A kérdező kommentje: ha valaki fogyokurazik es altalaba estenkent tornazzik azt vacsora elott kell csinalni vagy peddig vacsora utan is jo 1-2 oraval?
sakkot.
gerinc sérvvel nyilván nem lehet bizonyos sportokat csinálni.. a fene, ez fogas kérdés. orvosokat is kérdezd majd meg.
én azt mondom, úszás biztos mehet. ezen kívül saját súlyos erő edzések is.
viszont futás, amitől rázkódik a hátad nem tudom mehet-e.
küzdősportokat talán te vagy az első, akinek nem ajánlom. viszont odafigyeléssel lehet belső harcművészeteket űzni (TaiChi, Wudang kung-fu).
eséseket nem gyakoroltatnám veled, ha én edzenélek, és a gyakorló harcot is több korlátozással. de jézusom, most úgy írok mint ha nem tudnál mozogni csak mint egy 80 éves :)
ezek mehetnek, csak az edződ tudjon az állapotodról. + orvos véleményét legalább hallgasd meg, hogy el tudd mondani az edződnek.
ducitorna biztos hogy nem lesz gáz.
de ha 1 lábas guggolást csinálnál, azzal szintén nem terhelnéd a hátad, viszont olyan terhelést adnál számos (nagy) izomcsoportnak, ami többet fog érni.
ez egy példa, egyéb erősítésre is igaz. az óvatos, szabályos végrehajtás a lényeg. mindent lehet lassan csinálni, csak erő kelljen hozzá. ekkor meglesz a kalória égetés, teljesen jó edzés, és a hátadra is tudsz figyelni végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!