Mértékletesség nem elég diétaképp?
Sziasztok !
Nemrég álltam neki úszni rendszeresen, és azt olvastam, hogyha fogyni szeretnék akkor szigorú diétát kéne tartanom. Mint, amilyen pl a lifetilt, semmi édesség, fehérjeturmixok, állandóan hal meg csibe....
Én ezt nem tudom betartani, mértékletes tudok lenni, de hogy ne egyek meg egy szelet kalácsot, ha megkivánom, nem megy. Tulajdonképpen nem is fogyni szeretnék ugyanis vékonynak mondanak, hanem inkább formásodni ugyanis egy pici hasam. Ehez elég, ha rendszeresen úszok ? 2-3 naponta 1 óra ? És a diéta tényleg csak ilyen kemény megszorítások közt képzelhető el ?
köszi előre is a válaszokat
173 cm, 61 kg
19 L
Vannak, akik azt mondják: igen. Én ezzel nem értek egyet, és semmilyen megszorításos diétával sem. (Hacsak valakinek nem az egészsége kívánja meg). A mértékletesség pont elég, főként a te esetedben. A kalácsot én is nagyon szeretem és én is megeszem (főként ha én csinálom:). A rendszeres mozgás is nagyon fontos. Az úszástól -bár roppant egészséges- nem nagyon fogsz formásodni, de kiegészítő mozgásnak mindenképpen hatásos. Ahhoz többet kellene úsznod. Esetleg egy kis alakormáló torna?
Az úszás
néha megkivánsz egy kis kalácsot? 1. ettől nem lesz bajod, de nyilván tudod mennyire megterheli a testet a fehér liszt, cukor..
szóval a semmi édesség az nem diéta, csak az egyik legjobb ajánlás amit jó szándékkal adhatsz valakinek.
a másik: állandóan hal meg csibe. miért, ennél füvet? kérődzőnek érzed magad? azért vagy ott ahol, mert az elődeid más állatok tetemét ették meg, széles profilú aminosavakhoz jutottak hozzá, és lehetőségük volt olyan test felépitéséhez, mint amilyen egy egészséges ember. mit akarsz ennél kevesebbet?
a diéta semmi módon nem = a mértékletességgel. fogyáshoz mindenképpen szálkásitó módon kell enni, hogy ez egy előre megtervezett étrend, vagy te magad érzésre tudod ezt követni, az a te dolgod. ha Te tervezés nélkül képes vagy elég tápanyagot megenni, de nem túl sokat enni (egészségesen táplálkozni..) és eleget edzeni, akkor ezt nevezheted mértékletességnek.
tehát nem igazán értem mi a kemény megszoritás, ha fogyni akarsz (de akár hizni) akkor összességében úgy is x mennyiséget kell enned, mert ha többet eszel akkor nem fogysz. ez tény, nem megszoritás. a forditottja igaz a hizásra, ha nem eszel x mennyiséget, nem fogsz hizni. mindegy, hogy étrendet követsz-e, a végeredmény az életviteledtől függ.
magyarul étrend nélkül is lehet szálkásitani, szálkás maradni (lásd én) kérdés hogy kinek hogy megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!