Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az utolsó 5 kg-tól hogyan...

Az utolsó 5 kg-tól hogyan szabaduljak?

Figyelt kérdés
Olyanok válasza érdekelne akik nagyobb súlyt adtak le.Gyönyörűen ledobtam néhány hónap alatt közel 20 kg-t, persze én egyáltalán nem látom magamon mert az utolsó 5 kg szívat.Meg se akar mozdulni 2-3 hónapja:S Pedig többet mozgok, a diétám is rendben van.-olyan kevésnek tűnik, főleg, h 5 kg mínusz már nagyon álom lenne, ami igazából fölösleg még rajtam az kb 3 kg.153 cm vagyok, tehát lehet kevésnek tűnik, de többnek látszik rajtam, főleg, h leginkább hasra hízok és második szülés után vagyok.Megőrülök tőle:s
2011. dec. 16. 13:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Ne légy türelmetlen magaddal szemben, ez gyakori hiba. Adj esélyt a szervezetednek is, hisz a kilók sem 2 nap alatt jöttek fel.
2011. dec. 16. 14:45
 22/32 A kérdező kommentje:
Adok én, de mondom már vagy 3 hónapja nem mozdul, addig pedig szépen ment lefelé, igaz, talán egy kicsit gyorsan.De azért 3 hónapos stagnálás már nagyon sok és idegesítő.Azok a ruhák amik szülés után a térdemig jöttek fel most mind lötyögnek rólam meg leesnek öv nélkül, izomzatommal sincs baj és rohadt igazságtalan h ilyen kicsi vagyok:) 10-20 cm-vel magasabb lennék, 3-4 kg fölösleg fel se tűnne, eloszlana.Így meg olyan mintha lenne vagy 10 kg fölöslegem, holott 50 kilósan már nagyon vékony vagyok, bármilyen hihetetlenül hangzik:S
2011. dec. 16. 14:48
 23/32 anonim ***** válasza:

Tényleg van rajtad felesleg, hiszen nem látszanak egy picit sem a bordáid, csípőcsontjaid.

Valamit rosszul csinálsz!

Erre csak azt tudom mondani (amit innen vettem, erről az oldalról, bocsi érte, hogy elloptam, de nagyon tetszik és igaz), hogy: Auschwitz-ban nem volt kövér ember.

2011. dec. 16. 15:47
 24/32 A kérdező kommentje:
Ja, de izom sem volt rajtuk egy gramm se.Nem hiszem, hogy a diétázóknak az a cél, hogy csont és bőr legyen, senki nem akar izmot veszteni, csupán zsírt.Ha valamit rosszul csinálok, nos akkor nem tudom az eddigi 20 kg-mat hogy adtam le.Amiből 15 4 hét alatt ment le, a többi fokozatosan.Ezt tanultam, ez a szakmám is, tehát értek hozzá, hogy kell zsírt égetni és tömeget növelni, nem egy embert sikerült lefogyasztanom, vagy épp segítenem az izomtömeg-növelésben.régebben is jól ment a szálkásítás, mindent le tudtam adni, most jutottam el oda, hogy valamiért megállt és eddig senki nem tudott rájönni az okára.Ha egyáltalán nem tudtam volna soha fogyni akkor valóba rosszul csinálnék valamit.De nem erről van szó.Egyszerűen ez az utolsó 3-5 kg valamiért iszonyat makacsnak bizonyul, ilyen még soha nem fordult velem elő.Bár igazad lehet, ha koplalnék akkor valszeg lefogynék csontsoványra.Csak tudod, nem igazán az a célom, hogy az izmaimat is elégessem és hangsúlyozom, h soha nem volt ilyen gondom ezért nem értem mi van most.
2011. dec. 16. 16:24
 25/32 anonim ***** válasza:
Hallottál már a leptinről? olvass utána: [link]
2011. dec. 16. 19:52
 26/32 anonim ***** válasza:
ja és ha hasonló kérdésed van, semmiképp ne ide írd, gyere a sportmozgásba :)
2011. dec. 16. 19:53
 27/32 A kérdező kommentje:

köszi a tippet,de most ezt direkt írtam ide:) kíváncsi voltam az "egyszerű földi halandók" hozzászólásaira.De komolyan, most olyan érdekelt,ami nem szakmabeli tudás :)

Már csak a változatosság kedvéért is ;-)

2011. dec. 16. 22:40
 28/32 A kérdező kommentje:
viszont fura, h ezt a cikket még nem találtam meg az oldalon, hisz gyakran olvasom.mindenesetre köszi a linket, holnap átrágom, most már úgyse fogom fel,pár perce értem haza edzésről és azt se tudom már mi van, olyan fáradt vagyok.
2011. dec. 16. 22:42
 29/32 °:Amigo:° ***** válasza:

Kicsit meglepődve olvasom az itt elhangzottakat.

Te "testépítő edző"-nek mondod magad..... rendben, elhiszem, bár a mai világba ez nem sokat jelent így ebben a formában. :-)

Kedves kolléga (nő) !

1. Egy testépítő edző ilyen kérdést (főleg itt) nem tehet fel. Tudnod kell -mert ez is a munkád része, hogyan lehet egy versenyformát elérni. Nem írtál semmit az étkezésedről, ott valami nincs rendben az tuti.

2. 15 kilót fogytál 4 hét alatt ?!

Ezt ugye magad sem hiszed el ? :-))) Mármint, hogy 15 kiló zsírt ELÉGETTÉL ennyi idő alatt, mivel ez egyszerű képtelenség.

3. Hormonszinteket nézettél -é ?

Nyuszi célzott a leptinre, bizony a leptin intolerancia kialakulhat idővel a helytelen táplálkozás miatt. Ekkor a leptin -antagonista ghrelin szintje lecsökken, mivel a leptinből egyre több és több választódik ki (hasonlóan az inzulin -rezisztenciához) mivel a receptor oldal érzéketlen lesz a hormonra. Csakhogy a ghrelinre szükség lenne a növekedési hormon kiválasztás miatt....

Persze így látatlanban nem lehet kijelenteni, hogy nálad ez fennáll, de lehetnek egyéb okok is.

Kíváncsi lennék a THS, T4, T3 és különösképpen a fT3 és fT4 szintekre, mivel az "4 hét alatt xx kilót fogyok" diéták kivétel nélkül az 1,5 dejodináz enzim csökkentése által lassítják a T4- T3 átalakítást, így az anyagcsere ütemét csökkenti és lehetetlenné teszi a további fogyást.

Ez a jojó -diéta élettani alapja, amit a kedves hölgyek előszeretettel végeznek :-D

Ha te valóban ilyen ütemben "fogytál" (testsúlyt csökkentettél inkább) akkor ott baxtad el az egészet és ezt Neked tudnod kellene. (kellett volna)

Kis továbbképzés nem ártana, nem rosszindulatból mondom. Kliensek között is akadhatnak ilyen problémák és ha magadon nem tudod megoldani, nekik hogy fogod ?

2011. dec. 16. 23:01
 30/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Egy szóval nem mondtam, hogy ez mind zsír volt, csak kg-ban fejeztem ki a fogyás mértékét:)

A nagy része biztosan víz volt és 100%, hogy izmot is sikerült vesztenem.

A klienseimnek még mindig tudtam segíteni és az elmúlt években bármikor diétáztam tökéletes formába tudtam hozni magam.

Ezért is ilyen kiakasztó most ez a helyzet.

Tisztában vagyok azzal is, hogy ezt a kérdést fölösleges volt itt feltenni, de csak úgy jött, kíváncsi voltam azok válaszaira is, akik soha nem foglalkoztak komolyabban a sporttal és nem tanulták.

Nyilván nem azt vártam, hogy majd valaki jön nekem a káposztadiétával, 90 napos izével és ennek neki is ugrok:)

Tényleg a kíváncsiság motivált csak.

Valóban egészségtelen ilyen nagy fogyás ennyi idő alatt és azt is tudom, hogy rosszul kezdtem neki, annak ellenére, hogy tisztában vagyok vele, hogy kellene.

Viszont magamon tapasztalni, hogy ennyi fölösleg feljött rám már rémes volt, ezért én is fejetlenül ugrottam a diétába.Tehát kapásból szinte nulla ch, csak csirkemell, hal, brokkoli ment hetekig.És bármilyen hihetetlen az a 15 kg valóban 4 hét alatt ment le.De ahogy írtam is, az nagy részben nem zsír volt.Aztán amikor megállt a súlyvesztés akkor szembesültem azzal, amit titokban tudtam, hogy bekövetkezik:nem tudom már a ch-t csökkenteni, hisz nincs miből.Na akkor több szakértőtől is kértem segítséget, kipróbáltunk mindent.Játszani a ch bevitellel, edzések átalakítása, stb,stb, de semmi.Talán ha egy kg ment le nagy kínkeservesen, közben totál túledzettem magam, ki is dőltem teljesen.Akkor egy ideig nem méregettem a kaját grammra, de normálisan táplálkoztam, semmi káros.

Utána még bejött pár edzés ami addig nem volt, akkor megint beindult, 4 kg lement szépen lassan, ahogy kell.

Aztán ismét stagnálás.Tényleg félelmetes, hogy másokon tudok segíteni, nekem meg most semmi nem működik most.

Egyébként nem vitatom, hogy van még mit tanulnom, egy szakma nem jelenti azt, hogy az ember már mindent tud:)

Természetesen amíg élek azon vagyok, hogy fejlesszem magam, hisz az ember soha nem tudhat eleget.

Azt, hogy megemlítettem, hogy a szakmám is ez csak azért volt, mert tisztában voltam vele milyen helyen tettem fel a kérdést és le akartam szögezni, hogy azért teljesen tudatlan nem vagyok a témában.Ami nem egyenlő azzal, hogy "hú de profi vagyok benne".Akkor nem lenne szükségem most segítségre sem.Egyszerűen el akartam kerülni, hogy valaki teljesen az alapoktól akarjon kitanítani,mint egy olyan embert, aki egyáltalán nem ért a táplálkozáshoz, csak amit innen-onnan, mindenféle fogyókúrás és egyéb újságokból hall.

2011. dec. 16. 23:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!