Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Másnak is ilyenek a szülei?

Másnak is ilyenek a szülei?

Figyelt kérdés

Világéletemben duci voltam. Ez kisgyerekként nem zavart, a felnőttek szerettek, abajgattak , mert "kis cuki" voltam. Nem is zavart engem sem a tinikor kezdetéig, amikor ugye bennem is megszületett az elhatározás - lefogyok. Sikerült is közel 10 kilótól megszabadulnom ( sok sportolással,plusz nőttem is), jobban éreztem magam ,de tudtam , hogy ez közel sem a cél, még mindig van mit leadni. Már ezzel a súllyal sem vagyok nevezhető ducinak, de mivel kicsit maximalista vagyok szeret még csiszolni magamon. Pár évig nem is foglalkoztam vele, jól éreztem magam aztán mikor megint kicsit híztam, eldöntöttem, hogy itt az ideje hogy befejezzem amit évekkel ezelőtt elkezdtem. Érettebb lettem, többet utána olvastam és rájöttem életmódot kell váltanom. Amit a napokban meg is kezdtem. A sportolás mellett , sokkal jobban odafigyelek az étkezésemre, teljesen rákattantam a salátára, zöldségekre, gyümikre úgyhogy nincs is semmi gond. Úgy gondoltam , hogy amíg elérem a kívánt eredményt mérséklem a nassolást (persze eszek én tk kenyeret, meg csokit is de tényleg mértékkel). Az egyetlen dolog amivel baj az az anyám. Kezdi azt hinni , hogy anorexiás lettem. Ma ezt közölte is velem ( mellesleg jelenleg 160cm és 61 kiló vagyok, csakhogy érzékeljétek a kijelentés abszurditását). Szinte látom , hogy kicsit csalódott amikor a boltban nem veszem a szokásos péksütiket , tésztákat. Érhető , hogy szkeptikus mert régebben volt egy hánytatós korszakom, de már tudom, hogy rettenetesen buta voltam. Újra elmondom , sportolok és egészségesen étkezem ( nem éhezek!), ő mégis állandóan méreget és megjegyzéseket tesz, miszerint már így is túl vékony vagyok. Próbáltam vele beszélni erről, látja, hogy eszek és mozgok, mégis úgy érzem azt hiszi még mindig hánytatom magam.

Másoknak is meggyűlt már a gondjuk ehhez hasonló szülőkkel?

19/L

2011. szept. 30. 17:03
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Neked külön is sirályhojsza , hogy vetted a fáradtságot a bővebb kifejtésre. Holnap ( mert ma nincs itthon) leülök anyuval egy hosszú beszélgetésre, tea keretében. :)
2011. okt. 1. 09:22
 12/15 anonim válasza:
én 180 cm vagyok ,egyszer nagyon összevesztem anyuval és azt mondta ,hogy olyan vagyok mint egy kötözött sonka ezután lefogytam 39kg-ra.(de már 48 vagyok:))
2011. okt. 1. 12:38
 13/15 A kérdező kommentje:
Ezek szerint a te anyukád a másik véglet. Eskü, hogy nem kötözködésből mondom, de rajtad elférne még jópár kiló :)
2011. okt. 1. 17:02
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem is anyukám hasonló típus, csak én kiskoromban olyan voltam, hogy mindenki kérdezte, hogy eszem-e eleget, mert iszonyú vékony voltam. Persze akkor mindent ettem, összevssza, süti, csoki, mindenféle ételt.

Na aztán ahogy elkezdtem serdülni, jöttek fel rám a plusz kilók, és elég szépen kikerekedtem, ami nem zavart akkoriban.

Majd mikor 15 lettem, és nagyon tetszett egy fiú, elkezdett zavarni a feleslegem, és próbáltam lefogyni. A dolog addig fajult, hogy anorexiás lettem... 3/4 év alatt lefogytam 38 kg-ra az 160 cm-m mellé, eléggé sovány voltam.

Anyu aki kamaszkorában szintúgy telt volt, de ugye akkoriban még nem ez a csontkollekciós nőideél volt, hanem a kerekded, nőies formák, őt ugye nem zavarta, de ő 167 cm.

Amikor elkezdtem újra enni, hát az maga volt a pokol, de egy idő utn bármit megettem, mert még volt felszedni eg kicsi husit, szóval ettem amit főzött, meg ami volt itthon.

Na pl. most csinálja azt, hogy főzött töltött káposztát, meg juhtúrós sztrapacskűt, meg hozza haza a finom sütiket, és persze éhes vagyok, mert itthon ebédelek, mit egyek? De miel cukorbeteg 6 éves kora óta, és nem ehet sütit már, így rám maraad, vagy suliba beviszem. De a héten volt mézeskrémes, meg túrórudi 3-4 darab gösszesen. Pénteken sztrapacska, tegnap töltött káposzta, madj utána este 50 km-t tekertem.

Persze nem fogja fel, hogy engem nagyon zavar az alakom, mert szeretnék jóval vékonyabb lenni, és nem fogja fel, mert tudom, hogy kedveskedni akar nekem, hogy süti, de akkoris. Tudja jól, hogy zavar a hasam legfőképpen, de nem érti meg, hogy nekem ez milyen vívódást jelent.

Szóval hasonló helyzetben ülünk, teljesen átérzem a helyzeted...

Próbálj meg vele beszélni, mert ez így tényleg nem jó. Én prübáltam, de abból veszekedés lett, és wááh... inkább beviszem asuliba a sütit....

17/L

2011. okt. 2. 20:18
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát igen, a veszekedés részéből nekem is kijut...de már nem érdekel annyira. Akaraterőm megvan, saját pénzemből veszem a dolgokat amiket eszek. :)
2011. okt. 3. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!