Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúrába kezdtem. Jó a...

Fogyókúrába kezdtem. Jó a mennyisége és a minősége az ételeknek?

Figyelt kérdés

Heti 4x-5x sportolok,ezzel nincs gond. Már fogyókúráztam többször is,de most valahogy nem tudom megítélni,hogy mennyiségre mennyire jó.:D Kb.5-6 kilót szeretnék fogyni. Leírok pár napomat :

H :

R : 30 g natúr zabpehely 12O g Update 1-es joghurttal

T : 1 narancs és 1 joghurt

E : 200 g csirkés saláta

U : 1 joghurt

V1 : brokkolis csirke kevés tk. tésztával :/

V2 : brokkolis csirke tészta nélkül

Kedd:

R: 30 g zabpehely 1,5%-os tejjel

T: 1 joghurt

E: brokkolis csirke tésztával

U: csirke tészta nélkül

V: gombás tojás fél szelet tk. kenyérrel

Szerda :

R: zabpehely tejjel

T: gombás tojás fél szelet kenyérrel

E: 150 g csirkemell salátával

U: 1 narancs

V: 150 g csirkemell fél burgonyával

V2: 1 mandarin

Csütörtök :

R: zabpehely tejjel

T: 1 narancs

E: csirkemell salátával

U: 1 mandarin, 1 joghurt

V: 2 főtt tojás,pulykamellsonka + 20 g light sajt

172 cm és 62,5 kg vagyok.

16/L

2012. jan. 12. 22:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hanyagolnám a tésztát.
2012. jan. 12. 22:46
 2/15 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen én is próbálom hanyagolni,csak ugye vasárnapig karácsonytól szénhidrátdús kajákat ettem,és nem akartam egyszerre mindent megvonni magamtól.:D De igyekszem napról napra csökkenteni a szénhidrátot.:)
2012. jan. 12. 22:51
 3/15 anonim ***** válasza:
tobb meleg ételt...
2012. jan. 12. 22:54
 4/15 anonim ***** válasza:
én még mindig azt mondom, hogy fogyózni nincs értelme. te is látod, hogy mindig újra kell kezdened... miért nem lehet egyszerűen átállni a mozgásszegény életmódról és a pocsék táplálkozási szokásokról? hát nem lenne jobb érzés minden reggel úgy kelni...?
2012. jan. 13. 06:58
 5/15 anonim ***** válasza:

ezek jó kaják, de ahova nem írtál mennyiséget és ott keresném a kiskaput, hogy bezabáljak. mert a csirkemell salátával lehet 1 kg hús. ami tök jó, csak nem biztos, hogy fogyni fogsz vele.

amúgy ha tömeget mérsz, akkor vagy számolj energiatartalmat, vagy érezd hogy ne edd tele magad. én sem számolom ki mennyit egyek, és mégsem hízok el. és nem azért mert Isten vagyok, ez ettől független: általában mértéktartó vagyok.

2012. jan. 13. 08:20
 6/15 anonim ***** válasza:
Aki azt írta, hogy nincs értelme fogyókúrázni: hát figyelj, egy átlagos emberi szervezet (tehát akik átlagos testalkatúak, átlagos anyagcserével rendelkeznek) is felszed magára télen 3-5 kg-t és ez nem az ünnepek miatt van, hanem egyszerűen így védekezik a hideg ellen a szervezet. Ez biológia tény, ha tetszik, ha nem. Nyilván a kérdezőnél is hasonló a helyzet és azért kell ismét fogyóznia, hogy megszabaduljon ettől a (kimondottan kevés) plusz kg-tól.
2012. jan. 13. 11:06
 7/15 anonim ***** válasza:

172 cm és 62,5 kg vagyok.

16/L

Ezeket a paramétereket nézte valaki?

Nem a tésztát kell hanyagolnod, hanem a diétát.

Pont ideális a súlyod.

2012. jan. 13. 12:29
 8/15 anonim ***** válasza:

Védekezik a tél ellen a test?:D

Komolyan,hol élsz te? Az őskorszakban? Akkor helytálló a kijelentésed. De ez a huszonegyedik század! Fűtés mindenhol,kocsival jár mindenki,ráadásul a mostani télen szinte még nem is volt minusz!

2012. jan. 13. 13:10
 9/15 anonim ***** válasza:
Igen, képzeld el, ez biológai tény, akár van fűtés, akár nincs. A terhes nőknél is hasonló a helyzet: egyáltalán nem (csak) azért híznak meg, mert azt hiszik, hogy 2 helyett kell enniük Mivel ezt 10000000000 nőből kb. 1 hiszi csak), a szervezet saját magát kipárnázza, hogy védje a magzatot. És képzeld, ez azokra a kismamákra is igaz, akik egész nap ki se mozdulnak a meleg és biztonságossá tett lakásból. Az emberi test okos, de azért nem annyira, hogy holmi fűtéseket felismerjen. Akár tetszik, akár nem, biológiai tény, hogy télen a szervezet raktároz, méghozzá zsírpárnák formájában. Ezért is nehezebb télen lefogyni mint mondjuk nyáron, és nem azért, mert nyáron több a gyümölcs, mert manapság télen is bármihez hozzájuthatsz, hiszen-hogy téged idézzelek és ezúttal valóban helytálló a kijelentés: "ez már a 21. század!"
2012. jan. 13. 13:41
 10/15 anonim ***** válasza:

a súlyod így számok alapján tényleg jó

norbi joghurt helyett én a sima kefírt v joghurtot ajánlanám és teszel hozzá egy almát, pár szem mandarint stb

ebédhez a salátáthoz egyél márátsokat, főtt rizst, krumplit (mert az is egészséges, mindenki tiltakozik a krumpli ellen a lényeg az elkészítése), vacsorából vedd ki a tésztát ebédhet tedd át

megint mehetne vmilyen gyümölcs

vacsorából kivenném a kenyeret, hozzátennék egy főtt tojást, egy-két sz light sajtot meg zöldséget és megenném tízóraira a joghurt mellé

megint gyümölcs mehetne szerintem

ebédhet tedd a krumplit de ne egy felet hanem mondjuk 2 kisebb db-ot

uzsihoz tehetsz joghurtot is

megint gyümölcs

ebédhet rizs

2012. jan. 13. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!