Ez körülbelül hány kalória volt? Jó fogyókúrának?
Jójó, tudom hogy már uncsik ezek a kérdések, szóval ilyen választ nem kell írni, TUDOM.
Reggeli: fél szelet pirítós kenőmájjal, tejeskávé
Ebéd: egy tányér leves (vagy inkább lé, alig volt benne tarhonya)
Uzsonna: egy tányér leves (szintén, bár picivel több volt benne a tarhonya)
plusz ettem egy almát, és vagy három szem (cukormentes) rágót.
Ha ezt tartom, mennyi idő kell úgy tíz kiló leadásához?
ui.: Tud valaki valami hatásos étvágycsökkentőt?
Aya nem hizlal a tészta, viszont fedezi a szívveréshez, egyéb szerveid működéséhez szükséges energiát (ne feledjük, hogy egy fekvő embernek is 1000-1200kcal energiát alapból elhasznál a szervezete csak mert él).
viszont ezzel a kis levesezéssel meg fél szelet kenyérrel ezt nem tudom hogy fedezed, de persze nem látom át pontosan mennyit eszel.
szerintem 500 kalória körül eszek (tejeskávét is beleszámítva) de mondjuk lehet hogy a kenyér miatt több.
a tészta nem hízlal? áhh azért szerintem igen :/ mondjuk eddig csak azt ettem szóval az se sokkal egészségesebb..
nem, az az energiamennyiség hizlal, amit a szervezet nem használ már el.
500kcal energiabevitel mellett annyira belassul az anyagcsere, és megnő a saját szövetek bontása (biokémiája, hormon működése - katabolikus hatású hormonok jellemzők) hogy az izomszövet veszteség miatt és a zsír tartalékolása miatt egyszerűen nem éri meg ennyire alacsonyan tartani a bevitt energiát.
egy bizonyos szintig, sajnos igen.
az izomzat megtartása elég nagy teher a szervezetnek, és valljuk be, még relative "kis" izmokkal is eléggé jelentős erőkifejtést lehet végezni. gondoljunk csak a hegymászókra, akik sokszor néhány ujjal tartják az egész testtömegüket, majd fel is húzzák magukat 1-2 kézzel.
egy kisebb terhelésű edzés sem kívánja meg nagy izomtömeg megtartását, és ha tápanyaghiány is van, akkor be is látható, hogy nem igazán szükséges az izomzat megtartása, legalábbis nem elsődleges. sajnos ez valahogy így működik. ezért kerülhetnek kórházba a nagyon rosszul táplálkozó emberek, ugyan is a szív is izmok miatt dobog ugye.. és van példa rá, hogy "fogyókúrázó" embereknek is szívritmuszavara alakul ki. nyilván éhező társadalmakban pedig a szívizmok felhasználása, majd a szív leállása okozza végül egy éhező ember halálát.
így működik ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!