretem. Tudom, hülyén hangzik, de paraszt gyerök voltam ebből a szempontból mindig is.
Viszont sajnos szeretnék lefogyni. 170 cm magas vagyok (lány), aki a 30 felé megy már (27 éves) és 65 kg. A felsőtestem olyan, mint egy balerináé, tök szép vékony, viszont deréktól lefelé meg egy elefánt. Nagyon vastag a combom (58 cm) és eléggé vádlis is vagyok. Az alhasam meg az oldal puklim se a legszebb.
Szeretem a sportot, naponta kocogok.
Ami viszont nagy HIBÁM, hogy hiába az egészséges kaja, annyit tudok enni belőle, mint egy ló. Sajnos sokat eszem és csak akkor érzem jól magam, ha tényleg úgy igazán ettem. Próbálkoztam a többszöri kisebb evéssel, de nem megy. Próbáltam a kisebb tányért veszek elő és arra pakolok, de az se jó.
Légyszi tanácsoljatok valamit. Úgy gondolom, hogy pszichésen eszem. Ez abból is van, hogy én lényegében nem vagyok valami tehetős és nem is voltam, így úgy vagyok, hogy úgy érzem magam, ha nem eszem meg azonnal mindent, akkor olyan, mintha más el akarná venni...mintha egy telepen levő kutya lennék, aki mellett van még másik 20 és ha bedobják a csontot, akkor usgyi.
köszi
ACZÉL!
Én pl. Shotokan karatéztam. Viszont abbahagytam, mert zenei pályán vagyok és nagyon vigyáznom kell, hogy ne törjék el a kezem, se lábam. Viszont milyen olyan harcművészetet csinálhatnék, amiben "annyira" nem törik a kezet? Amikor kümitéztünk, akkor már volt párszor sérülés és akkor hagytam abba, mert féltem, hogy eltörik a kezem.
Viszont valami olyan harcművészetet csinálnék, amiben nem ütik a kezet, és nem kézzel ütnek. Milyen ilyenek vannak? Most gondolok ilyenre, hogy pl a vívás, ahol talán nem törik el a kezet és eszközzel hadonásznak, de én szívesen csinálnék valami keleti harcművészetet....mit ajánlasz?
1. a gyomor ökölnyi, ha annál több kaját teszel bele, addig tágul, amíg megy a kaja
2. azért eszel annyit, mint egy ló, mert - ha igaz, amit írsz - nem eszel elég szénhidrátot (reggelire egyél kenyeret, a zöldség-hús mellé pedig rizst vagy nem zsíros főtt krumplit), kevesebbel is jól fogsz lakni (kalóriában is)
3. nem csak a liszt és a cukor (üdítő) hízlal, ha megeszel 4 csirkét, az is
wudang kungfut.
mint hogy a shotokan karatésok küzdése körülbelül annyira is elég (általánosítva) hogy edzésen lesérüljenek, és nem arra, hogy a való életben egy éles szituációt túléljenek, így ezeket a dolgokat nem is tekintem harcművészetnek.
nálunk, pláne amíg kezdő valaki (ami jó pár év) nem jellemző a sérülés. mivel fölösleges lenne edzést, vagy a hétköznapi életet azzal hátráltatni, hogy megsérül a kezed.
más kérdés, hogy az ütést és az ütés kapást meg kell szokni, de te úgy sem ezért járnál, ezt úgy is külön gyakoroljuk.
na most hasonló edzés elképzelhető máshol is. az én edzőm nagyon sokat tud tanítani szellemi dolgokról, mondjuk én kizárólag a harctechnikai/önvédelmi részt tanulom.
de vannak más igazi mesterek is magyarországon, tőlük biztos hogy lehet olyan dolgokat tanulni, amiért felhoztam a harcművészeteket és karatén szó sem volt róla: az ember bensőjének fejlesztését.
tény hogy a szénhidrátok előbb megemelik a vércukor szintet mint a hús, így hamarabb jön a teltségérzet is. más kérdés, hogy ez is alsó hangon 20-30 perc, ennyi idő alatt be lehet vágni egy 1000kcal-t. ami azért 1 étkezésre sok lehet.
sosem eszünk gyorsan. én mondjuk a zabomat nem is tudom gyorsan enni, annyira azért nem finom.
+ gondoljunk arra, hogy ha szénhidrátokat eszünk, annak össze kell keverednie a nyállal. ez azért gyors evésnél nem megy, tehát időt kell hagyni az evésre. ekkor lehet jön már a teltség érzet is, jobb lesz az emésztés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!