Fogyókúrába kezdtem. Jó a mennyisége és a minősége az ételeknek?
Heti 4x-5x sportolok,ezzel nincs gond. Már fogyókúráztam többször is,de most valahogy nem tudom megítélni,hogy mennyiségre mennyire jó.:D Kb.5-6 kilót szeretnék fogyni. Leírok pár napomat :
H :
R : 30 g natúr zabpehely 12O g Update 1-es joghurttal
T : 1 narancs és 1 joghurt
E : 200 g csirkés saláta
U : 1 joghurt
V1 : brokkolis csirke kevés tk. tésztával :/
V2 : brokkolis csirke tészta nélkül
Kedd:
R: 30 g zabpehely 1,5%-os tejjel
T: 1 joghurt
E: brokkolis csirke tésztával
U: csirke tészta nélkül
V: gombás tojás fél szelet tk. kenyérrel
Szerda :
R: zabpehely tejjel
T: gombás tojás fél szelet kenyérrel
E: 150 g csirkemell salátával
U: 1 narancs
V: 150 g csirkemell fél burgonyával
V2: 1 mandarin
Csütörtök :
R: zabpehely tejjel
T: 1 narancs
E: csirkemell salátával
U: 1 mandarin, 1 joghurt
V: 2 főtt tojás,pulykamellsonka + 20 g light sajt
172 cm és 62,5 kg vagyok.
16/L
13,41 - azért elég sok dologban nagyon súlyosan tévedsz. A terhességet illetően is, meg azért is, hogy télen a szervezet tartalékol.
Terhességnél azért hízik az ember, mert folyton éhes, folyton eszik, és sokkal több kalóriát visz be, mint amennyire szüksége van (főleg mert az intenzív sport meg tilos, nem tudják lemozogni). De az éhség ellen nem tud mit tenni. Hormonális okok közrejátszhatnak. DE a magzatot a méh és a magzatvíz védi, nem a zsírpárna. A nagymértékű hízás kimondottan veszélyezteti a magzat egészségét és komplikációkat okozhat a terhesség alatt és szüléskor is. Ha a zsírpárna egy természetes jó dolog lenne, ami véd, akkor nem lenne veszélyes.
Télen meg azért hízunk, mert kevesebbet mozgunk, és a hideg miatt zsírosabb, nehezebb ételeket kívánunk. + Kevesebb az elérhető zöldség, gyümölcs. Szintén több kalóriát viszünk be, mint amennyire szüksége van a szervezetnek.
"felszed magára télen 3-5 kg-t és ez nem az ünnepek miatt van, hanem egyszerűen így védekezik a hideg ellen a szervezet. Ez biológia tény.."
még ha tény lenne is, ha a hideg miatt lelassul az anyagcserém (mert csak így pakolhat zsírt, vagy többet eszik, vagy kevesebbet éget el) akkor tudatosan kevesebbet eszem, mert látom hogy nincs többre szükségem.
de ez a biológiai tény kicsit áltudománynak tűnik.
Én kevésnek érzem ezt az ételmennyiséget. Sokszor éhes vagyok. 1 hét alatt 1 kg-t fogytam.
Egyébként azért híztam vissza,mert nem figyeltem arra,hogy mit ettem. Mellette beteg is voltam,nem tudtam sportolni.
Csirkéből 1 kisebb szeletet szoktam megenni.
Köszönöm a válaszokat!:)
Nos, egy terhes nőre hidd el, nem kimondottan az a jellemző, hogy mindig éhes (ha meg így van, ez általában a vékonyaknál van így, pont azért, hogy a zsírpárnákkal IS VÉDJE a magzatot), inkább az, hogy hányingere van és nagyon sokszor hány, és képzeld, még így is híznak (többszörös tapasztalat, kár ezzel vitatkozni, és igen, ez valóban a hormonok miatt van, hogy a szervezet tudjon zsírpárnákat építeni). Ezen kívül a kívánósság sem azt jelenti, hogy mindent felzabál, aki terhes, hanem azt, hogy olyan dolgokat megkíván amiket alapból sose enne meg, a régi kedvencektől viszont émelyeg. Az is tévhit, hogy a nő a terhesség utolsó harmadában hízik. Ez nem igaz, ugyanis a baba méretétől akkor már úgy össze van nyomva a gyomra, hogy nem is férne bele sok kaja. A baba hasznosít több tápanyagot, ezáltal növekszik a baba súlya, de az anya ekkor már nem pakol magára pluszsúlyt. Meg lehet azt is figyelni, hogy az alapból vékony nők mindig többet híznak egy terhesség alatt, mint azok, akik amúgy is kicsit ducik -pontosan azért, mert az a test már ki van párnázva. Ezt szintén számos tapasztalattal alá tudom támasztani. Terhességnél 12 kg többlet nem is súlyfelesleg, ugyanis ezt a tömeget a baba és "tartozékai" adják (magzatvíz, megnövekedett méh, bedurrant tejmirigyek, anya ödémásodása, ami a szülés után magától megoldódik, stb.), így egy 20 kg-s hízás abszolút nem tekinthető extrémnek. Sajnos az átlagember amúgy sem sportol sokat, így az a kismamatorna amikre ilyenkor kíváncsiságból eljár, nem tekinthető kevesebb mozgásnak, így az érvelésednek lőttek kedves "kismama".
Barátnőm biológus, a szakdolgozatát is étkezési témakörben írta, tőle a "biológiai tény" kifejezés, illetve az okfejtés. Jah, egy neves szakember volt az opponense, és kiválóra diplomázott (mármint a barátnőm)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!